Φρανκ Κλοπας στο Gazzetta για Κούτσια: «Τον παρακολουθούμε εδώ και χρόνια, έχει όλα τα χαρακτηριστικά να κάνει μεγάλη καριέρα»

Νότης Χάλαρης
Φρανκ Κλοπας στο Gazzetta για Κούτσια: «Τον παρακολουθούμε εδώ και χρόνια, έχει όλα τα χαρακτηριστικά να κάνει μεγάλη καριέρα»

bet365

Ταλέντο, ποιότητα και χαρακτηριστικά που... μαρτυρούν ότι να κάνει σπουδαία καριέρα. Ο Γιώργος Κούτσιας έγινε μόνιμος κάτοικος Σικάγο και ο Φρανκ Κλόπας που είναι βοηθός προπονητή στη Chicago Fire μίλησε στο Gazzetta για τη μεταγραφή του.

Η παροικία των Έλληνων ποδοσφαιριστών μεγάλωσε και άλλο μετά την άφιξη του Γιώργου Κούτσια, ο οποίος είναι ο 6ος από τη χώρα μας που θα παίξει στο φετινό MLS με τα χρώματα της Chicago Fire.

Η ομάδα της πόλης του... Τζόρνταν έκανε επίσημη την απόκτηση του 19χρονου φορ, δείχνοντας πως θέλει να επενδύσει τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον της, κάνοντας δικό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήταν γνωστό πως ο αμερικανικός σύλλογος έψαχνε φορ μετά την πώληση του Ντουράν στην Άστον Βίλα που απέφερε 17 εκατ. ευρώ (!) στα ταμεία του και η επιλογή του Έλληνα επιθετικού μόνο... τυχαία δεν ήταν.

Στην άκρη του πάγκου και πλάι στον Έζρα Χέντρικσον βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Φρανκ Κλόπας, ο οποίος εκτός από τις «γαλανόλευκες» ρίζες του, έχει γράψει ιστορία στη χώρα μας με τα χρώματα της ΑΕΚ αλλά και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Συγκεκριμένα φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης για έξι χρόνια (1988-94) και για 1,5 χρόνο του Απόλλωνα (1994- Γενάρης 1996) πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ και ολοκληρώσει την καριέρα του στη Chicago Fire το 2000. Συνολικά κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ελλάδας με τα κιτρινόμαυρα ενώ από το 2008, είναι προπονητής και τεχνικός διευθυντής σε διάφορες ομάδες του MLS.

Ο ίδιος γνωρίζει από ελληνική πραγματικότητα και μίλησε στο Gazzetta για το σκεπτικό πίσω από την απόκτηση του Γιώργου Κούτσια. Το scouting των τελευταίων χρόνων, η ποιότητα των Ελλήνων, η πόρτα του MLS για τη χώρα μας αλλά και η εμπιστοσύνη στο ταλέντου του 19χρονου φορ.

- Πείτε μας από πότε παρακολουθείτε τον Κούτσια;

«Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Κούτσια πριν από λίγα χρόνια και από τότε τον παρακολουθούσαμε σαν ομάδα σταθερά στην εξέλιξή του. Επειδή το timing είναι τα... πάντα, το γεγονός πώς πουλήσαμε τον Ντουράν για 17 εκατ. ευρώ στην Άστον Βίλα πριν λίγους μήνες, μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε έναν και ο Γιώργος Κούτσιας είναι ο κατάλληλος για να καλύψει το κενό του στην επίθεση».

- Τι σας αρέσει σε εκείνον και τι θεωρείτε πώς πρέπει να βελτιώσει με την παρουσία του στο MLS;

«Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει πάρα πολύ ταλέντο. Μου αρέσει η κινητικότητα του στο γήπεδο, η δύναμη που έχει, το τρόπος που μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα αλλά και να τρέξει στον κενό χώρο όπως και τα τελειώματά του είναι πολύ καλά. Είναι εξαιρετικός μέσα στην περιοχή και γνωρίζει πότε είναι το σωστό timing για τις επιλογές του. Έχει πολύ αυτοπεποίθηση σαν ποδοσφαιριστής και είναι ένας στράικερ που χρειάζεσαι στο χορτάρι. Το τι πρέπει να βελτιώσει θα το δούμε όταν αρχίσουμε προπονήσεις και εντοπίσουμε τι χρειάζεται για να πάει ακόμα πιο ψηλά».

- Θεωρείτε πώς μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα σας και γιατί;

«Πιστεύουμε πως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα φέτος. Θεωρώ πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ του αμερικανικού και ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς εδώ μπορεί να βρει περισσότερους χώρους για να εκμεταλλευτεί και να μπει ανάμεσα στα κενά των γραμμών ενώ στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερο τρανζίσιον. Επίσης στο MLS υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τροφοδοτούν πολύ τους επιθετικούς ως playmaker με κάθετες μπαλιές, κάτι που θα τον βοηθήσουν στις κινήσεις του. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον ίδιο καθώς είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής που έρχεται σε μία νέα χώρα, ένα νέο περιβάλλον και θα χρειαστεί προσαρμογή. Ωστόσο ως κλαμπ θεωρώ πως έχουμε το επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο είχε συνηθίσει τα δύο προηγούμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και έχω παίξει στην Ελλάδα, οπότε πιστεύω πως θα προσαρμοστεί γρήγορα»

- Έχετε μιλήσει με τον ίδιο και τι σας έχουν πει άνθρωποι από την Ελλάδα για εκείνον;

«Δεν έχω μιλήσει με τον παίκτη προσωπικά ακόμα, έχω μιλήσει με τον πατέρα και τον θείο του. Επίσης έχω μιλήσει με πρώην συμπαίκτες μου ή ανθρώπους από την Ελλάδα για εκείνον. Δεν θέλω να πω πολλά, είναι εδώ γιατί είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και επειδή έχει όλα τα... φώτα για να κάνει μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα. Είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και όλα τα φανούν στο γήπεδο»

- Είναι ο 3ος Έλληνας που έρχεται στο MLS τον φετινό χειμώνα και ο 6ος που θα αγωνιστεί συνολικά αυτή τη σεζόν. Οι ομάδες της Αμερικής κοιτούν πλέον παίκτες της χώρας μας και γιατί;

«Πιστεύω πως το πρωτάθλημα και οι ομάδες έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ψάχνουμε σε όλο τον κόσμο για να βρούμε τέτοιους ποδοσφαιριστές. Με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές ξεκινήσαμε όταν ο Ταξιάρχης Φούντας ήταν εκπληκτικός την περασμένη σεζόν και αυτό άνοιξε την πόρτα στις άλλες ομάδες να κοιτάξουν παίκτες από την Ελλάδα. Έτσι έγινε και με τον Γιώργο Γιακουμάκη που πήρε η Ατλάντα και αντίστοιχα εμείς κοιτούσαμε τον Κούτσια και τώρα που ψάχναμε για εκείνη τη θέση τον επιλέξαμε».

- Υπάρχουν άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχετε στο μπλοκάκι σας;

«Δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα σε άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά πιστεύω πώς υπάρχουν πολύ ποιοτικοί παίκτες και το βλέπουμε με τα παραδείγματα των Φούντα, τον Γιακουμάκη και η πόρτα είναι ανοιχτή για Έλληνες όπως έγινε τώρα με τον Κούτσια γιατί έχουν ποιότητα και μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα στο MLS».

- Υπάρχει κάποια στιγμή που σας εντυπωσίασε περισσότερο από τον Κούτσια όσο ήταν στον ΠΑΟΚ ή στον Βόλο και πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η προσαρμογή του;

«Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή του. Τον παρακολουθούσαμε συνεχώς όταν ήταν στον ΠΑΟΚ ή στον Βόλο, κοιτούσαμε την εξέλιξή του και ξέρουμε πως έχει πολλά να δώσει και να μάθει ακόμα παραπάνω. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά για γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής και να κάνει μεγάλη καριέρα όπως είπα και πριν. Είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και έχουμε τους παίκτες γύρω του που μπορούν να τον βοηθήσουν και να του κάνουν πιο εύκολη τη... ζωή στο γήπεδο. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αυτό που μένει είναι να αρπάξει την ευκαιρία και να δείξει τι αξίζει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα