Αλμέιδα: «Στην διαδικασία των Play-offs δεν υπάρχει χρόνος να ψάχνεις δικαιολογίες»

Newsroom
Αλμέιδα: «Στην διαδικασία των Play-offs δεν υπάρχει χρόνος να ψάχνεις δικαιολογίες»

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV για την απώλεια του Μίμη Παπαϊωάννου, το πως διαχειρίστηκε την ήττα από τον Ολυμπιακό και το πρόγραμμα των Play-offs.

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV ενόψει της πρεμιέρας των Play-offs και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (19/03-21:30) και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ σημαντική απώλεια του Μίμη Παπαϊωάννου για την οικογένεια της ΑΕΚ.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πως διαχειρίστηκε η ομάδα του την ήττα από τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική, αλλά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των Play-offs, όπου απάντησε και στο ερώτημα αν παίζει τελικά ή όχι κάποιο ρόλο το πρόγραμμα της κάθε ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της «Ένωσης»:

Για την απώλεια του Μίμη Παπαϊωάννου:

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να δώσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του. Δεν είχα τη δυνατότητα να τον γνωρίσω και να τον δω. Όμως, έχει αφήσει κάτι πίσω του στην ιστορία αυτού του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπότε, αξίζει να τον θυμόμαστε με πολύ αγάπη με πολύ σεβασμό. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έδωσε πολλές χαρές στον κόσμο μας και τον σύλλογό μας. Είναι μέρος της ιστορίας και θα πρέπει να τον σεβόμαστε όπως ακριβώς του αξίζει».

Για το πώς πέρασε η εβδομάδα στα Σπάτα, στο κομμάτι της ψυχολογικής διαχείρισης της ήττας από τον Ολυμπιακό:

«Αυτό που προσπαθώ είναι να διαχωρίζω τη σκέψη μου στην ήττα, στην ισοπαλία και στη νίκη. Κάναμε μια βαθιά ανάλυση σε σχέση με το παιχνίδι. Οπότε, δεν χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, δουλέψαμε κυρίως πάνω σε πραγματικά γεγονότα. Τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά. Αυτοί που έχουν παίξει ποδόσφαιρο, ξέρουμε ότι σε τέτοια παιχνίδια ή σε μια διαδικασία, όπως αυτή που θα αρχίσει, τα play – offs, δεν υπάρχει χρόνος για στεναχώριες, δεν υπάρχει χρόνος να ψάχνεις δικαιολογίες. Από εδώ και πέρα, το κίνητρο θα πρέπει να υπάρχει σε όλους μας. Ξεκινά η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς θα είμαστε μέρος της γιορτής. Είμαστε «προσκεκλημένοι», λόγω των όσων έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Και θα ψάξουμε να βρούμε την «τούρτα»! Όπως όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα play – offs. Ό,τι έχει συμβεί μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν, τελείωσε. Έχουμε δέκα παιχνίδια μπροστά μας. Θα το κερδίσει η ομάδα που θα είναι πιο δυνατή πνευματικά. Η ομάδα που θα έχει περισσότερη προσωπικότητα για να πάρει ρίσκα. Η ομάδα που θα το αξίζει».

Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, την ομάδα που στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανεξάρτητα από το σκορ, κατάφερε να απορροφήσει περισσότερο από όλες την πίεση που κατά κανόνα ασκεί η ΑΕΚ:

«Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στα play – offs, είμαστε καλές ομάδες. Η κάθε μία από αυτές προσπαθεί να φτάσει στη νίκη με διαφορετικό τρόπο. Κάποιες ομάδες, όπως εμείς, νιώθουμε ότι είμαστε μέρος του club, μέρος της ιστορίας. Σε αυτές τις έξι ομάδες, υπάρχουν κάποιες που έχουν κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού τους. Ομάδες με πολύ καλούς προπονητές, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Οπότε, δεν είμαι από αυτούς που μπορούν να μιλήσουν ξεχωριστά πριν από ένα παιχνίδι για κάποιο ματς. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις, σε σχέση με τον τρόπο παιχνιδιού.

Αναλύεται πάντα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Από τη μία, μπορεί να γίνει ανάλυση στο ίδιο το παιχνίδι, στην μορφή του. Μπορεί, επίσης, κάποιος να το αναλύσει σε σχέση με την μορφή του και την προσπάθεια αναζήτησης των βαθμών. Κι από την άλλη, μπορεί να μην έχει σημασία πως παίζεις, αλλά να καταφέρνεις να παίρνεις τους βαθμούς. Το δίκιο δεν το έχει κανένας! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, οπότε πιστεύω ότι μέχρι σήμερα η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια είναι ο Παναθηναϊκός».

Για το αν παίζει ρόλο, στη σκέψη του, το πρόγραμμα ή αν είναι της άποψης πως όλοι θα παίξουν με όλους:

«Εξαρτάται… Εξαρτάται από την ώρα, εξαρτάται από την ημέρα. Εξαρτάται από το αν σε βολεύει να παίξεις τελευταίος ή πρώτος. Στο τέλος, αυτός που θα πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να κάνει νίκες.

Από εκεί και πέρα, στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Μπορεί να τύχει να παίξεις τρία συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια στην αρχή ή στο τέλος. Αλλά, εμείς πιστεύουμε στην καλή θέληση. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που έτυχε και παίξαμε τρία παιχνίδια. Εμείς πιστεύουμε στην καλή θέληση».

Για το ποιο χαρακτηριστικό θα ήθελε να εμφανίσει η ομάδα του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στη σειρά των playoffs:

«Είναι πολύ δύσκολο να το πούμε, είναι πολύ δύσκολο να το πω. Εγώ θα ήμουν ευτυχισμένος αν η ΑΕΚ παίξει με τον ίδιο τρόπο που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν παίξει σε αυτό το επίπεδο και λίγο παραπάνω, τότε θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Βέβαια, και οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να παίξουν με τον δικό τους τρόπο και λίγο παραπάνω, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα