Ο ΠΑΟΚ πληρώνει όλες τις αδυναμίες του

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει όλες τις αδυναμίες του

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα ισοπαλία που παραχώρησε ο ΠΑΟΚ σε ένα από τα «μικρομεσαία» παιχνίδια του που συνεχίζουν να τον πληγώνουν. Λίγα σχόλια και για τη διαιτησία…

Η ισοπαλία της ισοπαλίας, την… αστοχία, ω… αναποτελεσματικότητα! Ο ΠΑΟΚ παραχώρησε άλλη μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα και σε αγώνα που ήταν εμφανώς καλύτερος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίστηκε και πάλι ανίκανος να μετουσιώσει όλα τα θετικά του στοιχεία σε… νίκη και τρίποντο. Οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ δεν κρύβονται και το έχουμε καταλάβει!

Κατάφερε ο Δικέφαλος του Βορρά να φθάσει στις εννιά(!) ισοπαλίες σε 24 αγώνες και ενώ είναι ο καλύτερος των ντέρμπι, ενώ έχει τις λιγότερες ήττες, ενώ παίζει καλά (σχεδόν πάντα είναι καλύτερος του αντιπάλου) και έχουμε ξεχάσει πότε τελευταία φορά πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, είναι αυτή τη στιγμή ο τέταρτος της βαθμολογίας και το πολύ μεγάλο αουτσάιντερ στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων. Πώς τα κατάφερε και πάλι η ομάδα του Λουτσέσκου να «κλαίει» με τέτοιο τρόπο άλλους δύο βαθμούς;

Κατόπιν εορτής και χωρίς να το παίζω έξυπνος σε σχέση με τον προπονητή που έχει την ευθύνη των επιλογών πριν το ματς, ο Λουτσέσκου δεν έκανε καλά που σκέφτηκε τον πρώτο ημιτελικό Λαμία-ΠΑΟΚ, βγάζοντας και την ενδεκάδα του πολύ-πολύ κρίσιμου ΠΑΣ-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Έχοντας εκ των πραγμάτων εκτός τους πολύ κομβικούς για την λειτουργία της ομάδας Κοτάρσκι και Ολιβέιρα, δεν πιστεύω ότι χρειάζονταν σε αυτό το ματς και άλλες αλλαγές στο κέντρο και μεσοεπιθετικά. Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ημίχρονο γιατί δεν είχε την απαιτούμενη συνοχή, ειδικά από την παρουσία του -κάκιστου και πάλι- Φιλίπε Σοάρες και δευτερευόντως του Τάισον. Μετά το ματς εξήγησε τους λόγους και μίλησε για την ανάγκη ενεργοποίησης και άλλων παικτών, κάτι τέτοιο όμως εκτιμώ ότι προσφέρονταν πολύ περισσότερο για το πρώτο ματς με τη Λαμία στο κύπελλο και όχι για ένα τόσο οριακό παιχνίδι πρωταθλήματος. (Εκείνος εννοείται ότι ξέρει περισσότερα και τα ζύγισε όλα πριν το παιχνίδι).

Μετά το πολύ μέτριο πρώτο μέρος και ειδικά έπειτα από το 65΄-70΄ σωστά ο Λουτσέσκου είδε τους γηπεδούχους να κλείνονται εντελώς πίσω, μέσα στην περιοχή τους. Και παρά το ότι ήταν εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζονταν παρουσία και όγκο στην αντίπαλη περιοχή, κράτησε για πολλή ώρα τον Μπράντον στο γήπεδο, έναν παίκτη που ήταν και άρρωστος την περασμένη μέρα. Κατόπιν εορτής (και πάλι) ο νεαρός, απίστευτος φορ Τζίμας (και αυτός χτυπημένος στον αχίλλειο) έκανε καταπληκτικό δεκάλεπτο και κατάφερε να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις με πολύ ποιοτικές επαφές μέσα στην περιοχή. Άλλα δέκα λεπτά να είχε ΙΣΩΣ να βοηθούσε και στη νίκη. Γιατί ο Τζίμας δεν είναι απλά ένας… 17χρονος. Είναι ο πιο ξεχωριστός νέος παίκτης στην Ελλάδα! Πάντα βέβαια ο προπονητής ξέρει περισσότερα και έχει όλα τα δεδομένα στο μυαλό του, αλλά σε αυτή την περίπτωση είχε να κοουτσάρει και να διαχειριστεί μία ξεχωριστή κατάσταση, με τις αποφάσεις που πήρε να μην τον δικαιώνουν ή να αλλάζουν την εικόνα πολύ αργά μέσα στο γήπεδο, με τον χρόνο να μην αρκεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο…

Παρολ’ αυτά, ό τι και αν έγινε, όπως και αν έγινε, εμείς στο γήπεδο και ο κόσμος στην τηλεόραση ΔΕΝ είδε ούτε την όψη του τερματοφύλακα Ζίβκο Ζίβκοβιτς! Δεν τον πλησίασε κανείς! Από την άλλη είδαμε τεράστια ποσοστά κατοχής του ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων:

- Το «άχαστο» του Μπράντον στο πρώτο, όπου… ήθελε προσπάθεια για να μην βρει τέρμα από τα δύο μέτρα, με τον Τσιντώντα εξουδετερωμένο.

- Το πολύ καλό εναέριο τελείωμα του Ισπανού που έβγαλε ο Τσιντώτας στο δεύτερο.

- Την ανενόχλητη αλλά κεφαλιά Τέιλορ από τα τρία μέτρα.

- Την κεφαλιά Τζίμα που έβγαλε πάλι ο έμπειρος τερματοφύλακας δίπλα στο δοκάρι.

- Το δοκάρι και… έξω του Μπίσεσβαρ.

Δεν είναι λίγες οι 3-4-5 μεγάλες φάσεις μέσα στα Γιάννινα.

Τελικά και πάλι… ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ, που παρακαλάει πλέον να τελειώσουν τα παιχνίδια με τους μικρομεσαίους για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα ντέρμπι…

* Οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά αντέδρασαν έντονα για ένα πιθανό χέρι του Πήλιου σε διεκδίκηση με τον Νάρει θεωρώντας ότι και πάλι διαιτητής και VAR έκαναν λάθος. Επειδή πολλοί δεν κατάλαβαν και απαντώντας, επιχειρηματολόγησαν με το ότι ο VAR δεν κάλεσε τον διαιτητή επειδή δεν διαφώνησε μαζί του (κάτι προφανές στην εποχή του VAR με το πρωτόκολλο που αυτό έχει) να αναφέρουμε ότι ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ είναι αυτονόητο ότι ελέγχθηκε η φάση. Μετά το σκάνδαλο της Τρίπολης ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αυτονόητο και ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητεί ότι και εδώ η φάση τους ξέφυγε. Όποιος παρακολουθήσει ξανά τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν της διεκδίκησης, θα αντιληφθεί ότι και πάλι αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό. Αυτό εννοούν στον ΠΑΟΚ. Μπορούν οι διαιτητές να αποδείξουν το αντίθετο, απέναντι σε όλους όσους τους κατηγορούν, ειδικά μετά την καχυποψία που προκαλεί το σκάνδαλο της Τρίπολης; Σε κάθε περίπτωση εφόσον βρήκε χέρι, αυτό ΔΕΝ ήταν σε φυσική θέση, στοιχείο που κυρίως μετράει σε τέτοιες φάσεις, ενώ σαφώς ελέγχεται και η επαφή του αντιπάλου από τον Νάρει και από πίσω. (Ελέγχεται γενικά, γιατί ειδικά μπορεί και να μην την είδαν ποτέ).

ΧΈΡΙ

Φάση

* Για τη διαιτησία πάμε σε ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται και με το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Δεν είναι εκπληκτικό από τη μία να φωνάζει ο Ολυμπιακός επειδή ΔΕΝ ευνοήθηκε και από την άλλη ο ΠΑΟΚ που φέτος αδικείται κατάφορα βάσει και των άμεσων ή έμμεσων παραδοχών της ΚΕΔ και όλων όσων σχολιάζουν τις αμφισβητούμενες φάσεις; Προσέξτε διαφορά: Ο Ολυμπιακός δημιουργεί ένταση και κρίσεις επειδή δεν ευνοείται όπως χθες που ψάχνουν τρόπο να πείσουν ότι ο εκτεθειμένος Ελ Αραμπί ο οποίος πηδάει να διεκδικήσει τη μπάλα… «δεν συμμετέχει στη φάση» και από την άλλη ο ΠΑΟΚ! Το εκπληκτικό είναι ότι ο Ολυμπιακός με την δική του μεθοδολογία και όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί, είναι πιθανό να πετύχει τον στόχο του και ο ΠΑΟΚ όχι. Και επικοινωνιακά με τα μηνύματα (πώς περνάνε ή σε πόσους φθάνουν) αλλά και ουσιαστικά με… το επόμενο σφύριγμα που οι περισσότεροι από όσους φωνάζουν διεκδικούν πιο πολύ από κάθε τι άλλο. Για τον ΠΑΟΚ που έχει φέτος όλο το δίκιο με το μέρος του, παρατηρούμε την επικοινωνιακή προσπάθεια, από θύμα να μετατρέπεται σε κατηγορούμενο. (Χθες πάντως ο Λουτσέσκου έκανε εκφραστικό λάθος με τις λέξεις που χρησιμοποίησε). Να άλλη μία αδυναμία του ΠΑΟΚ, που αντί να κερδίσει πράγματα από όλες τις συγνώμες και τις παραδοχές εναντίον του, τον παρουσιάζουν και ως εκείνον που «φταίει»! Και οι αδικίες με όλα τα αμφισβητούμενα εναντίον του, συνεχίζονται!

* Με αυτά και με αυτά και αφού ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, πάμε να αναδείξουμε άλλου είδους πρωταθλητές:

- Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα της τοξικότητας, των ανακοινώσεων πριν και μετά τους αγώνες και όλων των κρίσεων που εντέχνως δημιουργεί επειδή ΔΕΝ ευνοείται συνεχώς.

- Η ΑΕΚ παίρνει εύκολα το πρωτάθλημα θλάσεων και κάθε είδους μυϊκών προβλημάτων λόγω του τρόπου που παίζει και προφανώς γυμνάζεται.

- Ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα του πρώτου γύρου και το πρωτάθλημα των κερδισμένων πέναλτι χωρίς κατοχή μπάλας!

- Ο ΠΑΟΚ στο τέλος-τέλος παίρνει τον τίτλο της… αστοχίας-ανικανότητας στο σκοράρισμα, είναι ο πρωταθλητής της ισοπαλίας ενώ είναι καλύτερος, των δοκαριών και των άλλων μεγάλων χαμένων ευκαιριών, μαζί και ο πρωταθλητής συγνώμης και έμμεσης δικαίωσης ή παραδοχής για το ότι είναι ο πιο αδικημένος από τα μεγάλα λάθη των διαιτητών που έχουν αποδειχθεί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.