Στη Φιλαδέλφεια με όπλα δίψα, κλάση και αήττητο 5 μηνών ο Ολυμπιακός

Στη Φιλαδέλφεια με όπλα δίψα, κλάση και αήττητο 5 μηνών ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση, από πλευράς Ολυμπιακού, του ντέρμπι της Κυριακής.

Θα είναι αφελές να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του ντέρμπι της Κυριακής.

Η ΑΕΚ είναι πρώτη, έξι βαθμούς πάνω και παίζει στο νέο γήπεδο της, όπου όλες οι ομάδες φέτος έχουν χάσει, μεταξύ αυτών κι ο ολυμπιακός και δη με βαρύ σκορ (0-3). Επιπλέον έχει μόνο μία απώλεια, όντως σημαντική (Λιβάι) αλλά μία, ενώ από τους «ερυθρόλευκους» λείπουν οι δύο πιο έμπειροι παίκτες της ενδεκάδας τους (Εμβιλά, Παπασταθόπουλος), ο δε καλύτερος παίκτης τους (ο Χάμες) ήταν στα πιτς ένα μήνα κι ακόμη ολόκληρη προπόνηση δεν έχει κάνει, ο Γκάρι έλειπε τρεις εβδομάδες κι ο Ρέτσος άλλες τέσσερις, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την όχι υψηλού βαθμού ετοιμότητα και των τριών αυτών παικτών.

Τι όπλα μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη δύσκολη αποστολή;

Κατ΄ αρχάς την δίψα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ιδανικά τη νίκη, από την ανάγκη να παραμείνει ζωντανός στη μάχη για μία από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι αυτό που λέμε «δεν τον παίρνει» τον Ολυμπιακό να χάσει, γιατί πολύ απλά θα πάει στα πλέι οφς στο -9 από την ΑΕΚ και κατά πάσα βεβαιότητα στο -8 από τον ΠΑΟ, που παίζει την Κυριακή στο Περιστέρι με τον ξεδοντιασμένο Ατρόμητο, του οποίου το τελευταίο καλό παιχνίδι ήταν εκείνο το 1-1 με τον Ολυμπιακό, πριν σχεδόν δύο μήνες, στις 22 Γενάρη, σε ένα αγωνιστικό χώρο-χωράφι, κι ενώ τώρα το τερέν είναι δέκα φορές καλύτερο, όπως είδαμε χθες. Όχι ότι με μία ισοπαλία στη Φιλαδέλφεια θα χαρεί ο Ολυμπιακός την Κυριακή, αφού απλά θα μείνει στο -6 από την ΑΕΚ και ο ΠΑΟ θα του ξεφύγει, με τρίποντο στο Περιστέρι, κατά εφτά βαθμούς, τουλάχιστον όμως ψυχολογικά θα έχει επιβιώσει και θα έχει τον στόχο να πάει στα πλέι οφς να παλέψει για 30 βαθμούς κι ό,τι βγει.

bakambu_hwang_biel

Κατά δεύτερο ο Ολυμπιακός έχει την αδιαμφισβήτητη κλάση κάποιων παικτών του. Ο Χουάνγκ, ο Ρόντινεϊ, ο Φορτούνης, ο Μπιέλ, ο Μπακαμπού και φυσικά ο Πασχαλάκης μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν βρεθούν σε καλή βραδιά, όπως ασφαλώς κι ο Χάμες, έστω κι αν παίξει ένα διάστημα. Εφόσον τραβήξουν αυτοί το «κάρο» κι ακολουθήσουν και τα άλλα παιδιά (ο Μπα, ο Ντόι, ο Σαμασέκου, ο Ρέαμπτσιουκ η, ο Ράμος, ο Μασούρας η, ο Κανός), η ομάδα του Μίτσελ μπορεί να γίνει πολύ ανταγωνιστική, όπως άλλωστε απέδειξε στα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1, 0-0), ακόμη και σε εκείνο που έχασε (1-2) από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ μην ξεχνάμε ότι και στα άλλα δύο ντέρμπι, τα 0-0 με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, μπορεί να μην είχε εκεί τον πρώτο λόγο, αλλά τα πάλεψε πολύ και ίσως πιο εύκολα μπορούσε να τα χάσει, αλλά θα μπορούσε και να τα κερδίσει (βλέπε δοκάρι Χάμες κι ακυρωθέν γκολ Χάμες). Πράγματι ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει στα πέντε ντέρμπι, αλλά στα τέσσερα δεν έχασε και το ένα που έχασε ήταν από αυτογκόλ και με τους Μπακαμπού κι Αραμπί να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες έστω για το 2-2.

Τέλος, ο Ολυμπιακός κουβαλάει ένα αήττητο πέντε μηνών στο πρωτάθλημα! Τελευταία ήττα του ήταν στις 17 του περασμένου Οκτώβρη από εκείνο το 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Έκτοτε, ο Μίτσελ και οι παίκτες του έχουν δώσει 17 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχουν 11 νίκες κι έξι ισοπαλίες: οι τέσσερις στα ντέρμπι με ΠΑΟ (δυο), ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και οι άλλες δύο στο Περιστέρι (1-1) και στα Γιάννινα (2-2), στα δύο χειρότερα αποτελέσματα της ομάδας επί Μίτσελ, αφού στα δύο αυτά ματς προηγούνταν με 1-0 και 2-0 έως το 65ο λεπτό και τελικά έχασε τέσσερις βαθμούς, με τους οποίους τώρα θα ήταν σε απόσταση αναπνοής από ΠΑΟ κι ΑΕΚ (ένα και δύο πόντους αντίστοιχα)…Ακόμη κι έτσι, πάντως, δεν είναι μικρό πράγμα για μία ομάδα να είναι αήττητη 17 σερί παιχνίδια, μιλάμε για σχεδόν το μισό πρωτάθλημα αφού ολόκληρο είναι 36 αγωνιστικές. Και με όλα του τα…δομικής φύσεως φετινά προβλήματα ο Ολυμπιακός αποδεικνύει με αυτό το αήττητο των 17 αγωνιστικών ότι δεν λυγίζει. Σίγουρα το αήττητο θα δοκιμαστεί στη Φιλαδέλφεια, στο πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει δώσει έως τώρα, όμως ας περιμένουμε να δούμε την απάντηση των «ερυθρόλευκων» την Κυριακή το βράδυ.

michel_fortounis

Αυτά εν αναμονή της γνωστοποίησης κι επίσημα του διαιτητή του ντέρμπι, για τον οποίο όλες οι πληροφορίες γύρω από την ΕΠΟ λένε ότι θα είναι, αυτή τη φορά, elite (όπως ήταν φέτος μέχρι τώρα μόνο στα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ στο Κύπελλο). Οι ίδιες πληροφορίες το αφήνουν ανοικτό να είναι κι από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης ο εκλεκτός.

Άσχετο: Είδατε πόσο εύκολα προέκυψε σωστή η χθεσινή ανάλυση, εδώ, του αγώνα Ατρόμητου-ΑΕΚ; Η ιστορία επαναλαμβάνεται στο ποδόσφαιρο, γι΄ αυτό άλλωστε κι έχουν μεγάλη σημασία τα δεδομένα, πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις αερολογίες. Ήταν φανερό ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν θέμα ενός γκολ κι ότι όποια ομάδα το πετύχαινε, θα είχε ένα ποσοστό 70% για να κερδίσει. Το υπόλοιπο 30% θα ήταν να φάει ένα γκολ και να φέρει ισοπαλία. Ανατροπή σκορ σε μεταξύ τους αγώνα στο Περιστέρι δεν έχει γίνει ποτέ (!) αυτά τα 18 χρόνια που έχει γυρίσει στην Α΄ Εθνική ο Ατρόμητος.

Ο Ατρόμητος είχε πολύ κακή οπτική του αγώνα. Οι άνθρωποι του, δεν το είδαν σωστά το ματς. Έπρεπε να σκεφθούν κάτι πολύ απλό, ότι η ΑΕΚ φέτος δεν είχε σκοράρει μόνο σε δύο παιχνίδια, στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα, άρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα σκόραρε στο Περιστέρι. Με αυτή τη συνθήκη, ο Ατρόμητος θα είχε τύχη για αποτέλεσμα, ισοπαλία δηλαδή, μόνο αν σκόραρε κι αυτός. Μόνο που για να σκοράρεις πρέπει να βγεις μπροστά, να επιτεθείς. Κι ο Ατρόμητος για 65 λεπτά όχι απλά δεν επιτέθηκε, αλλά δεν πάτησε την περιοχή της ΑΕΚ! Όταν το έκανε στο τέλος, μία-δύο φορές, θα μπορούσε να ισοφαρίσει ένα παιχνίδι που ήταν για 0-3 στο ημίχρονο, όταν η ΑΕΚ δεν έπαιξε στο μισό γήπεδο, αλλά στο ένα τρίτο του γηπέδου τον αντίπαλο της.

Η ΑΕΚ εν τέλει κέρδισε δίκαια όντας καλύτερη, επιβεβαιώνοντας σε συνδυασμό και με την εικόνα της στο Ηράκλειο και το 3-0 επί του ΟΦΗ, ότι είναι σε καλή κατάσταση, αντιδρώντας θετικά μετά την ήττα της στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ-δεν είναι τυχαία, σταθερά στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας.

zuber_aguibou

Παρεμπιπτόντως, είχε και μία διαιτησία όπως ακριβώς θα την ήθελε. Ο Καραντώνης έδωσε με υπερβολική ευκολία το φάουλ σε εξαιρετική θέση, από το οποίο προέκυψε το δοκάρι του Σιντιμπέ (κι ο Λαλά, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ καλός εκτελεστής τέτοιων φάουλ, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον άφησε ποτέ να κτυπήσει ένα!), ενώ ο δεύτερος επόπτης, ο Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), είχε πραγματικά γούστο σηκώνοντας τη σημαία για οφσάιντ πριν δει πώς θα εξελιχθούν οι σχετικές επιθέσεις του Ατρόμητου, ενώ ξεπέρασε και τον εαυτό του όταν στο 92’ ένα πεντακάθαρο κόρνερ υπέρ του Κλωναρίδη το μετέτρεψε σε άουτ, λες και σκέφθηκε, «άσε μην γίνει τίποτα τελευταίο λεπτό και μπλέξουμε».

Κατά τα άλλα, απογοήτευση πραγματική ο Αγκιμπού. Ο Κόλεμαν τον έβαλε σε ρόλο δεύτερου εσωτερικού μέσου κι όχι πίσω από τον φορ, με τον Αφρικάνο να ήταν τραγικός με όλη τη σημασία της λέξης. Μοιάζει απορίας άξιον τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με αυτό το παιδί, που εδώ κι ενάμιση χρόνο γίνεται όλο και χειρότερο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.