Wyscout Analysis: Το καλύτερο ντέρμπι μακριά από τη Λεωφόρο, η αστοχία και το λάθος του Παλάσιος

Wyscout Analysis: Το καλύτερο ντέρμπι μακριά από τη Λεωφόρο, η αστοχία και το λάθος του Παλάσιος

Wyscout Analysis: Το καλύτερο ντέρμπι μακριά από τη Λεωφόρο, η αστοχία και το λάθος του Παλάσιος

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με τη βοήθεια του Wyscout αναλύει την απόδοση του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια, φωτίζει το θέμα του Τριφυλλιού στο σκοράρισμα αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία του Αργεντινού εξτρέμ.

Ο Παναθηναϊκός βίωσε στην Opap Arena μία αισχρή διαιτησία από τον Νταμπάνοβιτς, για αυτά μιλήσαμε το πρωί της Δευτέρας και συγγνώμη αλλά μέρος στις αρθρογραφίες του τύπου ''ποιός την έχει μεγαλύτερη'' δεν πρόκειται να πάρω. Είναι βαρετό και ανούσιο και δεν έχει να προσφέρει και τίποτα στο αναγνωστικό κοινό. Όλη η Ελλάδα είδε, όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει πως το Τριφύλλι δικαίως βρίσκεται στη κορυφή από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, οπότε πάμε παρακάτω. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδείξεις το αυτονόητο στους ανθρώπους που μακριά από τα μικρόφωνα ήταν ''τρελαμένοι'' με την ποδοσφαιρική ανοησία του Άμραμπατ και μετά προσπαθούσαν να βγάλουν τους πάντες τρελούς.

Ο ανεκδιήγητος Μαυροβούνιος ευτυχώς εμφανίστηκε στη πρώτη αγωνιστική, από εδώ και στο εξής όπως όλα δείχνουν πάμε για όσο το δυνατόν περισσότερους elite διαιτητές στα play-offs, οπότε ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο με την βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου Wyscout, διασκεδάζοντας με όσα βλέπουν και σήμερα το φως της δημοσιότητας, πράγματα τα οποία μας θυμίζουν πως το πιο δύσκολο σε αυτή την ζωή και σε αυτή την χώρα, είναι να μην γίνεις σαν αυτούς που κοροϊδεύεις.

Πιο απειλητικός και πιο αποτελεσματικός στο ανασταλτικό κομμάτι

Οι ''πράσινοι'' μετά από εκτός έδρας ντέρμπι που δεν είχαν καλή εικόνα ή για την ακρίβεια δεν είχαν την απόδοση που θα έπρεπε, παρουσίασαν το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο σε μεγάλο παιχνίδι μακριά από το γήπεδό τους μέσα στο 2023. Το βράδυ της Κυριακής η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δέχθηκε τη μικρότερη απειλή και παράλληλα δημιούργησε τις πιο ποιοτικές της ευκαιρίες.

Περιόρισε την πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος στα 0.69xGoals και παράλληλα έφτασε ο ίδιος στο 1.48xGoals. Για να καταλάβουμε ακόμη καλύτερη την διαφορά ας δούμε τι έκανε στα προηγούμενα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας.

Aναλυτικά:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2.07-0.55
Άρης-Παναθηναϊκός 0.85-1.32
AEK-Παναθηναϊκός 1.8-0.5
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1.22-0.28

φφφ

Πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του

Ο Παναθηναϊκός παρά το 1.48xGoals δεν κατάφερε να σκοράρει, ώστε να μεγαλώσει τις πιθανότητες να πάρει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όταν θα ''πρέπει'' να έχεις πετύχει τουλάχιστον 1.5 γκολ και πετυχαίνεις μηδέν, προφανώς και στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Στη τριπλή ευκαιρία για παράδειγμα οι Μαντσίνι, Ιωαννίδης και Τσέριν θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν καλύτερες επιλογές και ένας από τους τρεις να έχει συνδεθεί με το αντίπαλο πλεκτό.

Το θέμα με την αποτελεσματικότητα δεν είναι καινούριο και διογκώνεται επικίνδυνα. Στο τέλος του πρώτου γύρου το Τριφύλλι ήταν η πιο αποτελεσματική ομάδα. Η πιο κυνική. Από τον δεύτερο γύρο και έπειτα, οι ''πράσινοι'' έχουν γίνει το σύνολο με την μικρότερη αποτελεσματικότητα βάσει των ευκαιριών που δημιουργεί ανάμεσα στις ομάδες των play-offs.

Σε σύνολο 48.55xGoals ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 38 φορές. Δέκα λιγότερες από το προσδοκώμενο και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα πρέπει να διορθώσει ενόψει της συνέχειας για να μπορέσει να γίνει πιο ουσιαστικός.

ξξη

Η λάθος απόφαση του Παλάσιος

Τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται από τις λεπτομέρειες και παρά το γεγονός πως ο Σεμπαστιάν Παλάσιος δεν ήταν κακός στη Νέα Φιλαδέλφεια, πήρε μια λάθος ποδοσφαιρική απόφαση στο φινάλε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το τελευταίο διάστημα ο ανεβασμένος Τούκου δεν βλέπει το προφανές και προτιμά να σουτάρει με κακές προϋποθέσεις για να πετύχει εκείνος το γκολ. Όπως είχε γίνει για παράδειγμα στο ματς με τον Παναιτωλικό στο γκολ που σκόραρε τελικά ο Μαντσίνι.

Ο Παλάσιος μετά την ωραία συνεργασία του Βέρμπιτς με τον Μπερνάρντ και την κάθετη του Βραζιλιάνου, έχει την επιλογή της πάσας προς τον αμαρκάριστο Σλοβένο φορ που έχει τον χώρο να βρει μια καλή εκτέλεση απέναντι στον Αθανασιάδη. Είτε με ψηλή μπαλιά, είτε ακόμη και συρτά ο έμπειρος εξτρέμ έπρεπε να προσπαθήσει να βρει τον Βέρμπιτς και όχι να εκτελέσει από πλάγια και από απόσταση στο φινάλε του ματς.

φφφ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.