ΑΕΚ: Με Μουκουντί και Λιβάι στο ντέρμπι για νίκη-αντίδραση!

Μουκουντί και Λιβάι πανηγυρίζουν το γκολ της ΑΕΚ

bet365

Όπως αναμενόταν ο Μουκουντί προπονήθηκε κανονικά και το Σάββατο και μπήκε στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό. Έκπληξη με Λιβάι Γκαρσία που συμπεριλήφθηκε και αυτός, με τα πλάνα του Αλμέιδα να αποτελούν γρίφο.

Η ΑΕΚ καλείται να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό που αποτέλεσε το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα στην OPAP Arena έπειτα από 14 συνεχόμενες νίκες. Και το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια για την πρώτη αγωνιστική των play-offs αποτελεί κομβικό παιχνίδι καθώς εκτός από την τόνωση της αυτοπεποίθησης, με νίκη η Ένωση θα ανέβει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την έναρξη της διαδικασίας που θα κρίνει στο τέλος τον τίτλο.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν αποδείξει μετά από ήττες την τρέχουσα σεζόν ότι βρίσκουν τον τρόπο να δίνουν άμεσα απαντήσεις, στοχεύοντας στη δεύτερη φετινή νίκη κόντρα στους «πράσινους». Η πρώτη ήταν πριν από δύο μήνες όταν το τρίποντο ήταν επιβεβλημένο για να μειώσει η ΑΕΚ στους τέσσερις από την πρώτη θέση. Τότε το γκολ του Πινέδα της έδωσε μια πολύτιμη νίκη για να επιστρέψει δυναμικά στη μάχη της κορυφής. Τώρα καλείται να το επαναλάβει για να πατήσει ξανά πρώτη, βγάζοντας αποτελεσματικότητα, η έλλειψη της οποίας κόστισε στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Αλμέιδα θα υπολογίζει τελικά τον Μουκουντί. Ο 25χρονος Καμερουνέζος στόπερ από την Παρασκευή έδειξε ότι θα ήταν διαθέσιμος βγάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Το Σάββατο προπονήθηκε πάλι κανονικά και έτσι συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του «Πελάδο», κάτι που ήταν σημαντικό από τη στιγμή που λείπει λόγω καρτών ο έτερος βασικός στόπερ Βίντα. Εκτός του Κροάτη δεν υπάρχει κάποια άλλη απουσία, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος φαινόταν από την Παρασκευή ότι δεν θα προλάβαινε συνεχίζοντας το συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης, έκανε την έκπληξη και μετά τη σαββατιάτικη προπόνηση στα Σπάτα συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του Αργεντινού κόουτς!

Τα πλάνα του Αλμέιδα αποτελούν γρίφο καθώς υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με την ενδεκάδα. Στα μετόπισθεν ο Αθανασιάδης αποτελεί σταθερά τη βασική επιλογή, ωστόσο η περίπτωση να επανέλθει ο Στάνκοβιτς είναι πάντα πιθανή. Ο Μουκουντί λογικά θα ξεκινήσει έχοντας τον Μήτογλου στο πλάι του στο κέντρο της άμυνας, ενώ στις θέσεις των πλάγιων μπακ το προβάδισμα έχουν ο Χατζισαφί αριστερά και ο Σιντιμπέ δεξιά, με τον Ρότα πάντως να «παίζει» δυνατά για τη θέση, ενώ και ο Μοχαμάντι δοκιμάστηκε μεσοβδόμαδα αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή πολλά θα εξαρτηθούν από τη θέση στην οποία θα χρησιμοποιηθεί ο Πινέδα. Αν τοποθετηθεί στον άξονα μαζί με έναν εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον, τότε ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει αριστερά και ο Ελίασον ή ο Άμραμπατ δεξιά. Διαφορετικά Γιόνσον και Σιμάνσκι θα παίξουν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Πινέδα στη μία πλευρά και στην άλλη Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Άμραμπατ θα «παίζουν» για μια θέση. Η επίθεση μοιάζει «κλειδωμένη» με τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Τσούμπερ, καθώς ο Λιβάι δεν είναι στο 100% από πλευράς ετοιμότητας.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα