ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα εστιάζει σε επιθετική ανάπτυξη και τελειώματα ενόψει Παναθηναϊκού

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα εστιάζει σε επιθετική ανάπτυξη και τελειώματα ενόψει Παναθηναϊκού

Αλμέιδα και προπόνηση ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη δουλειά για το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των play-offs κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Ματίας Αλμέιδα να ρίχνει το βάρος στη μεσοεπιθετική γραμμή στην ανοικτή προπόνηση της Τετάρτης στα Σπάτα.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει στη μάχη των play-offs όπου και θα κριθούν τα πάντα για τη διεκδίκηση του τίτλου. Η Ένωση δίνει την ερχόμενη Κυριακή (19/3, 21:30) στην OPAP Arena το ματς της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό με τους κιτρινόμαυρους να γνωρίζουν ότι το ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Άλλωστε με νίκη επί των πρασίνων η ΑΕΚ περνάει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Και η δουλειά στα Σπάτα από τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του για το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί έχει ήδη ξεκινήσει.

Αποφόρτιση για Λιβάι Γκαρσία και Μουκουντί την Τετάρτη

Στην προπόνηση της Τετάρτης δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα οι Λιβάι Γκαρσία και Μουκουντί. Αμφότεροι ακολούθησαν αποφόρτιση και αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμοι για το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου η δεδομένη απουσία θα είναι εκείνη του Βίντα λόγω καρτών. Ο Αλμέιδα δούλεψε με όλους τους υπόλοιπους παίκτες του στο Σεραφείδειο εστιάζοντας κυρίως στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης και των τελειωμάτων, αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία.

Οι ασκήσεις του Αλμέιδα σε επιθετική ανάπτυξη και τελειώματα

Στον τομέα της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Αργεντινός κόουτς δούλεψε με όλους τους ακραίους, τους μεσοεπιθετικούς και τους φορ σε άσκηση με ανάπτυξη από τα πλάγια και από τον άξονα μαζί με τελειώματα. Για αρκετή ώρα εστίασε σε αυτό το κομμάτι είτε με γυρίσματα από τα πλάγια μέσα στην περιοχή, είτε με κάθετες πάσες μέσα σε αυτήν και στη συνέχεια εκτέλεση. Σε ένα σκέλος στο οποίο η ΑΕΚ δεν είχε αποτελεσματικότητα στην πρόσφατη ήττα από τον Ολυμπιακό.

Στην άσκηση συμμετείχαν από τα άκρα τα δίδυμα Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ από τη μία πλευρά και Ελίασον και Φερνάντες από την άλλη, ενώ στο τελείωμα των φάσεων οι δυάδες των επιθετικών ήταν Αραούχο-Τσούμπερ και Φαν Βέερτ-Κοσίδης. Στην πορεία προστέθηκε και ο Μάνταλος ερχόμενος από τον άξονα. Μάλιστα στην εξέλιξη της άσκησης εκτός από έναν φορ στην περιοχή «πάταγε» και ένας ακραίος ως δεύτερος επιθετικός, είτε για να τροφοδοτηθεί και να τελειώσει τη φάση, είτε να σουτάρει επωφελούμενος το ριμπάουντ σε απόκρουση του Αθανασιάδη.

Στο άλλο μισό του γηπέδου η δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία

Την ίδια στιγμή στο άλλο μισό του «Σεραφείδειου» ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του δούλεψαν στη μεσοαμυντική λειτουργία. Στην πρώτη άσκηση η αμυντική τετράδα αποτελούταν από τους Μοχαμάντι, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Ρότα από αριστερά προς τα δεξιά, με τους Σιμάνσκι και Πινέδα μπροστά τους στον άξονα.

Στη συνέχεια η τετράδα της αμυντικής γραμμής άλλαξε κατά τα 3/4 στην ίδια άσκηση με τους Χατζισαφί, Τζαβέλλα, Βίντα και Σιντιμπέ να παίρνουν θέση από αριστερά προς τα δεξιά και τους Γιόνσον και Γαλανόπουλο να τοποθετούνται μπροστά τους ως δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα