Τα play-offs, ο Παλίκουτσα και ο… Λουτσέσκου!

Τα play-offs, ο Παλίκουτσα και ο… Λουτσέσκου!

Τα play-offs, ο Παλίκουτσα και ο… Λουτσέσκου!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ουσία, αλλά και την… επικοινωνία!

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα σε ένα…περίεργο mood δικαιολογημένης απογοήτευσης για μία σεζόν που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες και πριν την έναρξη των play-offs βλέπει να αμφισβητείται και το…σίγουρο ευρωπαικό εισιτήριο. Βέβαια πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ αμφισβητούνταν ακόμα και η είσοδος στην διαδικασία των πρώτων έξι, αλλά αυτό είναι κάτι που έληξε με τις δύο νίκες επί του ΟΦΗ και του Ατρομήτου.

Μπροστά του ο ΑΡΗΣ έχει ένα παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Μία ομάδα που στην έδρα της έχασε η ΑΕΚ, δεν κέρδισαν ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ και νίκησε ο Παναθηναϊκός με το πέναλτι στις καθυστερήσεις, ενώ ο ΑΡΗΣ την προσπέρασε με 0-4 σε μία από τις τρεις φετινές του εκτός έδρας νίκες.

Την ίδια στιγμή εντός έδρας με τον ΠΑΣ πέρσι δεν έβαλε γκολ στα δύο παιχνίδια εντός (0-5, 0-0), έχασε στο τελευταίο ματς του Μάντζιου στον πάγκο (2-0) και κέρδισε τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ. Ούτε πρόπερσι τον κέρδισε στο Βικελίδης, ενώ ήρθε ισόπαλος 0-0 στα Γιάννενα με την ακύρωση-εφεύρεση του γκολ του Μάνου για επιθετικό φάουλ.

Την Κυριακή, όμως, έχουν όλοι αυτονόητο τον άσο. Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι αυτονόητο. Η ομάδα πρέπει να μπει και να παίξει όπως με τον ΟΦΗ ή στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο για να πάρει τους 3 βαθμούς και να μπει στα play-off ως πέμπτος γιατί εκτιμώ ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει από τον Βόλο.
Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα οφείλει στα 11 παιχνίδια ως το τέλος να διασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και στη συνέχεια να δρομολογηθούν όλα αυτά για τα οποία ο Καρυπίδης αποφάσισε να διαφοροποιήσει τις σκέψεις του και να πάει στην επιλογή ενός τεχνικού διευθυντή.

Ήδη ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει πιάσει δουλειά, έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών από τις Ακαδημίες ως τους παίκτες-προπονητές- staff της πρώτης ομάδας, προφανέστατα έχει τις επαφές του για παίκτες που αποτελούν στόχο για το καλοκαίρι και βέβαια στην ατζέντα του είναι το ζήτημα του προπονητή που θα αναλάβει από το καλοκαίρι την ομάδα.

Αυτή την στιγμή όμως ο Κροάτης…αγοράζει, μαθαίνει, ενημερώνεται, αξιολογεί. Προφανέστατα και πρέπει να…επικοινωνούνται ορισμένες από τις δράσεις-παρεμβάσεις του στην ομάδα, αλλά στην ουσία του πράγματος η δική του δουλειά ουσιαστικά θα αρχίσει να φέρνει καρπούς από τη νέα σεζόν.
Μια που όμως αναφέρθηκα στην επικοινωνία, να σημειώσω μετά και τα χθεσινά ένα από τα πλέον σημαντικά…όπλα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την επικοινωνία!

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τον Τόλη Τερζή

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρα από καλός προπονητής είναι ξεκάθαρο ότι έχει μάθει άριστα την…κουλτούρα του Έλληνα φιλάθλου. Έστειλε για…ύπνο τους οπαδούς της Λαμίας και αποθεώνεται ως…μάγκας για αυτό. Αν βέβαια το έκανε ο Τερζής θα ήταν… προκλητικός που δημιουργεί ένταση με την κερκίδα. Είναι επίσης…μάγκας γιατί τα λέει μέσα στα μούτρα τους και για να είμαι ειλικρινής, είναι. Γιατί ξέρει πώς ότι πει και ότι και αν κάνει θα υπάρξει η ανάλογη επικοινωνία, που θα αναδείξει την θετική πλευρά των πράξεων του, ακόμα και όταν δεν υπάρχει θετική πλευρά.

Ακούει ο οπαδός του ΑΡΗ ότι το VAR δημιουργήθηκε επίτηδες για να…απαυτώνει τον ΠΑΟΚ. Παρεμπιπτόντως ο προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να το λέει δημόσια και ο αθλητικός εισαγγελέας να μην ασχολείται με το ζήτημα, ενώ την ίδια στιγμή το…«ανθρωπάκια» του Καρυπίδη να λέγεται το Σάββατο και τη Δευτέρα να φτάνει η κλήση σε απολογία

Την ίδια στιγμή, αν εγώ γράψω την ίδια έκφραση εδώ, προφανέστατα θα δημιουργήσω πρόβλημα και στο μέσο που με φιλοξενεί, αλλά και εγώ θα έχω ευθύνες για άρθρο που θα…προάγει την βία ή θα έχει δυσφημιστικό χαρακτήρα για την ΚΕΔ ή την ΕΠΟ.

Το να επιχειρηματολογούμε όμως ότι χθες επίτηδες δεν έδωσε το χέρι του Αντέτζο στο ίδιο γήπεδο που έπαιξε βόλεϊ ο Βιερίνια και να έρχονται να κολλάνε δύο φάσεις που η μία κόντρα στον Λεβαδειακό, που κέρδισες και κόντρα στον Αστέρα…ξύπνησες μετά από 2 μέρες ότι υπήρχε οφσάιντ, ενώ μέχρι πρότινος έστηνες ολόκληρη παράσταση στον πάγκο με τρίποδες-τάμπλετ και συνδρομή…Νova Go αποτελεί ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΗΣ!

Βέβαια το VAR λειτούργησε μια χαρά όταν φώναξε τον Ούγγρο να δώσει ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι κόντρα στον ΑΡΗ και φυσικά και πάλι στην φάση που ο Κουλιεράκης έπαιξε τσανταλίνα-μανταλίνα… «Η φάση εξετάστηκε από το VAR και αποφάσισε ότι δεν υπάρχει φάουλ πάνω στον Πίρσμαν»!

Δεν πάω στα πέναλτι των τελευταίων ετών όπου η επικοινωνία το κανονικό του Μπερτόγλιο από τον Πασχαλάκη το έβγαλε…μουσαντένιο και τα μουσαντένια πχ του Μπουσέ με τον Ίγκανσον ή της σχολής Κουλπάκοφ τα έβγαζε κανονικά.


Αλλά αν για μία φάση που αντιλήφθηκαν 2 μέρες μετά το VAR απαυτώνει τον συμπολίτη, στον ΑΡΗ τι ακριβώς του κάνει;

  • Μαρς πέναλτι με Παναιτωλικό στον Ιτούρμπε, πετούσαν αετό και στο Αγρίνιο αναρωτιόντουσαν πώς η Καθαρά Δευτέρα μετατέθηκε τον Σεπτέμβριο.
  • Κόκκινη κάρτα στο 8 με Βόλο για αναπαράσταση των ταινιών του Μπρους Λι στο πόδι του Εμπακάτά , αλλά και πέναλτι…ουρακοτάγκος από την Αφρική υπέρ του Βόλου. Καμία παρέμβαση από το VAR.
  • Πεντακάθαρη χερούκλα του Μάκου στο ΑΡΗΣ-Ιωνικός με το αποτέλεσμα στο 0-0… Παπαπέτρου και Βαρίστας δεν είδαν τίποτα.
  • Πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ στον Μανού Γκαρσία (και κλωτσιά και πάτημα) που προηγείται του γκολ του ΟΣΦΠ στο ντεμπούτο του Πάρντιου, είχε…χιόνια η εικόνα.
  • Κανονικό γκολ Ματέο Γκαρσία με ΟΦΗ ακυρώνονται ως οφσάιτ γιατί η γραμμή μπαίνει…1 δεύτερο μετά. Στο ίδιο ματς ο Τοράλ δοκιμάζει την αντοχή του ποδιού του Φαμπιάνο πατώντας με τις τάπες λίγο πριν σκοράρει, αλλά η κόκκινη κάρτα δεν βγαίνει.
  • Κανονικό γκολ του Φαμπιάνο μέσα στον Ατρόμητο, ακυρώνεται με παρέμβαση του VAR για επιθετικό φάουλ…χέρι του παίκτη του ΑΡΗ μόνο που το χέρι είναι του Μαυρομάτη.
  • Καράτε Κιντ η επιστροφή στο ΑΕΚ-ΑΡΗΣ από τον Αθανασιάδη στο κεφάλι του Φαμπιάνο…παίζεται από όλους και στα καπάκια και δήλωση του Μπαλτάκου (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΠΕΝΕΤ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ, ΧΑΧΑΧΑ). Μπόνους η πρώτη κίτρινη στον Ετεμπο για να βγει στα καπάκια η κόκκινη να…καθαρίσουμε το ματς στο 55.
  • Κανονικό γκολ του Γκρέι με Παναιτωλικό και πάλι η γραμμή, που βλέπουμε να τον…εκθέτει είναι τοποθετημένη λάθος και το…χέρι που προεξέχει βαφτίζεται οφσάιτ. Στο ίδιο ματς ο Πάλμα δέχεται χτύπημα τουλάχιστον για κίτρινη κάρτα- αν όχι κόκκινη- και ο Ζαμπαλάς λέει…παίζεται με τον παίκτη του ΑΡΗ να μένει εκτός για 3 βδομάδες.
  • Το πέναλτι στη Νίκαια με τον Ιωνικό προέρχεται από απομάκρυνση του παίκτη του ΑΡΗ που βάσει κανονισμών είναι οφσάιντ (Την άλλη μέρα ίδια φάση στο ΑΕΚ-Λεβαδειακός οφσάιντ, Μάντσεστερ-Γουέστ Χαμ οφσάιντ).
  • Στο ΑΡΗΣ-Παναθηναϊκός το γκολ του Παλάσιος μπαίνει με το χέρι, ενώ στην προηγούμενη φάση ο Παλάσιος και πάλι αποκρούει με το χέρι το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου (να είμαστε δίκαιοι εδώ ο βαρίστας δεν μπορεί να επέμβει, άρα όλα καλά!).
  • Αυτά θυμάμαι στο πόδι και φυσικά ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΟΣΦΠ ακυρώνεται ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. Αλλά πάρε ένα πενηντάρικο στο κεφάλι για το πανό γιατί έχουμε και πρόστιμα να πληρώσουμε από την UEFA.

Επικοινωνία όμως κύριοι και διδάσκει ο Λουτσέσκου γιατί πολύ απλά ενόψει play-off δημιουργεί κλίμα, ενώ στον ΑΡΗ ακόμα μαλώνουμε για τον… Ντιοπ και για το αν ο Καρυπίδης έπρεπε να πει για «το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας». Δήλωση που έκανε τον Αύγουστο, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος τον Νοέμβριο, έφερε Νταρίντα, Ρουπ, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλο για να διορθώσει τις λάθος επιλογές του καλοκαιριού, αλλά μετά την ήττα στην Λαμία οι αναφορές ήταν πάλι για το τι είπε το καλοκαίρι!

Την ίδια στιγμή η UEFA τιμωρεί με πρόστιμο την ΕΠΟ για την επιτροπή αδειοδότησης και τον τρόπο λειτουργίας της. Την τιμωρεί (ΚΑΙ) για όσα φώναζε ο ΑΡΗΣ. Την τιμωρεί και την εγκαλεί ΚΑΙ για τους Σαράκηδες και τους Μπάρτζηδες. Μήπως θυμάστε τι…έλεγε και τι έγραφε η επικοινωνία όταν πέρσι ουρλιάζαμε για την σκανδαλάρα με τον Λάτσκοφ, αλλά και την προσπάθεια να κλαπεί το ευρωπαικό εισιτήριο που ο ΑΡΗΣ κέρδισε μέσα στο γήπεδο;

Όταν επιτέλους γίνουν ξεκάθαροι σε όλους οι κανόνες του παιχνιδιού, θα μπορούμε να μιλήσουμε και για ποδόσφαιρο. Ο Λουτσέσκου το έχει καταλάβει και δεν ειρωνεύομαι καθόλου, παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως της επικοινωνίας.

Κάποια στιγμή και στον ΑΡΗ οφείλουν να επενδύσουν αναλόγως. Για να μπορούν να διεκδικήσουν πραγματικά τίτλους με προοπτικές…

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!