Άσ' τον Κλάτενμπεργκ! Πώς (κι) ο Μέλο Περέιρα έφερνε φιλέτο, ενώ ο Μπένετ κατιμά;

Άσ' τον Κλάτενμπεργκ! Πώς (κι) ο Μέλο Περέιρα έφερνε φιλέτο, ενώ ο Μπένετ κατιμά;

Άσ' τον Κλάτενμπεργκ! Πώς (κι) ο Μέλο Περέιρα έφερνε φιλέτο, ενώ ο Μπένετ κατιμά;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πόσο διαφορετικές ήταν οι επιλογές στους ξένους διαιτητές (και) του πρώτου αρχιδιαιτητή σε σχέση με τον νυν.

Τον Κλάτενμπεργκ τον έχουν χαρακτηρίσει φιλοολυμπιακό οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Ας τον αφήσουμε, λοιπόν, τον δήθεν φιλοολυμπιακό Κλάτενμπεργκ κι ας πάμε στον προκάτοχο του, τον Πορτογάλο Μέλο Περέιρα, που ήταν επί τρία χρόνια αρχιδιαιτητής και με τον οποίο είναι γνωστό τοις πάσι ότι είχε μεγάλη κόντρα ο Ολυμπιακός.

Ο Μέλο Περέιρα άρχισε να φέρνει ξένους διαιτητές μετά την πρώτη του σεζόν (2017-18), όταν η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με τον γνωστό τρόπο. Στη δεύτερη του σεζόν (2018-19) ο Πορτογάλος ξεκίνησε το πείραμα με τους ξένους διαιτητές, στην αρχή με λιγότερο γνωστούς και στη συνέχεια με όλο και πιο top διαιτητές. Κάπως έτσι φτάσαμε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (3-1) από το οποίο κλείδωσε πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ να το σφυρίξει ο Ισπανός Χιλ Μανθάνο και το Ολυμπιακός-ΑΕΚ (4-1) από το οποίο κλείδωσε το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ να το σφυρίξει ο Γερμανός Στίλερ. Και οι δύο διαιτητές Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως κι ο Γερμανός Τσβάιερ, που έπαιξε στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Η τρίτη σεζόν του Περέιρα (2019-20) επιβεβαίωσε ότι τα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να τα παίζουν ξένοι διαιτητές. Κι ο Πορτογάλος αν μη τι άλλο ήταν συνεπής φέρνοντας διαιτητές από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και γενικά διαιτητές Τσάμπιονς Λιγκ-προσέξτε, κι είχε πέσει και στην αρχή της φοβερής πανδημίας του κορονοϊού…

Έτσι, το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ το είχε σφυρίξει Ισπανός (Σάντσεθ Μαρτίνεθ), το ΠΑΟ-Ολυμπιακός Γερμανός (Στέγκεμαν), το Ολυμπιακός-ΑΕΚ Πορτογάλος (Χόρχε Σόουσα), το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Γερμανός (Στίλερ), το ΑΕΚ-Ολυμπιακός Γάλλος (Τουρπέν), το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ο Σλοβένος Βίντσιτς, το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ, το Άρης-ΠΑΟΚ ο Τσβάιερ, το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Ιταλός (Ντι Μπέλο), το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ο Σλοβένος Σκομίνα, το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ Ολλανδός (Μακέλι), το ΠΑΟΚ-Άρης ο Τουρπέν.

tourpen

Κι ακόμη και στο Κύπελλο, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Ισπανός (Εστράδα Φερνάντες), το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο διάσημος Ολλανδός Κάιπερς, το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ο Ελβετός Σέρερ, ο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ Ιταλός (Φάμπρι), το ΑΕΚ-Άρης Πορτογάλος (Αρτούρ), το Άρης-ΑΕΚ ο Μακέλι, τον τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακός πάλι ο Κάιπερς.

Μιλάμε για διαιτητές elite η, top διαιτητές που έπαιζαν και παίζουν Τσάμπιονς Λιγκ. Πραγματικά ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που σε ντέρμπι δεν είχε έρθει διαιτητές από τα έξι-εφτά μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η, έστω διαιτητής με αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ επί σειρά ετών στην πλάτη του. Παρεμπιπτόντως, εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός έκανε νταμπλ. Με τον Μέλο Περέιρα, με τον οποίο ήταν σε τεράστια κόντρα. Όχι με τον και καλά φιλικό Κλάτενμπεργκ.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι εδώ έχουμε μετά τον Κλάτενμπεργκ έναν δεύτερο αρχιδιαιτητή, τον Πορτογάλο, που ήταν σωστός στο κομμάτι της επιλογής των ξένων διαιτητών. Δεν έφερνε κατιμά, αλλά φιλέτο. Τώρα, έχουμε ένα αρχιδιαιτητή, τον Στιβ Μπένετ, που φέρνει κατιμά και το κάνει από την αρχή ως το τέλος της σεζόν.

Ένα αρχιδιαιτητή που έχει φέρει μόνο τρεις elite διαιτητές κι αυτούς από όχι μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά τον Σλοβάκο Κρούζλιακ (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός), τον Λευκορώσο Κούλμπακοφ (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ) και τον Σλοβένο Βίντσιτς (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, Κύπελλο). Ας προσέξουμε, ότι τους έφερε και τους τρεις σε ντέρμπι του ΠΑΟΚ. Με τον Κρούζλιακ πραγματικά μοναδικό ξένο διαιτητή φέτος που έδωσε ρεσιτάλ.

krouzliak

Κι από εκεί και πέρα, τι έχει φέρει από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Έναν Ιταλό (Μαριάνι, στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός). Και μόνο Πορτογάλους!

Ας αφήσουμε τους 28 διαιτητές Elite, που και καλά είναι δύσκολο να έρθουν. Εδώ, από τους 52 διαιτητές της Α΄ κατηγορίας, πάλι έχει φέρει μόνο από Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία, Σκανδιναβία, Ισραήλ, Αυστρία. Την στιγμή που υπάρχουν, ξαναλέω στην Α΄ κατηγορία, όχι την Elite, δύο Ισπανοί, δύο Άγγλοι, δύο Γερμανοί, τρεις Γάλλοι, τρεις Ιταλοί κι άλλοι δύο Πορτογάλοι.

Τι να λέμε τώρα, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;

Άσχετο ( ; ): το αποκορύφωμα της φετινής κατάντιας είναι ότι στο παραδοσιακά μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου το ΠΑΟ-Ολυμπιακός είχαμε διαιτητή τον Κέλετ, που φέτος έχει σφυρίξει από τον Αύγουστο έως τώρα μόνο Κόνφερενς Λιγκ…στο παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ ένας Πορτογάλος (Νόμπρε), που φέτος από τον Αύγουστο έως τώρα έχει σφυρίξει μόνο Κόνφερενς Λιγκ…στο παραδοσιακά ντέρμπι μίσους της Θεσσαλονίκης Άρης-ΠΑΟΚ τον Γκοντίνο, που φέτος επίσης έχει σφυρίξει μόνο Κόνφερενς Λιγκ…τη ρεβάνς Κυπέλλου ΠΑΟ-ΠΑΟΚ ένα υπέρβαρο Φινλανδό (Βιλγιάνεν) που με το ζόρι φέτος του έχουν δώσει δύο ματς Κόνφερενς Λιγκ…το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ ένας Αυστριακός (Βάινμπεργκερ) που επίσης παίζει φέτος μόνο Κόνφερενς Λιγκ…το Άρης-ΠΑΟ ένας Δανός (Κριστόφερσεν) που έχει πάρει ένα ορισμό σε φάση ομίλων Κόνφερνες Λιγκ…και το Άρης-ΑΕΚ ένας Πορτογάλος (Κορέια) στον οποίο η ΟΥΕΦΑ δεν έχει καν δώσει ορισμό από τον περασμένο Ιούλιο!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.