Άρης: Οι αναπόφευκτες αλλαγές στα άκρα και ο ρόλος του Ντουκουρέ

Άρης: Οι αναπόφευκτες αλλαγές στα άκρα και ο ρόλος του Ντουκουρέ

Άρης: Οι αναπόφευκτες αλλαγές στα άκρα και ο ρόλος του Ντουκουρέ

bet365

Οι επιλογές στα επιθετικά άκρα στοιχειοθετούν τον μόνιμο προβληματισμό πριν από κάθε παιχνίδι και δεν αποκλείεται αυτός να οδηγήσει σε αλλαγή σχεδίου ενόψει του αγώνα (12/3, 19:00) με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ταιριάζει απόλυτα ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν που έλεγε ότι… «δοκίμασα τα πάντα, αλλά τίποτα». Γιατί, πράγματι ο Άρης δοκίμασε τα πάντα προσδοκώντας σε αύξηση του βαθμού δημιουργίας από τα άκρα αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εισέπραξε λίγα πράγματα. Γιατί τα καλά παιχνίδια των ακραίων επιθετικών είναι μετρημένα στα δάχτυλα ενώ το δε πλάνο της μετατροπής των full back’s σε wingers δεν γίνεται να ξεφύγει από τα όρια του προσωρινού.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι λογικό να εξετάζεται το ενδεχόμενο (όχι μόνο) αλλαγής προσώπων, ίσως και σχεδίου. Πολλά θα εξαρτηθούν από μια απόφαση η οποία θα δείξει και τον σχηματισμό της ομάδας. Απόντος του Πίτερ Ετέμπο λόγω τιμωρίας, ο Σέικ Ντουκουρέ θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του Νιγηριανού. Σε περίπτωση που εκτιμηθεί ότι ο Ιβοριανός μπορεί να κουβαλήσει την ευθύνη του μοναδικού «κόφτη», αυτομάτως θα διατηρηθεί η διάταξη των τριών κεντρικών μέσων με τη χρησιμοποίηση των Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία σε ρόλο εσωτερικών μέσων. Αν όχι, μπορεί να μπει στη εξίσωση και ο Μπριάν Νταμπό είχε χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα στην εκτός έδρας ήττα από τον Ιωνικό.

Ο Ντουκουρέ

Αυτή η απόφαση θα κρίνει ποιοι θα αγωνιστούν στα άκρα. Η αλλαγή προσώπων μοιάζει αναπόφευκτη γιατί, βάσει των τελευταίων εμφανίσεών του, δεν δικαιολογείται η παροχή ευκαιριών στον Χουάν Ιτούρμπε. Προφανώς ο Παραγουανός είναι συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του κι αυτό σαφέστατα εκτιμάται, αλλά επιθετικά δεν ανταποκρίνεται στις ευθύνες του. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι πιθανό για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέχρι στιγμής, στα λίγα λεπτά συμμετοχής του, ο πολύπειρος Έλληνας επιθετικός είναι πιο απειλητικός σε σχέση με τον συμπαίκτη του έχοντας δύο σπουδαίες τελικές κόντρα σε Ατρόμητο και Λαμία.

Σε ότι αφορά το άλλο άκρο, στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος οι καλές εμφανίσεις του Λούις Πάλμα είναι συντριπτικά λιγότερες από τις κακές. Ο επιθετικός από την Ονδούρα ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, λόγω αυτού έχασε τον αγωνιστικό ρυθμό του και σίγουρα δεν θυμίζει πολλά από τον παίκτη ο οποίος εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο. Παράλληλα, υπάρχει η πρόθεση επιβράβευσης της εικόνας του Ράφαελ Καμάτσο στις προπονήσεις. Στα λίγα λεπτά συμμετοχής του στον αγώνα με τη Λαμία, ο Πορτογάλος ήταν δραστήριος και δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα έπειτα από έναν γύρο καθώς η τελευταία φορά ήταν και πάλι απέναντι στον ΠΑΣ, στη νίκη με 0-4 στα Γιάννινα.

Πάμε στην κορυφή της επίθεσης. Οι εμφανίσεις του Άντρε Γκρέι δεν ενίσχυσαν την αρχική πρόθεση του Τόλη Τερζή για την επιστροφή του Τζαμαϊκανού στη βασική ενδεκάδα για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη πλευρά, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εξυπηρετεί το πλάνο της ομάδας με τη συμμετοχή του στην ανάπτυξή της (σ. σ. στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει 43/53 πάσες) αλλά και στην αμυντική λειτουργία της αλλά παραμένει ακίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες με περιορισμένο αριθμό εκτελέσεων και γενικώς επιθετικών πρωτοβουλιών. Γι’ αυτόν τον λόγο παραμένει ανοιχτό το ποιος από τους δύο θα είναι στην κορυφή της επίθεσης στον αγώνα με τον ΠΑΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα