Άρης: Ας κοιτάξει τι έκανε πέρυσι για να δει τι πρέπει να κάνει και φέτος

Άρης: Ας κοιτάξει τι έκανε πέρυσι για να δει τι πρέπει να κάνει και φέτος

Ο Άρης

bet365

Ο Άρης μπαίνει στα play-offs με κύριο στόχο την εξασφάλιση της 5ης θέσης αλλά ξέρει ότι οφείλει να πετύχει πολλά περισσότερα από την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Αν ανταποκρινόταν στον στόχο των τεσσάρων νικών στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, ο Άρης σίγουρα θα ένιωθε περισσότερο ασφαλής ως προς την εδραίωσή του στην 5η θέση της βαθμολογίας. Αυτό δεν θα άλλαζε κάτι ως προς τα δεδομένα διεξαγωγής των play-offs γιατί και πάλι θα ήταν σε μεγάλη απόσταση από τις τέσσερις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία. Μπαίνοντας στην τελική φάση του Πρωταθλήματος είναι αναγκαίο να πετύχει το αυτονόητο με την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, πέραν αυτού όμως, αν όντως νιώθει ότι αδίκησε τον εαυτό του στην κανονική διάρκεια, οφείλει να το αποδείξει. Αν δηλαδή οι ποδοσφαιριστές του αισθάνονται αυτό που δήλωσε ο Σέικ Ντουκουρέ ότι η βαθμολογική διαφορά της ομάδας με τους τέσσερις πρώτους δεν αντανακλά και στην αντίστοιχη αγωνιστική, ας το αποδείξουν. Η ουσία του πράγματος βρίσκεται στην 5η θέση, αλλά ο Άρης θα πρέπει να αναζητήσει κάτι περισσότερο στην τελική φάση κι ας έρχονται σε δεύτερο πλάνο οι εντυπώσεις.

Ο Άρης θα μπει στα play-offs καθαρός από κάρτες και τραυματισμούς καθώς μέσα στην εβδομάδα θα μπει στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης και ο Λούκας Ρουπ. Ως προς το τι πρέπει να κάνει, δεν έχει παρά να κοιτάξει λίγο πίσω και πιο συγκεκριμένα σ’ αυτό που κατάφερε στη διάρκεια της περσινής αντίστοιχης διαδικασίας. Τότε μάζεψε 17 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό οι οποίοι συγκέντρωσαν από 18 και πέτυχε κάτι που πολλοί δεν περίμεναν. Αυτή ήταν η καλύτερη παρουσία των «κίτρινων» σε play-offs έπειτα από τους δέκα βαθμούς που μάζεψαν τη σεζόν 2020-21. Αυτή της περιόδου 2019-20 ήταν απογοητευτική καθώς με εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή συμμετοχή ο Άρης παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης.

Ο Φαμπιάνο

Στα play-offs θα χρειαστούν περισσότεροι παίκτες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες ανά 3-4 ημέρες καθώς θα υπάρξουν δύο διακοπές λόγω των εθνικών ομάδων αλλά και του Πάσχα. Αυτό απαιτεί εγρήγορση και πληθώρα λύσεων. Μέσα από τις επιλογές του Τόλη Τερζή στο διάστημα κατά το οποίο είναι στην τεχνική ηγεσία είναι φανερός και ο διαχωρισμός μεταξύ των παικτών που έχουν θέση στο βασικό σχήμα και αυτών που έχουν υποστηρικτικό ρόλο. Ήταν κάτι απαραίτητο έπειτα από ένα διάστημα διαδοχικών αλλαγών. Ωστόσο, ο Άρης θα χρειαστεί περισσότερους παίκτες από αυτούς που έβγαλαν το πρόγραμμα των τελευταίων πέντε αγώνων.

Ρίχνοντας μια ματιά στις αποφάσεις του προπονητή του Άρη, υπάρχει ένα γκρουπ παικτών οι οποίοι μέτρησαν 300+ λεπτά συμμετοχής και σ’ αυτή τη συνομοταξία είναι οι Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία, Λούις Πάλμα, Καμαρά και ο Νικολά Ενκουλού λόγω της απουσίας του Φαμπιάνο. Έδειξε ξεκάθαρα δηλαδή ποιοι συνθέτουν τα 9/11 του βασικού σχήματος – συμπεριλαμβανομένου και του Χουλιάν Κουέστα. Ο Λούκας Ρουπ θα είχε μετρήσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τα 143 που «κατέγραψε» αν είχε αποφύγει τη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Ο Χουάν Ιτούρμπε έπαιξε συνολικά 200 λεπτά με δύο συμμετοχές στο αρχικό σχήμα αλλά η έλλειψη ικανοποίησης για τις επιδόσεις του οδήγησε στην επιλογή του Ράφαελ Καμάτσο (97 λεπτά) στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Ο Ντουκουρέ μέτρησε 151 λεπτά.

Ο Καμαρά

Οι ποδοσφαιριστές με τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής είναι οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Άντρε Γκρέι και Μπριαν Νταμπό. Ο πρώτος, αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού πιθανόν να έβρισκε θέση στην 11αδα στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Ο Γκρέι την έχασε από την ημέρα που ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ξεπέρασε τον τραυματισμό του και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το ότι μπήκε στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης» ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τον ΠΑΣ. Ο δε Μπριάν Νταμπό έπραξε ομοίως και σ’ αυτά τα τελευταία παιχνίδια έπαιξε στα τρίτα για μόλις τρία λεπτά, εξαιρουμένων των καθυστερήσεων.

Ωστόσο, στη fast track διαδικασία των play-offs ο Άρης θα χρειαστεί περισσότερους ποδοσφαιριστές από αυτούς που πήραν τη μερίδα του λέοντος στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Πρωτίστως όμως, θα πρέπει να τους εξηγήσει τον ρόλο τους και αυτοί να τον αποδεχθούν γιατί θα χρειαστούν. Αν όχι για το βασικό σχήμα, σίγουρα για περισσότερα λεπτά από αυτά που πήραν στους τελευταίους αγώνες. Το ίδιο ισχύει και για τους Εμπακατά (100 λεπτά) και Μαζικού (112 λεπτά) οι οποίοι φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκονται πίσω από τους Οντουμπάτζο, Πίρσμαν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα