ΟΦΗ: Τα φουλ μπακ στην εποχή Νταμπράουσκας (vids)

ΟΦΗ: Τα φουλ μπακ στην εποχή Νταμπράουσκας (vids)

Newsroom
 ΟΦΗ: Τα φουλ μπακ στην εποχή Νταμπράουσκας (vids)

bet365

Οι Λάρσον, Μπαλογιάννης και Θοράρισον έχουν αθροιστικά ένα γκολ και οκτώ ασίστ από την έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο της ομάδας και έπειτα.

Ακρως ανταγωνιστικός και σαφώς βελτιωμένος είναι πλέον ο ΟΦΗ στην Βάλντας Νταμπράουσκας εποχή, καθώς η έλευση του Λιθουανού τεχνικού άλλαξε άρδην την εικόνα του και για αυτό άλλωστε αποτίναξε κάθε «σενάριο» υποβιβασμού.

Σε περίοπτη θέση στον τρόπο ανάπτυξης του 46χρονου κόουτς βρίσκονται τα μπακ του, αφού οι Λάρσον, Μπαλογιάννης και Θοράρισον που ως επί το πλείστον παίζουν στην πλευρά είτε σαν ακραίοι οπισθοφύλακες σε τετράδα ή ως μπακ-χαφ σε 3-5-2 αναλαμβάνουν πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες.

Για κάποιο χρονικό διάστημα αντίστοιχο/σχετικό ρόλο είχαν οι Τοράλ, Μαρινάκης,Τσιλιανίδης, ωστόσο οι τρεις τους είναι που έχουν αναλάβει το... σχετικό βάρος και μετά από 15 ματς στην Νταμπράουσκας εποχή μετρούν αθροιστικά ένα γκολ και οκτώ ασίστ.


Ερικ Λάρσον
Γκολ: 1
Ασίστ: 3
Ο Σουηδός μπακ ξεκίνησε και τελείωσε στα 14 από τα 15 ματς με τον Λιθουανό τεχνικό στον πάγκο του ΟΦΗ και είναι ήδη «μέσα» σε τέσσερα γκολ των Κρητικών. Στη Λεωφόρο και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα για λογαριασμό τους, ενώ και με τον Αστέρα Τρίπολης «φλέρταρε» με τα δίχτυα όταν ένα καλό του σουτ πέρασε λίγο άουτ.

Παράλληλα έχει δώσει και τρεις ασίστ, καθώς «έφτιαξε» το 0-3 του Τοράλ στο 0-4 του Αγρινίου, το 1-0 του Περέα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεντί Κουλέ» που «χάρισε» τη νίκη στο club και το 0-2 του Μπάκιτς στο 1-4 της Λαμίας.

Συν τις άλλοις με στημένη μπάλα ήταν και εκείνος που δημιούργησε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Περέα στη «λευκή ισοπαλία» με τον Βόλο, ενώ στις πρώτες οκτώ εμφανίσεις του στη σεζόν είχε δώσει μόνο μία τελική πάσα.


Κώστας Μπαλογιάννης
Αγώνες: 13
Ασίστ: 2
Ο 23χρονoς έχει παίξει στα 14 από τα 15 ματς του Νταμπράουσκας και μόνο σε εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν έστω και για λίγο στην αριστερή πλευρά, ως ακραίος οπισθοφύλακας ή έστω μπακ-χαφ. Ετσι με αυτή την «ιδιότητα» ο 46χρονος τεχνικός τον έχει χρησιμοποιήσει, βασικός ή σαν αλλαγή, σε 13 παιχνίδια και μετρά δύο ασίστ. Αρχικά εκείνη στον Λάρσον στο 1-1 της Λεωφόρου και ύστερα στον Τοράλ, στο πρόσφατο 2-0 της Νεάπολης.

Παράλληλα «έφτιαξε» τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπάκιτς στο 89' του «Γ. Καραϊσκάκης» όπου οι Κρητικοί ηττήθηκαν 2-1, όπως με στατικό και εκείνη του Τοράλ στη «λευκή» ισοπαλία του Βόλου. Μέχρι στιγμής σε αυτό το επιμέρους χρονικό διάστημα δεν έχει βρει δίχτυα, κάτι που όμως «άγγιξε» στη Νίκαια όταν ο Χουτεσιώτης τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Προηγουμένως και στις πρώτες του 10 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα δεν «μετρούσε» κάποια ασίστ, όμως είχε σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό.


Γκούντμουντορ Θοράρινσον
Αγώνες: 11
Ασίστ: 3
Ο Ισλανδός «σπάει» τον χρόνο συμμετοχής στην αριστερή πτέρυγα με τον Μπαλογιάννη και εκεί τον έχουμε δει ως starter ή από τον πάγκο στα 11 από τα 15 παιχνίδια της Νταμπράουσκας εποχής. Οπου μετρά τρεις τελικές πάσες αφού «έφτιαξε» το 0-1 του Ντίκο στο Φάληρο όπου ο ΟΦΗ έχασε 2-1, το 0-4 του Φελίπε στο 1-4 του «Αθανάσιος Διάκος» και κυρίως, για το club, το 1-1 του Νέιρα στο 2-1 επί του Λεβαδειακού (εκείνη η νίκη στο φινάλε του πρώτου γύρου ήταν κομβική).

Την ίδια στιγμή στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο «δημιουργός» μίας καλής ευκαιρίας του Μεγιάδο που έβγαλε ο Τσιντώτας, ενώ στα πρώτα επτά εν Ελλάδι του παιχνίδια στο πρωτάθλημα είχε μία τελική πάσα από στατικό, που πάντως ήταν άκρως σημαντική αφού εκτέλεσε το κόρνερ για το1-1 του Διαμαντή με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα