Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 0-0: «Σούπα» για Σαρακοστή

Γιώργος Ντυμένος
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 0-0: «Σούπα» για Σαρακοστή

bet365

Σε κάκιστο ματς ελέω και του αέρα και μπροστά σε ελάχιστους θεατές, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός έμειναν στο «μηδέν», δημιουργώντας συνολικά μόλις τρεις ευκαιρίες σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Χωρίς σκορ έληξε το ματς του «Λάμπρος Κατσώνης», όπου σε αναμέτρηση που δεν είχε ιδιαίτερες/πολλές φάσεις ο Λεβαδειακός και ο Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που προφανώς και «χαλάει» τους γηπεδούχους.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με τον Γκροφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Παζ, Λιάγκα, Παναγιώτου στην άμυνα, τους Χάμοντ, Νίκα, Νταμπό στον άξονα, τους Βρακά, Γιαννιώτα στα άκρα και τον Σακό στην επίθεση.

Ο Παναιτωλικός είχε τον Γκρατερόλ στο τέρμα, τους Λιάβα, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τον Μάρτενσον στο «6», τους Ντίας, Κολοβό εσωτερικούς, τους Σενγκέλια, Ντουάρτε στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή.

Δυνατός αέρας, σετ παιχνίδι και ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς σκορ

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ και σε γενικές γραμμές θα ξεχαστεί γρήγορα. Μάλιστα οι 22 ποδοσφαιριστές δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν οι 11 τους άλλους 11 αλλά και τον αέρα που ήταν δυνατός, άλλαζε κατεύθυνση και επηρέαζε τις κινήσεις τους. Στα του αγώνα τώρα μέχρι την ανάπαυλα έγινε ένα σετ παιχνίδι. Τα «καναρίνια» διατηρούσαν κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 65%, όμως τους έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά και τη μοναδική φορά που τη βρήκαν, έφτασαν μια ανάσα από γκολ. Ηταν το 38' όταν ο Ντουάρτε έπαιξε κάθετα για τον Καρέλη, εκείνος από πλάγια θέση βρέθηκε απέναντι από τον Γκροθ και πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε. Ο Ελληνας φορ θέλησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία και έκανε καλό τελείωμα, όμως Ούγγρος πορτιέρε έδειξε σωστά αντανακλαστικά.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του έψαχνε την κόντρα και ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σακό, αφού ο άξονάς του «έψαχνε» άμεσα τον 34χρονο στον κενό χώρο. Ο ίδιος μετά από ωραία του κούρσα και σέντρα/σουτ στο 5' «φλέρταρε» με το 1-0 ωστόσο ο Γκρατερόλ αντέδρασε όπως έπρεπε και πάνω-κάτω στο πρώτο 45λεπτο κύλησε σε σχετικά αργό τέμπο, με τα «καναρίνια» να είναι στο μισό των «πράσινων» χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με «σύμμαχο» τον αέρα απείλησε ο Βρακάς

Σέντρα στο δεύτερο μισό χωρίς εκατέρωθεν αλλαγές και ναι μεν ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το πρώτο πεντάλεπτο με δύο τελικές που δεν βρήκαν στόχο αλλά έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις (Κολοβός, Ντουάρτε), από εκεί και πέρα ο Λεβαδειακός πήρε τα «ηνία». Ο αέρας ήταν με το... μέρος του και οι παίκτες του θέλησαν να το εκμεταλλευτούν, κυρίως με τον Βρακά που άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες. Μάλιστα ο 22χρονος μεσοεπιθετικός «άγγιξε» το γκολ στο 54' όταν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε, πήρε πορεία προς το αντίπαλο τέρμα αλλά ο Γκρατερόλ με το ένα χέρι την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, όμως δεν «παρήγαγαν» φάσεις.

Εκατέρωθεν μεσοεπιθετικές αλλαγές, παρέμεινε το 0-0

Στα μισά του επιμέρους διαστήματος άρχισαν και οι εκατέρωθεν αλλαγές, αφού προφανώς και οι δύο προπονητές ήθελαν να βελτιώσουν την μεσοεπιθετική εικόνα των ομάδων τους. Ο μεν Γιάννης Πετράκης έβαλε στο 69' κλασικό «δεκάρι» (τον Σκβάρκα) και στο 74' νέο «9άρι», ο δε Γιάννης Αναστασίου «φρέσκαρε» τα άκρα του (ντεμπούτο Χουάνπι). Κάπου εκεί ο αγώνας σα να «άναψε» κάπως και ναι μεν εξακολουθήσει να μην είχε «καθαρές» ευκαιρίες, ωστόσο απέκτησε ένα «κλικ» ρυθμό. Στη συνέχεια υπήρξαν νέες σχετικές κινήσεις που όλες αφορούσαν τα χαφ και μπροστά (ο Λεβαδειακός άλλαξε ακραίο, ο Παναιτωλικός φορ και «8άρι») και μπήκαμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» που... καίγονταν θέλησαν να βγουν μπροστά, κέρδισαν ορισμένα στατικά (με τον Νταμπό είχαν μία καλή εκτέλεση φάουλ), όμως το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.


MVP: Οι Γκρατερόλ, Γκροθ. Οι δύο γκολκίπερ δεν είχαν πολύ δουλειά, όμως όποτε χρειάστηκε να επέμβουν ήταν.. εκεί. Εκείνος του Παναιτωλικού στις σέντρες/σουτ των Σακό, Βρακά και ευρύτερα στα αρκετά γεμίσματα των γηπεδούχων, ο δε του Λεβαδειακού στο τετ α τετ του Καρέλη.


Στο ύψος του: Καλό ματς από τον Σακό στο πρώτο μισό για τον Λεβαδειακό.

Αδύναμος κρίκος: Ο αέρας. Ακούγεται αφαιρετικό, αλλά αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν παίχθηκε καλή μπάλα στη Λιβαδειά.

Η «γκάφα»: Δεν υπήρξε φάση που να λογίζεται έτσι, αφού τα όποια λάθη υπήρξαν ήταν απόρροια και των καιρικών συνθηκών που πολλές φορές άλλαζε την πορεία της μπάλας.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο σε μία πτώση του Νταμπό μέσα στα «κυανοκίτρινα» καρέ, δεν υπήρχε παράβαση και ρέφερι/VAR είπαν «παίζετε».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο αγώνας δεν ήταν καλός, ελέω και του αέρα που υπήρχε. Ο Λεβαδειακός είχε μεν εννέα τελικές έναντι τεσσάρων του Παναιτωλικού, όμως η αναμέτρηση ήταν «μοιρασμένη» και θα κρίνονταν στο «μισό» γκολ. Δεν ήρθε από κάποια πλευρά. Η κατοχή ήταν 58% για τον Παναιτωλικό.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Ντεντάκης, Λιάγκας, Παζ, Παναγιώτου, Νίκας (69’ Σκβάρκα), Νταμπό, Χάμοντ, Βρακάς, Γιαννιώτας (80’ Συμελίδης), Σακό (74’ Δούμτσιος)

Παναιτωλικός: Γκρατερόλ, Λιάβας, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμης - Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός (80’ Μπουζούκης), Σενγκέλια (63’ Χουάνπι), Ντουάρτε, Καρέλης (80’ Ζοάο Πέδρο).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα