Κ17: Το Σαββατοκύριακο των εκπλήξεων

Newsroom
Κ17: Το Σαββατοκύριακο των εκπλήξεων

bet365

«Χαμός» στο πρωτάθλημα Κ17 με την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον Παναθηναϊκό και τον Άρη να γνωρίζουν την ήττα

Ένα ρεκόρ καταγράφηκε στη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Κ17. Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού την ίδια ημέρα έχασαν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος στο νότιο όμιλο, και ο Άρης στον βόρειο, ενώ δε νίκησε ούτε ο ΠΑΟΚ!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά ξεκινώντας από... ψηλά. Ο Βόλος για τον οποίο την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι έκανε «ζημιά» στον Παναιτωλικό (4-2 στο Αγρίνιο), το Σάββατο νίκησε και τον Άρη με 2-1. Χάρη στο αποτέλεσμα αυτό η ομάδα της Μαγνησίας μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης καθώς έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος, βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τις δυο ομάδες τις οποίες νίκησε: ο Παναιτωλικος και ο Άρης έχουν από 18, ο Βόλος έχει 17 και ο πρώτος ανάμεσά τους πηγαίνει απευθείας στο Final-4! Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται πολύ μπροστά στην κατάταξη (29β.), παρά τη «λευκή» ισοπαλία του με την ΑΕΛ έχει ήδη προκριθεί μέσω της πρώτης φάσης.

Οικονόμου: «Μέσα από δουλειά έρχονται και τα αποτελέσματα»

Φαίνεται λοιπόν ότι γίνεται καλή δουλειά στο «Βαασδέκειο» του Βόλου από το δίδυμο του Φώτη Αγραφιώτη και του Κώστα Τουρσούγκα. Οι παίκτες εξελίσσονται και παίρνουν τις ευκαιρίες τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς του Σαββάτου αγωνίστηκαν συνολικά έξι παιδιά γεννηθέντα το 2007. Πρώτος σκόρερ είναι ο Γιάννης Καπετάνος, γιος του Παντελή, σέντερ φορ με «κοψιά» που θυμίζει έντονα τον πατέρα του.
Για τις ακαδημίες του Βόλου μίλησε στο Gazzetta ο Χρήστος Οικονόμου, υπεύθυνος των τμημάτων Κ19, Κ17

«Είχαμε παίξει καλό ποδόσφαιρο και πιο νωρίς στη σεζόν, αλλά χάσαμε κάποια ματς συγκυριακά όπως με τον Άρη (3-4) όταν έλειπαν οι δύο τερματοφύλακές μας. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρσι, με σκοπό να δώσουμε στα παιδιά όλες τις παροχές που χρειάζονται για την εξέλιξή τους και τώρα βλέπουμε σιγά σιγά και τα αποτελέσματα. Από πλευράς παροχών θεωρώ ότι είμαστε μέσα στις 6-7 καλύτερες ακαδημίες του πρωταθλήματος, αφού έχουμε την έδρα μας, στο προπονητικό κέντρο που διαθέτει τα πάντα, γυμναστήριο, αίθουσα βίντεο, ό,τι χρειαστούν τα παιδιά».

Παράλληλα, όσον αφορά τις ελπίδες για πρόκριση στο Final-4, που εάν συντελεστεί θα είναι μια τεράστια έκπληξη, ο Χρ. Οικονόμου είπε: «Εννοείται ότι θα προσπαθήσουμε, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που θέλουμε είναι να μεταφέρουμε προς τα έξω ότι δουλεύουμε σωστά και τα παιδιά ανεβαίνουν κάθε σκαλοπάτι όπως πρέπει. Βέβαια, είναι πολύ θετικό το νέο σύστημα διεξαγωγής των ομίλων, γιατί μπαίνουν στο παιχνίδι πολλές ομάδες και υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι το τέλος».

Δικαίωση για Πανιώνιο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ο Πανιώνιος διαθέτει εξαιρετική ομάδα στην Κ17 και αδικείται από τα αποτελέσματα. Το Σάββατο ήλθε η ώρα της δικαίωσης για το συγκρότημα του Θάνου Κιούπκιολη που νίκησε 3-2 με ανατροπή την ΑΕΚ, στην μεγαλύτερη εφετινή επιτυχία του. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο και... χαράς ευαγγέλια για τον Ιστορικό αφού λίγες ώρες μετά νίκησε και η πρώτη ομάδα σε ματς-θρίλερ τη Ρόδο και βρίσκεται σε τροχιά ανόδου στη Super League 2.

Όσο για την ΑΕΚ, που γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη απρόσμενη ήττα μετά το 1-2 από τον Ιωνικό, πολύ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι 4-5 παίκτες της ομάδας βγήκαν off στα τελευταία λεπτά από κράμπες. Γεγονός ασυνήθιστο για αυτό το επίπεδο. Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα, τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η συμμετοχή στα μπαράζ, κάτι που αν συμβεί θα αποτελέσει παταγώδη αποτυχία, χωρίς το παραμικρό περιθώριο για άλλοθι ή δικαιολογίες.

* Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης μετά την εκπληκτική νίκη του 3-2 επί του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Κώστα Μπεντεβή στηρίζεται κατά βάση σε παίκτες γεννηθέντες το 2007 και οκτώ από αυτούς ξεκίνησαν βασικοί. Και οι τρεις σκόρερ (Αγγελάκης, Γεωργόπουλος, Κόλλιας) ανήκουν στους «μικρούς». Από την άλλη πλευρά, η Κ17 του Παναθηναϊκού συνεχίζει να προβληματίζει, με τον προπονητή Τόλη Παπαβασιλείου να αδυνατεί να βρει λύσεις από την Κ16 όταν απουσιάζουν παίκτες του 2006 όπως ο Σκαρλατίδης, ο Δουβίκας, ο Μπεβάρδος, ο Αποστόλου και ο Γεωργουλάκης.

* Πάντως το πιο μεγάλο «σοκ» απ΄όλους υπέστη ο Ατρόμητος που έχασε 2-1 από τον Απόλλωνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν είχε πάρει ούτε βαθμό στους πρώτους 12 αγώνες της! Έτσι, η ομάδα του Κώστα Παρθενίου έχασε μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις ήττες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και να εδραιωθεί στην τρίτη θέση.

* Αντίθετα, την περίσταση αξιοποίησε ο Ολυμπιακός με το εμφατικό 7-0 επί του ΟΦΗ και έξι διαφορετικούς σκόρερ: Λίγδας, Σούφκα, Πνευμονίδης, Φίλης, Πλις και Κτενάς (2). Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην κορυφή με διαφορά 9 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται ακόμα έξι για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την απευθείας συμμετοχή στο Final-4. Παράλληλα, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης βάζει στην εξίσωση κι άλλα παιδιά από τους περσινούς πρωταθλητές της Κ15 (Πλις, Κτενάς, Σκουρόπουλος) σε μια ομάδα με τεράστιο βάθος.

* Με το πρωτάθλημα της Κ15 θα ασχοληθούμε ενδελεχώς την επόμενη εβδομάδα, καθώς η διακοπή της Κ19 δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε περισσότερο στους μικρούς, με τους δύο ομίλους να βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν από το Final-4.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα