Μπεργκ: «Σαν όνειρο το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και το χατ-τρικ στον τελικό»

Μπεργκ: «Σαν όνειρο το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και το χατ-τρικ στον τελικό»

bet365

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε σε βρετανικό Μέσο και αναπόλησε την κατάκτηση του Κυπέλλου του 2014 με τον Παναθηναϊκό, το χατ-τρικ στον τελικό επί του ΠΑΟΚ, ενώ δήλωσε πως σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική μετά την απόσυρση.

Στα 36 του χρόνια, ο Μάρκους Μπεργκ συνεχίζει να αγωνίζεται επαγγελματικά με τη φανέλα της Γκέτεμποργκ στην πατρίδα του. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όμως, οι μνήμες του από τη σπουδαία του θητεία στον Παναθηναϊκό δεν σβήνουν. Αποκορύφωμα ασφαλώς η εμφάνισή του στον τελικό του Κυπέλλου το 2014, όταν με δικό του χατ-τρικ το Τριφύλλι σήκωσε την κούπα στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ (4-1).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό Μέσο, ο Σουηδός πρώην διεθνής, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας για τη βράβευσή του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην κατάμεστη «Λεωφόρο», στο ποερθδήλωσε πως απολαμβάνει να θυμάται τη βραδιά του τελικού στο ΟΑΚΑ, χαρακτηρίζοντας την εμφάνισή του στον τελικό ίσως την κορυφαία της καριέρας του

«Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και για όλους στον Παναθηναϊκό. Ο τελικός ήταν μια φανταστική βραδιά σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες — εμάς και τον ΠΑΟΚ. Ευτυχώς, κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι και μπορέσαμε να κερδίσουμε με 4-1. Το να πετύχω χατ-τρικ σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι ήταν ίσως μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου στην καριέρα μου»

«Είναι μια τόσο φανταστική ανάμνηση που απολαμβάνω να αναπολώ γιατί το να κερδίζεις έναν τίτλο με αυτόν τον τρόπο ως ομάδα και με ισχυρή ατομική απόδοση είναι ο ορισμός του ονείρου»

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το μέλλον του μετά την απόσυρση (έχει συμβόλαιο στη Γκέτεμποργκ ως τα τέλη του 2023) και παραδέχθηκε πως θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική:

«Θα προσπαθήσω να παίξω όσο περισσότερο ακόμα μπορώ, μέχρι να με σταματήσει το σώμα μου. Μετά από αυτό θα δούμε, νομίζω ότι μάλλον θα παρακολουθήσω κάποια μαθήματα προπονητικής στο μέλλον».

Για φινάλε, κλήθηκε να κατονομάσει τους κορυφαίους συμπαίκτες και αντιπάλους που έχει συναντήσει στη διάρκεια της καριέρας του:

«Οι καλύτεροι παίκτες με τους οποίους έπαιξα είναι οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Ζε Ρομπέρτο και Μίκαελ Εσιέν., Ruud van Nistelrooy, Ze Roberto και Michael Essien.

Σε ό,τι αφορά τους πιο σκληρούς αντιπάλους μου, θα έπρεπε να πω τον Σέρχιο Ράμος και τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Δύο απίστευτοι αμυντικοί με σπουδαία καριέρα»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα