Ολυμπιακός: Η προσωπική «ρεβάνς» του Σαμασέκου και η νέα ευκαιρία του Μίτσελ με την ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Η προσωπική «ρεβάνς» του Σαμασέκου και η νέα ευκαιρία του Μίτσελ με την ΑΕΚ

bet365

Για τον Ολυμπιακό το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ αποκτά μία μορφή... τελικού στη Stoiximan Super League 1 και έχει και πρόσωπα που πέφτει το βάρος. Γράφει  Δημήτρης Τομαράς.

Για τον Ολυμπιακό έτσι όπως πήγαν τα πράγματα το προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Stoiximan Super League 1 και που είναι εκτός έδρας, στην OPAP Arena, γίνεται και είναι μάλλον οριακό. Κάτι σαν... τελικός διότι με ενδεχόμενη ήττα να χάσει για τα καλά έδαφος. Οι «Ερυθρόλευκοι» σύμφωνα και με τα όσα έχει πει ο Μίτσελ θα ήθελαν με την ΑΕΚ να έχουν μία εικόνα ανάλογη των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά φυσικά με νίκη και όχι ισοπαλία.

Το κατά πόσον εκείνο το ευρύ 3-0 στο Novibet Κύπελλο με την ΑΕΚ έγινε μάθημα στον Ρέντη για παίκτες και προπονητή θα το δούμε στο γήπεδο. Άλλωστε πια οι μέρες είναι κοντά. Την προσεχή Κυριακή θα φανούν όλα λοιπόν.

Ναι ο Σαμασέκου είχε το αυτογκόλ αλλά δεν είναι ώρα για πειράματα και ο ίδιος θέλει... ρεβάνς

Στέκομαι προσωπικά στον Σαμασέκου που εφόσον είναι ΟΚ θα χριστεί βασικό εξάρι στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός την Κυριακή. Ο Αφρικανός διεθνής χαφ ήταν εκείνος που είχε βάλει το σχεδόν αδιανόητο αυτογκόλ στο Novibet Κύπελλο και είχε δεχθεί τα σχετικά... πυρά μαζί με παίκτες όπως ο Βρουσάι.

Αυτό το ματς λοιπόν εκτός του ότι δεν προσφέρεται για πειράματα με άλλες επιλογές στον χώρο του κέντρου (το γράφω αυτό με αφορμή δοκιμές με τον Ανδρούτσο σε ρόλο χαφ) σε επίπεδο προσώπων θα είναι και σαν μία προσωπική... ρεβάνς για τον Ντιαντιέ Σαμασέκου. Ο διεθνής μέσος είναι σαφές πως θέλει να δείξει πως αυτό το ματς ήταν μία κακή παρένθεση και θα επιδιώξει να τα δώσει όλα στην αναμέτρηση. Είναι έτσι και αλλιώς ένας γρήγορος και σκληρός παίκτης. Δημιουργικά σίγουρα δεν είναι τοπ αλλά είναι ένας παίκτης που θα χρειαστεί σε τέτοιον αγώνα.

ΜΙΤΣΕΛ1 ΝΕΟ

Η (νέα) ευκαιρία του Μίτσελ και η ανάγκη να βρει τουλάχιστον ένα γκολ

Ο Ισπανός τεχνικός έχει μπροστά του ένα ακόμα ντέρμπι. Ένα ντέρμπι που θα το ήθελε και εκείνος πολύ να το πάρει. Να φέρει τη νίκη. Είναι μία ευκαιρία και για εκείνον. Με μία πιθανή νίκη με την ιδιαίτερα δυνατή και άκρως ανταγωνιστική ΑΕΚ, που είναι πρωτοπόρος αυτή τη στιγμή, μπορεί να ανεβάσει και τους δικούς του πόντους. Να φτιάξει και το προφίλ του ίδιου του Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν είναι μόνο το να έχει σωστό passing game και γενικά καλή κυκλοφορία για να αντιδράσει στο πρέσινγκ της ΑΕΚ. Θα πρέπει να βρει και τουλάχιστον ένα γκολ στο ματς αυτό. Όπως εξίσου σημαντικό θα είναι να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν.

Οι συζητήσεις και η δουλειά στον Ρέντη όλες αυτές τις ημέρες είναι στο φουλ για αυτό το ματς. Προφανώς και ο βασικός στόχος θα είναι αυτό που έχει πει ο Μίτσελ: ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί τελείως αλλαγμένος και διαφορετικός σε σχέση με το ματς του Novibet Κυπέλλου.

Υ.Γ. Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ εγώ ένα πράγμα ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Γιατί επελέγη στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο να εγκριθεί εισήγηση για αύξηση των αμοιβών των ξένων διαιτητών για να έρθουν πιο τοπ ρέφερι; Νωρίτερα δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό; Απορία εκφράζω.

Υ.Γ. 2 Να στείλουμε από αυτή τη γωνιά τα χρόνια μας πολλά στον Ολυμπιακό που την Παρασκευή γίνεται 98 ετών. Με μία διαδρομή ενός πολύ μεγάλου συλλόγου με τόσους τίτλους, διακρίσεις αλλά και τις χαρές και τις λύπες του και τις πολύ δύσκολες στιγμές του όπως την τραγωδία της Θύρας 7.

Υ.Γ. 3 Ναι δεν είναι σχετικό με το ποδόσφαιρο αλλά οι δηλώσεις παιδιών όπως ο Τεντόγλου και ο Καραλής στον στίβο είναι παράδειγμα προς μίμηση μετά το τραγικό και πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Είναι οι στιγμή που οι αθλητές μας δείχνουν τον δρόμο και τη σωστή προσέγγιση και αντίληψη σε τόσο σοβαρά θέματα. Ο Τεντόγλου θυμίζω είπε στην ΕΡΤ ερωτώμενος για τα Τέμπη και το δυστύχημα: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι. Το καλύτερο το είπε ο Νυφαντόπουλος. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει σημασία το τι κάνουμε εμείς εδώ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.