Η συνταγή για να μην το πάρει ο Ολυμπιακός είναι ίδια με το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, κακοί διαιτητές!

Η συνταγή για να μην το πάρει ο Ολυμπιακός είναι ίδια με το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, κακοί διαιτητές!

Η συνταγή για να μην το πάρει ο Ολυμπιακός είναι ίδια με το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, κακοί διαιτητές!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το εμφανές κοινό σημείο του φετινού πρωταθλήματος με εκείνου του ΠΑΟΚ το 2019!

Για να μην επαναλαμβανόμαστε με τους ξένους διαιτητές-κατιμά που έρχονται για το φετινό πρωτάθλημα, επί ημερών δηλαδή του Μπαλτάκου ως προέδρου και του Μπένετ ως αρχιδιαιτητή-γιατί η διαφορά που έχουμε φέτος δεν είναι μόνο ο Μπένετ, αλλά και ο Μπαλτάκος, καθώς και οι δύο ανέλαβαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ας πάμε στο παρασύνθημα: Με τι μοιάζει, διαιτητικά, η φετινή σεζόν, στην οποία το πρωτάθλημα φαίνονταν να χάνεται για τον Ολυμπιακό, που ακόμη και τώρα, παρά την μεγάλη αντεπίθεση του, είναι 3ος στη βαθμολογία πίσω από το φαβορί, Παναθηναϊκό, και το αουτσάιντερ, ΑΕΚ; Μα με τη σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ! Όπως τώρα έρχονται διαιτητές β΄ και κυρίως γ΄ διαλογής, το ίδιο είχε συμβεί και τότε!

Για να μην ξεχνιόμαστε:

Μιλάμε για τη σεζόν 2018-19, την δεύτερη στη θητεία του Πορτογάλου Μέλο Περέιρα. Τι είχε κάνει τότε ο Περέιρα; Στην αρχή και μέχρι που άρχισε να ξεκαθαρίζει το πρωτάθλημα έφερνε ξένους διαιτητές από το σωρό, "που δεν τους ξέρει η μάνα τους". Κάτι Ελβετούς (Σαν, Γιάκοτετ-στην κεντρική φωτογραφία από το Ολυμπιακός-ΠΑΟ), κάτι Δανούς (Κριστόφερσεν, Τίγκαρντ, Μάαε), τον Φινλανδό Γκεστράνιους, τον Αυστριακό Ντράχτα, άντε κι ένα Ιταλό τον Ντόβερι, που ένα ματς έπαιξε στη ζωή του στην Ευρώπη (!), το ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας 3-1 (με 100-0 έδρα και πέναλτι κλπ) και που σε εκείνο το πρωτάθλημα είχε παίξει κατά διαβολεμένη σύμπτωση το Άρης-ΠΑΟΚ 1-2 με πέναλτι ξανά υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ έχανε 0-1…

Κι όπως έγραφα και χθες, στη συνέχεια, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει κι είχε αποκτήσει διαφορά στο πρωτάθλημα, άρχισε να φέρνει ο Περέιρα και διαιτητές καλούς και γνωστούς: τον Ισπανό Χιλ Μανθάνο, τους Γερμανούς Στίλερ, Φριτς, Βελτζ, τον Σέρβο Γιοβάνοβιτς (Τσάμπιονς Λιγκ). Μόνο που όταν άρχισαν να έρχονται αυτοί, το πρωτάθλημα είχε πετάξει για Θεσσαλονίκη μεριά. Ο Ολυμπιακός είχε πάει στην Τούμπα στο -6, τα έπαιξε όλα για όλα, έχασε, έμεινε -9 και τέλος. Του έμεινε η 2η θέση, την οποία και πήρε από την ΑΕΚ, ακριβώς γιατί άρχισαν να έρχονται καλοί ξένοι διαιτητές.

Διαμαρτυρίες Βρουσάι-Ντόι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Έχετε καταλάβει τι γίνεται; Η συνταγή για να μην το πάρει φέτος ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα είναι ίδια με τη σεζόν που το είχε πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: κακοί ξένοι διαιτητές! Διότι πολύ απλά, στα τρία χρόνια που έρχονταν οι καλοί ξένοι διαιτητές, το πήρε ο Ολυμπιακός και τα τρία χρόνια! Και την τρίτη χρονιά του Μέλο Περέιρα και τις δύο του Κλάτενμπεργκ. Μωρέ…εξυγίανση είχαμε και πάλι, μόνο που τότε υπήρχε η ΟΥΕΦΑ πάνω από την ΕΠΟ, που την στρίμωχνε. Τώρα, η ΟΥΕΦΑ σφυρίζει αδιάφορα και βλέπουμε διαιτητές σαν τον Αλβανό που ήρθε για VAR στο Άρης-ΠΑΟΚ από τη Β΄κατηγορία της ΟΥΕΦΑ, που αριθμεί 206 διαιτητές!

Όταν ο Περέιρα κι ο Κλάτερνμπεργκ έφερναν τους καλούς διαιτητές από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και τέλος πάντων και κάποιους άλλους αλλά elite, το πρωτάθλημα το έπαιρνε τρία χρόνια ο Ολυμπιακός. Τώρα, εσείς τι λέτε; Στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές θα έρθουν τέτοιοι διαιτητές η, «από τους άλλους»;

Όπως εκείνους με τους οποίους το πήρε ο ΠΑΟΚ και όπως εκείνους με τους οποίους φέτος έμεινε στο -12 ο Ολυμπιακός;…

Άσχετο: Τον «τσίμπησε» κιόλας τον Πήλιο του ΠΑΣ ο Ολυμπιακός. Ενας 22χρονος αριστερός μπακ, γρήγορος και επιθετικογενής που πραγματοποιεί φέτος μια πολύ καλή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.