Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Τεντόγλου: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο σήμερα, αν ήταν απόγευμα θα έκανα 8.50μ.»

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Τεντόγλου: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο σήμερα, αν ήταν απόγευμα θα έκανα 8.50μ.»

bet365

Χαρούμενος για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο μήκος αλλά όχι ευχαριστημένος από τον αγώνα του ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου, Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Ο πέντε φορές -πλέον- πρωταθλητής Ευρώπης, Μίλτος Τεντόγλου, πέτυχε τον στόχο του και κέρδισε έναν ακόμη μεγάλο αγώνα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, γράφοντας ιστορία στο μήκος ανδρών!

Παρ' όλο που ο 25χρονος αθλητής έβαλε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του, δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος όμως, όπως δήλωσε στο Gazzetta, του αρέσει πολύ το μετάλλιο που πήρε και ταιριάζει στη συλλογή του: «Ωραίο το μετάλλιο είναι ξεχωριστό, μου αρέσει. Δεν έχω άλλο που να έχει… κτίρια πάνω, έχει ωραίο σχήμα!».

Ο Τεντόγλου από την αρχή φαινόταν να μη διασκεδάζει τόσο τον αγώνα, καθώς δεν του έβγαιναν τα άλματα που ήθελε. Ο ίδιος ξύπνησε σήμερα στις 6:40 το πρωί ώστε να έχει αρκετό χρόνο να ενεργοποιηθεί και να είναι έτοιμος όμως δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε.

«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης εξήγησε πως προσπάθησε να «τελειώσει» τον αγώνα στο πρώτο άλμα, όπως συνηθίζει να κάνει στους τελευταίους του αγώνες, αλλά δεν του βγήκε το άλμα που θα ήθελε. Έπειτα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 8.30μ. και έμεινε εκεί. Σχεδόν... ξενερωμένος εξήγησε στο Gazzetta πως ο σημερινός αγώνας είχε δύσκολες συνθήκες: «Ξεκίνησα πολύ δυνατά, περίμενα ότι θα κάνω κάτι καλύτερο μετά αλλά νομίζω μπήκα με πολλή ενέργεια στο πρώτο άλμα για να μην αφήσω περιθώρια όμως το πρωινό ξύπνημα με δυσκόλεψε πάρα πολύ. Δεν νύσταζα αλλά σκέψου έχω πονοκέφαλο τώρα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο σήμερα. Εκείνο το άκυρο που έκανα ήταν καλό, αυτό ήταν όλο. Ήμασταν επτά άτομα πηδούσαμε πολύ γρήγορα, δεν γινόταν, δεν είναι αγώνας αυτό ήταν πολύ δύσκολο».

Σε κάποια στιγμή, μετά το 5ο άλμα, τον είδαμε να πιάνει τα γόνατά του και να τα δείχνει στον προπόνητή του αφού, όπως δήλωσε αργότερα, χτύπησε κατά τη διάρκεια κάποιων αλμάτων: «Έχω χτυπήσει σε δύο σημεία, κάπως χτύπησα στην άμμο, κάπως καρφώθηκα σε ένα καρφί εδώ. Δεν ξέρω πως, μέσα στον αγώνα το έπαθα αλλά χωρίς τούμπα έγινε αυτό. Λίγο έσφιξαν και τα πόδια μου μετά το πρώτο άλμα, τα ένιωθα πολύ σφιχτά. Είναι επειδή είναι πρωί».

«Ο Μόντλερ θα μπορούσε να με έχει κερδίσει σήμερα»

Στην ερώτηση αν ευχαριστήθηκε τον αγώνα, η απάντηση ήταν δυστυχώς αρνητική: «Όχι δεν ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Εντάξει έκανα 8.30μ., οκ… Δεν είναι 8.50μ.. Αν ήταν απόγευμα θα έκανα 8.50.. Το τελευταίο άλμα ήταν καλό, το 8.29μ., αλλά έκανα κακή προσγείωση. Αυτό ήταν καλό, αν έβαζα τα πόδια μου λίγο καλύτερα αυτό θα ήταν καλό θα ήταν 8.40μ.. Ο στόχος ήταν ο τίτλος και είμαι ΟΚ, όλα καλά», δήλωσε ενώ σχολίασε πως ο Μόντλερ θα μπορούσε να τον έχει κερδίσει σήμερα αν ήταν καλά: «Έκανε άκυρα ο Μόντλερ, ναι, αλλά πιστεύω θα μπορούσε να με κερδίσει σήμερα αν ήταν στα καλύτερά του. Αλλά πιστεύω πως και αυτός επηρεάστηκε από το τόσο πρωινό ξύπνημα ενώ σε κάποια στιγμή του αγώνα μου είπε ότι πηγαίνει πολύ γρήγορα ο αγώνας, ήταν δύσκολο».

«Ένα παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή»

Νωρίτερα ο Τεντόγλου μίλησε και στην ΕΡΤ, δηλώνοντας τα εξής:

«Είναι τραγικό αυτό που έγινε στα Τέμπη, ντρέπομαι»

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ελληνες που ήρθαν στο στάδιο. Έκαναν φανταστική ατμόσφαιρα για όλους μας. Είναι σημαντικό για μένα που κέρδισα το τρίτο συνεχόμενο χρυσό. Αν και δεν ήμουν τόσο καλός όσο θα έπρεπε. Ίσως με επηρέασε το πρωινό ξύπνημα. Δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος από τον αγώνα μου» είπε αρχικά και συνέχισε: «Ηταν δύσκολος αγώνας λόγω του πρωινού ξυπνήματος. Αν αγωνιζόμουν βράδυ, θα έκανα 8,50μ.».

Όταν ρωτήθηκε για το αήττητό του εδώ και κοντά έξι χρόνια, απέναντι σε ευρωπαίους αθλητές, σχολίασε: «Δεν είμαι ανίκητος, χάνω κι εγώ. Στην Ευρώπη, ΟΚ, είμαι. Σήμερα όμως θα μπορούσα να χάσω γιατί δεν ήμουν ο εαυτός μου. Καμιά φορά τα αουτσάιντερ μπορεί να κάνουν ένα καλό άλμα»

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για τα Τέμπη και το δυστύχημα, είπε: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι. Το καλύτερο το είπε ο Νυφαντόπουλος. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει σημασία το τι κάνουμε εμείς εδώ» απάντησε, ενώ για την καλοκαιρινή σεζόν, τόνισε πως στόχος θα είναι το πανελλήνιο ρεκόρ (8,66μ.) και το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα