Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το πρωτάθλημα που φυσικά και το θέλουμε»

Newsroom
Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το πρωτάθλημα που φυσικά και το θέλουμε»

bet365

Ξεκάθαρος ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με τον Σέρβο τεχνικό να αναφέρει μεταξύ άλλων πως η ομάδα του είναι έτοιμη να παλέψει για το πρωτάθλημα.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη με 2-0 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ανέφερε τα εξής:

Για το αν είναι έτοιμοι η ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος: «Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Φυσικά και το θέλουμε. Πάντα σεβόμασταν τους αντιπάλους μας. Νομίζω ότι είναι μια καλή χρονιά. Τώρα ξεκινάει ουσιαστικά το πρωτάθλημα λόγω και των διαφορών που έχουν οι ομάδες των πρώτων θέσεων. Μπορεί να ξεκίνησε πριν από 2-3 εβδομάδες για όλους μας, αλλά για τυπικούς λόγους ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Είχαμε κάποια θέματα όσον αφορά το σημερινό ματς. Δεν ήταν τόσο πολύ οι κάρτες, αλλά είχαμε ένα θέμα με τον Σπόραρ. Ένα μικροπρόβλημα και δεν μπορούσαμε να πάρουμε το ρίσκο. Είναι μια επίπονη χρονιά λόγω του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ηταν διαφορετικές οι προετοιμασίες, που δεν ήταν κάτι συνηθισμένο σε μας. Μπορώ να πω ότι πλέον είμαστε καλά. Έχουμε ένα καλό ρόστερ και ξέρουμε τι μας περιμένει. Ξέρουμε ότι θα έχει δυσκολίες και θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτή τη θέση. Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε τον ενθουσιασμό και την διάθεση να παλέψουμε πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για τον Μπερνάρ και τους υπόλοιπους που έμειναν εκτός: «Ο Μπερνάρ αυτή την εβδομάδα είχε ένα πρόβλημα υγείας. Ευτυχώς πήγαν καλά και από την αρχή της εβδομάδας θα ξεκινήσει προπονήσεις. Πιστεύω ότι τον υπολογίζουμε για την έναρξη των πλέι οφ. Ο Μπαρτ που είχε τιμωρία λόγω των καρτών θα είναι και αυτός. Ο Σάρλια είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο σήμερα. Δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι κάτι που θα τον αφήσει για αρκετό καιρό έξω. Τουλάχιστον αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε. Θα ξέρουμε τις επόμενες δύο μέρες».

Για τον Σπόραρ: «Εγώ πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για την έναρξη των πλέι οφ. Ήταν ένα θέμα που προέκυψε την τελευταία στιγμή. Αυτά μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Ηταν κάποιες μικροενοχλήσεις. Παρότι ο ίδιος είχε την διάθεση, επιλέξαμε να τον προστατεύσουμε. Έχουμε ένα παιχνίδι και μετά υπάρχει διακοπή. Μετά υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές καλά».

Για την πρόοδο της ομάδας σε σχέση με πέρσι: «Είναι η ουσία της φετινής χρονιάς, αν θέλει κάποιος πιο αντικειμενικά και χωρίς την ένταση από της αρχή της χρονιάς και με τον πρώτο γύρο που κάναμε. Η διαφορά σε σχέση με πέρσι των 19 βαθμών σε μία ποδοσφαιρική λογική είναι τεράστια, είναι ουσιαστικά έξι νίκες παραπάνω. Αυτό είναι που μας ικανοποιεί όλους. Ξέραμε από την αρχή και βάση της εικόνας που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια από τη στιγμή που παίζονται τα play off πρέπει να είναι κοντά στους 60 πόντους. Ο Ολυμπιακός συνήθως τελείωνε την κανονική διάρκεια με 65 πόντους, ήταν εξαρχής τρομερή η διαφορά και για αυτό το λόγω είμαι περήφανος. Δεν είναι εύκολο πράγμα μέσα σε μία χρονιά να κάνει τέτοια διαφορά. Πέρσι ήταν καλή αγωνιστική πρόοδος, όμως φέτος δε μπορώ να παραλείψω πόσο μεγάλη σημασία έχει και ο κόσμος που από την αρχή της χρονιάς πως με το να βρίσκεται δίπλα μας, μας έσπρωχνε προς αυτή την κατεύθυνση και βρισκόμαστε εδώ, δέκα παιχνίδια πριν το τέλος να παλεύουμε για το πρωτάθλημα».

Για τον Ιωαννίδη: «Κάνεις δεν έχει αμφιβολία πως ο Φώτης έχει προοπτικές και ταλέντο σπάνιο. Έχει όμως και αδυναμίες, είναι μέρος της δουλειάς μας. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά αλλά θέλουμε να βελτιώνουμε και τις αδυναμίες των παικτών μας. Επειδή είναι έξυπνο παιδί ο Φώτης δουλεύει σκληρά, σε σχέση με πέρσι περισσότερο, αντιλαμβάνεται καλύτερα τη θέση του. Είναι πολύ πιο απρόβλεπτος. Βοηθά την ομάδα εκτός από το ότι εξελίσσεται. Δεν υπάρχουν Έλληνες που πρωταγωνιστούν, έχει πολλά να διορθώσει, δικαιώνεται και ο ίδιος που δουλεύει έτσι και με τις εμφανίσεις του είτε έρχεται από τον πάγκο είτε είναι βασικός. Κανείς δε σου εξασφαλίζει το αύριο στο ποδόσφαιρο και για αυτό δουλεύει πολύ γιατί ξέρει πως οι ευθύνες είναι πολύ μεγαλύτερες. Εμείς θα είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και τα υπόλοιπα εξαρτώνται από αυτόν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα