Η απόβαση των Ελλήνων που θα κάνουν το MLS να χορέψει... συρτάκι (vids)

Νότης Χάλαρης
Η απόβαση των Ελλήνων που θα κάνουν το MLS να χορέψει... συρτάκι (vids)

bet365

Ο Γιώργος Κούτσιας έγινε ο έκτος Έλληνας που θα αγωνίζεται στο MLS και το Gazzetta σας παρουσιάζει ποιους συμπατριώτες του θα βρει στην άλλη άκρη του κόσμου.

Το MLS έχει αρχίσει να παίρνει όλο και περισσότερο ελληνικό... χρώμα, καθώς μετά τη μεταγραφή του Γιώργου Γιακουμάκη στην Atlanta United, ο Γιώργος Κούτσιας είναι επίσημα ποδοσφαιριστής της Chicago Fire με μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ.

Ο 20χρονος φορ θα βρει εκεί τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Σμύρνης, Φρανκ Κλόπα, που είναι βοηθός προπονητής στον αμερικανικό σύλλογο αλλά μπήκε και σε μία λίστα όπου έγινε ο έκτος ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα που θα αγωνιστεί στο MLS τη νέα σεζόν.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τους Έλληνες που έχουν κάνει τις ΗΠΑ να χορεύουν... συρτάκι και τους λόγους που ο Κούτσιας μπορεί να... εκτοξεύσει την καριέρα του.

Ταξιάρχης Φούντας (DC United)

Ταξιάρχης Φούντας (DC United)

Ηλίας Ηλιάδης (Montreal CF)

Ηλίας Ηλιάδης (Montreal CF)

Τζέιμς Παντέμης (Montreal CF)

Τζέιμς Παντέμης (Montreal CF)

Θέμης Αντόνογλου (Toronto FC)

Θέμης Αντόνογλου (Toronto FC)

Γιώργος Γιακουμάκης (Atlanta United)

Γιώργος Γιακουμάκης (Atlanta United)

Σχεδόν έναν χρόνο ολοκληρώνει ο Ταξιάρχης Φούντας στο MLS, καθώς τον Μάρτιο του 2021, η DC United έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 360 χιλιάδων ευρώ για να κάνει δικό της τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος έκανε μία γεμάτη σεζόν με την Ραπίντ Βιέννης σε εκείνη τη σεζόν.

Η χρονιά κύλισε εντυπωσιακά για τον 27χρονο Έλληνα φορ, καθώς σε 21 παιχνίδια μέτρησε συνολικά 12 γκολ αλλά και μία ασίστ, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί και στο All Star του MLS. Η νέα σεζόν θα βρει τον άλλοτε ποδοσφαιριστή των ΑΕΚ, Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης στην ίδια ήπειρο με στόχο να εντυπωσιάσει ξανά υπό τις οδηγίες του Γουέϊν Ρούνεϊ.

Από τις τελευταίες προσθήκες στο MLS από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Ηλίας Ηλιάδης αποφάσισε τον περασμένο Γενάρη να αφήσει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει στον Καναδά όπου και γεννήθηκε για χάρη της Montreal CF, έχοντας πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο 21χρονος χαφ ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού όμως δεν πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας σε επίσημο ματς. Αντιθέτως, με την Κ19 είχε 14 γκολ σε 51 παιχνίδια συνολικά ενώ με τη Β' ομάδα μέτρησε δύο τέρματα και μία ασίστ σε 34 ματς, πριν αποχωρήσει για το MLS και την Montreal CF.

Ο μόνος Έλληνας που πήγε... Μουντιάλ! Ο Τζέιμς Παντέμης ήταν στους εκλεκτούς της εθνικής ομάδας του Καναδά και παρότι δεν αγωνίστηκε, η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική για το βιογραφικό και την καριέρα του. Ο ίδιος έχει γεννηθεί στο Κεμπέκ του Καναδά και έχει μεγαλώσει εκεί, όμως έχει και ελληνικές ρίζες.

Ο 26χρονος πορτιέρε ανδρώθηκε στην Montreal CF και μετά από έναν δανεισμό στη Βαλούρ είναι μόνιμο μέλος του συλλόγου στο MLS, έχοντας 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 54 τέρματα παθητικό και 10 ανέπαφες εστίες.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών της Toronto FC που έκανε το πρώτο του... ξεπέταγμα την περασμένη σεζόν. Ο Θέμης Αντόνογλου είναι ίδια περίπτωση με τον Τζέιμς Παντέμης, καθώς γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά και μεγάλωσε εκεί, όμως έχει και ελληνικές ρίζες.

Με τη δεύτερη ομάδα της Τορόντο έχει εννιά γκολ και έξι ασίστ σε 43 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να μπει στην πρώτη ομάδα, όπου έχει ήδη δύο συμμετοχές. Παράλληλα ο 21χρονος αριστερός μπακ είναι κοντά και στην κλήση του στην εθνική ομάδα του Καναδά Κ21.

Και φτάνουμε σε μία από τις μεταγραφικές... βόμβες του MLS. Ο Γιώργος Γιακουμάκης μετά από ένα «σίριαλ» με το θέμα της μετακίνησής του, κατέληξε να δώσει τα χέρια με την Atlanta United, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των τεσσάρων εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Σέλτικ.

Ο ίδιος είχε φέτος εννιά γκολ και μία ασίστ σε 28 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τους Κέλτες ενώ συνολικά στη Σκωτία βρήκε 26 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε συνολικά 57 ματς. Ο 28χρονος φορ δεν είναι ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει στην αμερικανική ομάδα, αφού ο Αλέξανδρος Ταμπάκης είχε πάει εκεί τον Γενάρη του 2016 με ελεύθερη μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό.

@Photo credits: eurokinissi, Getty Images/Ideal Image