Wyscout Analysis: Το σούπερ πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ

Wyscout Analysis: Το σούπερ πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ

 Wyscout Analysis: Το σούπερ πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν «καταιγιστικός» στην αναμέτρησή του με τον Ιωνικό και κυρίως μέχρι την ανάπαυλα, όπου σημείωσε τέσσερα γκολ και θα μπορούσε να βρει και άλλα τέρματα. Η κομβική παρουσία του Νάρεϊ και οι εξ' επαφές τελικές του.

Με το ευρύ 6-0 επικράτησε χθες (5/3) ο ΠΑΟΚ του Ιωνικού, σε έναν αγώνα όπου ο Τζίμας έγραψε ιστορία αφού έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας που σκόραρε σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η «λάμψη» του 17χρονου επιθετικού που έχει όλο το μέλλον μπροστά του επισκίασε και ίσως εύλογα τα πάντα, όμως η ουσία είναι πως κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν… καταιγιστικός και πραγματοποίησε μία εκ των κορυφαίων εμφανίσεών του.

Ας δούμε μέσω του Wyscout τα όσα πέτυχε στα 47 αγωνιστικά λεπτά που κράτησε το πρώτο μισό της χθεσινής αναμέτρησης, μαζί με τις καθυστερήσεις. Οπου σημείωσε τέσσερα τέρματα, ακόμη ένα του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και είχε μία επιπλέον «καθαρή» φάση (με τον Νάρεϊ).

Διάταξη
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο 4-2-3-1, όπου ο Κοτάρσκι είναι κάτω από τα γκολπόστ, οι Κεντζιόρα, Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Ντόουκγλας Αουγκούστο, Ντάντας στα «6αρο-8άρια», ο Νάρεϊ στο δεξί «φτερό», ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο αριστερό και ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον φορ Μπράντον.
...

Γκολ: 4
Τελικές: 6
On target: 3
xG: 1,6
Μέχρι την ανάπαυλα ο «Δικέφαλος του Βορρά» σημείωσε τέσσερα γκολ με έξι τελικές, εκ των οποίων οι τρεις ήταν on target! Πλέον «καθαρή» ήταν το τέρμα του Κωνσταντέλια που σκόραρε εξ’ επαφής, ενώ τα xG του ανέρχονταν στα 1,6.

O Νάρεϊ έβγαλε δύο εκ των οποίων «βγήκε» το αυτογκόλ του Ρομαό και στην άλλη ο Ρουμπουλάκου του… πήρε την μπουκιά από το στόμα, οι Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς από μία που κατέληξε στα δίχτυα, ενώ ο Νάσμπεργκ είχε μία κεφαλιά που πέρασε άουτ. Η πιο θεαματική από όλες ήταν το πλασέ του Σέρβου μεσοεπιθετικού στη φάση του 3-0 στο 30’, όπου μάλιστα ως xG «ισοδυναμούσε» μόλις με 0,06!
...


Μέσος όρος απόσταση τελικών: 10,58 μέτρα
Μία άκρως σημαντική λεπτομέρεια σε αυτό είναι η ευκολία που έφταναν οι παίκτες του στα αντίπαλα καρέ. Ο μέσος όρος απόστασης των τελικών τους από την εστία ήταν στα 10,58 μέτρα, δηλαδή από το ύψος του πέναλτι και πιο κάτω!

Κατοχή: 62,71%
Παρότι οι Θεσσαλονικείς είχαν στο πρώτο ημίχρονο επιμέρους σκορ 4-0 και στο δεύτερο 2-0, σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έφτασαν στο «πικ» τους σε ότι αφορά την κατοχή μπάλας, όπου η ανάπαυλα τους βρήκε με 62,71%. Από το 46’ και έπειτα το αντίστοιχο ποσοστό τους κυμαίνονταν από 68% ως και 73%, κάτι που πάντως προβάλει λογικό επειδή ο Ιωνικός έπαιζε με 10 παίκτες.
...

Πάσες: 260/294
Ποσοστό ευστοχίας: 88,44%
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό «έχασε» μόνο 34 μεταβιβάσεις, από τις συνολικά 294 που επιχείρησε. Το build up ξεκινούσε από τα στόπερ και μεταφέρονταν στα μπακ, κάτι που αποτυπώνεται στο πόσες φορές «έπαιξαν» οι Ινγκασον, Νάσμπεργκ μεταξύ τους αλλά και μετά σε Κεντζιόρα, Ράφα Σοαάρες αντίστοιχα. Το πόσο ψηλά έπαιζε η ομάδα φαίνεται στο εύρημα πως το 31% της σχετικής της δραστηριότητας ήταν στο επιθετικό της τρίτο.

Ευρύτερα το… κοντέρ του «μέτρησε» 27 μεταβιβάσεις, σωστές και λάθος, μέσα και γύρω από τα καρέ του Ιωνικού, ενώ «έψαξε» και 19 μακρινές αφού έβγαζε παίκτες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας κυρίως από τα άκρα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που τέσσερις φορές έπαιξε γρήγορα στο τραζνίσιον με 25αρα (χοντρικά) μπαλιά, κυρίως προς τον Ράφα Σοάρες που ανέβαινε γρήγορα στα αριστερά.
...

Αμυντικές «μονομαχίες»: 18/27
Ποσοστό επιτυχίας: 66,7%

Βέβαια για να φτάσει η μπάλα μπροστά μεγάλο μερίδιο «παίρνει» και η ανασταλτική λειτουργία μίας ομάδας, αφού έτσι ανακτά κατοχές. Οι Θεσσαλονικείς ενεπλάκησαν χθες σε 27 αμυντικές «μονομαχίες» στο πρώτο ημίχρονο και «κέρδισαν» τις 18, κάτι που τους επέτρεψε να βγάζουν επιθέσεις. Προσέξτε πως ο Τόμας, το «9άρι» τους δηλαδή «πρωταγωνίστησε» σε πέντε και πήρε τις τέσσερις, ενώ ο ακραίος Νάρεϊ είχε 3/4, δείγμα ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρέσαρε ψηλά.
...

O τελευταίος μάλιστα ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας και συμμετείχε και στα τέσσερα τέρματα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό, όπως ευρύτερα στα πέντε από τα έξι που σημείωσε συνολικά στην αναμέτρηση. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ που προήλθε το 0-1 με το αυτογκόλ του Ρομαό, έδωσε τις ασίστ σε Κωνσταντέλια, Τόμας και έπαιξε παράλληλα στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη φάση του 3-0 από τον Σέρβο (στο δεύτερο μισό «έφτιαξε» και το τέρμα του Κεντζίρα με χτύπημά του σε στατικά μπάλα).

Την ίδια στιγμή απώλεσε μία μεγάλη ευκαιρία, ενώ αν προσέξουμε το heat map του θα δούμε πόσο ψηλά κινούνταν σε όλη τη δεξιά πλευρά.
...

Μάλιστα σε αυτό το διάστημα «κατέγραψε» 10/12 πετυχημένες μεταβιβάσεις (με έντονο μωβ χρώμα οι ασίστ του).
...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα