Super League Κ19: Θρύλος είσαι! 

Γιώργος Μανταίος
Super League Κ19: Θρύλος είσαι! 

bet365

Με χρυσή αλλαγή και buzzer beater Χαραλαμπόγλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό με ανατροπή στο 95΄ και πήρε κεφάλι στο πρωτάθλημα Νέων. 

Με καρδιά λιονταριού, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε όλα τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν εις βάρος του και επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού, ο οποίος προηγήθηκε, κυριάρχησε ολοκληρωτικά για 60 λεπτά και είχε δύο δοκάρια!
Όμως το ματς που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη κεκλεισμένων των θυρών, έμελλε να κριθεί από έναν «από μηχανής Θεό». Τον Γιώργο Χαραλαμπόγλου, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 65΄, ισοφάρισε στο 85΄ και πέτυχε το γκολ της νίκης στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων! Έτσι, η ομάδα του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου βρίσκεται στην κορυφή με έναν βαθμό περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ποιος είναι ο «ήρωας» του ντέρμπι

Ο 18χρονος Χαραλαμπόγλου είναι ένας επιθετικός που αποκτήθηκε στην αρχή της σεζόν από τη Φιορεντίνα. Στην Ιταλία βρέθηκε το 2020 προερχόμενος από την Νίκη Ευκαρπίας, όπου έπαιζε βασικός στο αντρικό της τμήμα και μάλιστα ήταν πρώτος σκόρερ σε ηλικία 15 ετών. Τέτοιες περιπτώσεις είναι περιζήτητες στις μεγάλες ΠΑΕ, αλλά μαζί με τον εκπρόσωπό του (Θεόφιλος Καρασαββίδης) αποφάσισαν να δοκιμάσει αμέσως στο εξωτερικό, αφού οι «βιόλα» είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Έτσι, μόλις έκλεισε τα 16 και μπορούσε να πραγματοποιήσει διεθνή μεταγραφή, βρέθηκε στην πανέμορφη Τοσκάνη όπου για 1,5 χρόνο αποκόμισε υπερπολύτιμες εμπειρίες. Όταν έφτασε στο επίπεδο της Primavera (U19) ο νέος προπονητής δεν έδειχνε να τον πιστεύει. Μπροστά στον κίνδυνο να περάσει μια εξαιρετικά κρίσιμη σεζόν χωρίς να εξελιχθεί μέσα από τους αγώνες, αποφάσισε τον επαναπατρισμό και έτσι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανήκει στον Ολυμπιακό.
Φυσικά είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι, όμως ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και σε δύο άλλα παιδιά, που ήταν οι μικρότεροι από τους 30 που αγωνίστηκαν. Ο Χρήστος Μουζακίτης (γεννημένος τα Χριστούγεννα του 2006) ήταν MVP με πληθωρική παρουσία στο κέντρο, ενώ πολύ μεγάλες μάχες έδωσε –και στις περισσότερες νίκησε- ο Μπάμπης Κωστούλας. Ειδικά στη φάση του νικητήριου γκολ ο Κωστούλας που τον Μάιο θα κλείσει τα 16, κοντράρει και αναγκάζει σε λάθος τον Προδρομίτη ο οποίος αύριο γιορτάζει τα 19α γενέθλιά του. Τρία χρόνια διαφορά και βάλε, που αποδεικνύουν γιατί αυτοί οι παίκτες (Κωστούλας, Μουζακίτης) θεωρούνται top projects για τον Ολυμπιακό.
Πρωταγωνιστής, επίσης, ήταν σίγουρα και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Σωτήρης Συλλαϊδόπουλος, που γύρισε το ματς με άκρως επιθετικές αλλαγές (Χαραλαμπόγλου, Πατήρας, Παπακανέλλος) στις οποίες ο πάγκος του Παναθηναϊκού δεν είχε ανάλογη απάντηση. Το έλεγε σε όλη τη διάρκεια του ματς ο «ερυθρόλευκος» κόουτς: «Πιστέψτε το. Μπορείτε. Μείνετε πιστοί στο πλάνο μας».
Παρότι το πλατύ χαμόγελο φώτιζε το πρόσωπό του μετά το τέλος του αγώνα, ο Συλλαϊδόπουλος φρόντισε να προσγειώσει άμεσα τους παίκτες του λέγοντας στα αποδυτήρια: «Μη νομίζετε ότι πήρατε το πρωτάθλημα. Έξι ματς μένουν ακόμα».

Ανώμαλη προσγείωση ΠΑΟΚ στα Γιάννινα

Για να ανεβεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή, όμως, χρειάστηκε να πάθει μεγάλο «κάζο» ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Παρασκευής (24/2). Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσαν ψυχή, πίεσαν αφόρητα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και νίκησαν 1-0 τον «Δικέφαλο του Βορρά» με γκολ του Τσίρη στο 57΄. Ο ΠΑΟΚ όχι απλώς δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, αλλά πλήρωσε τις δυσαναπλήρωτες απουσίες των Τζίμα (με την Α΄ ομάδα), Φίλωνα (τραυματίας), Σνάουτσνερ (τιμωρημένος) και το σκορ θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Τον κράτησε «όρθιο» έως το τέλος ο γκολκίπερ Αγγελίδης, ενώ από τους νικητές ήταν άπαντες εξαιρετικοί, με «μπροστάρηδες» τον σκόρερ και τους Γιαλεδάκη, Κύρκο, Βρακά.
Την ανωτερότητα του ΠΑΣ αναγνώρισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με το Στέλιο Μαλεζά να τους δίνει συγχαρητήρια και να ευχήθηκε να παίξουν με το ίδιο πάθος και εναντίον του Ολυμπιακού (σε τρεις αγωνιστικές). Κάτι που θεωρείται δεδομένο για τα παιδιά του Χρήστου Αγγέλη.

* Στην τρίτη θέση της κατάταξης με έξι βαθμούς διαφορά από την κορυφή βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Για ακόμα μία φορά η νεανική Κ19 της Ένωσης (χαμηλότερος μέσος όρος ηλικίας στην κατηγορία) έπαιξε συνδυαστικό και θελκτικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά δύσκολα θα έφτανε στη νίκη αν δεν υπήρχε ο Τάσος Κοντορουχάς ο οποίος το είχε πάρει... προσωπικά μετά τα δυο τέρματα που (σωστά) του ακυρώθηκαν ως οφσάιντ! Το 2-1 το οποίο πέτυχε στο 72΄ ήταν ένα προσωπικό γκολ με τη στόφα σπουδαίου σέντερ φορ, γεγονός απίστευτο για ένα παιδί που τέτοιες μέρες πριν από δύο χρόνια έπαιζε στο Λαύριο. Ξεχώρισαν επίσης ο Μαρούτσης (σκόρερ του πρώτου γκολ) ο Χατζηνικολάου και ο Κοντάκης.
Παρόντες στο Γαλάτσι ο συντονιστής ανάπτυξης εθνικών ομάδων, Γρηγόρης Γεωργάτος, μαζί με τον ομοσπονδιακό Κ15 Άγγελο Χατζόπουλο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Κωνσταντίνο Καμπόλη. Εκεί ήταν και ο προπονητής της ΑΕΚ Β΄ Σωκράτης Οφρυδόπουλος, που μάλλον έχει διαπιστώσει ότι η Κ19 διαθέτει σε ορισμένες θέσεις υλικό καλύτερο από τους επαγγελματίες τους οποίους έχει στην ομάδα του.
Επίσης στο Γαλάτσι εντοπίσαμε και το ζευγάρι της εγχώριας Showbiz Γρηγόρη Γκουντάρα και Ναταλί Κάκκαβα, αμφότεροι γνωστοί ΑΕΚτζήδες. Η παρουσία τους, απ΄ότι πληροφορηθήκαμε, είχε να κάνει με φιλική σχέση που διατηρούν με την οικογένεια παίκτη της Κ19, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή το Σάββατο.
Φωνές και διαμαρτυρίες άνευ λόγου στον πάγκο της ΑΕΚ, από την αρχή της αναμέτρησης. Δύο φορές έκανε παρατήρηση ο βοηθός διαιτητή λέγοντας στους ανθρώπους του προπονητικού staff: «Από το πρώτο λεπτό διαμαρτύρεστε». Τελικά «κιτρινίστηκε» ένας από τους συνεργάτες του Καραχάλιου από τον διαιτητή, ο οποίος ήταν πολύ καλός και η γκρίνια εντελώς άτοπη.

* Στη Θεσσαλονίκη ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον Άρη, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση του από τότε που στην Κ19 «αναρριχήθηκε» στο τιμόνι της ομάδας ο Πέτρος Κοντοβράκης, δηλαδή τους τελευταίους 14 μήνες. Εκπληκτικά γκολ από Αμπαρτζίδη (απευθείας κόρνερ) και Παγώνη, σπουδαία δουλειά από Σκλάβο και Μπουρνέλη για τους Περιστεριώτες που ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

* Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Παναιτωλικό του Γιώργου Ταράση, που πέτυχε την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, με 3-0 επί του Λεβαδειακού. Κορυφαίοι οι χαφ Νικολάου και Κοντούρης για τους Αγρινιώτες που πατάνε γερά πλέον στην οκτάδα.

* Τέλος, στη Νίκαια φαίνεται πως ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος τα κατάφερε ξανά. Έκανε τον Ιωνικό και εφέτος ανταγωνιστική ομάδα, κάτι που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον εξειδικευμένους προπονητές Youth στη χώρα. Οι Νικαιώτες νίκησαν 2-1 τον ΟΦΗ και έμειναν για τρίτο συνεχόμενο ματς αήττητο, χάρη στη «χρυσή αλλαγή», τον Μανώλη Κατσούρο (2004) ο οποίος μπήκε στο ημίχρονο και πέτυχε αμφότερα τα γκολ των νικητών. Όμως με το σφύριγμα της λήξης «έχυσε την καρδάρα με το γάλα» καθώς αποβλήθηκε για επεισόδιο με αντίπαλο και θα χάσει αρκετά ματς.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

SL U19 - 24η αγωνιστική
SL U19 - 24η αγωνιστική


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα