Serie A: «Κλείδωσε» το Europa League η Λάτσιο, «χιτσκοκική» παραμονή για την Έμπολι

Lacio

bet365

Η Λάτσιο πήρε κόντρα στη Σασουόλο τον βαθμό (1-1) που την έστειλε και μαθηματικά στο Europa League, ενώ η Έμπολι εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Φροζινόνε - που υποβιβάστηκε - και με γκολ στο 90+3' απέναντι στη Ρόμα (2-1) εξασφάλισε με... τρελό τρόπο τη σωτηρία της.

Τι φινάλε για την Έμπολι! Οι γηπεδούχοι χάρη σε γκολ του Νιάνγκ στο 90+3΄επιβλήθηκαν με 2-1 επί της αδιάφορης Ρόμα και κατάφεραν στο... παρά ένα να σώσουν στην κατηγορία, παραμένοντας και τη νέα σεζόν στη Serie A. Το γκολ του Κανσελιέρι στο 13΄είχε βάλει σε θέση οδηγού τους Ιταλούς, όμως ο Αουάρ στο 45΄+1΄επανέφερε την ισορροπία για το 1-1 με άψογο τελείωμα. Στο β΄μέρος το γκολ θα μπορούσε να είχε έρθει και για τις δυο πλευρές, αλλά στο τέλος χαμογέλασε η Έμπολι. Στο 90+3΄ο Νιάνγκ με χαμηλό σουτ στη γωνία βρήκε δίχτυα και λύτρωσε την ομάδα του, η οποία σώθηκε στις καθυστερήσεις της τελευταίας αγωνιστικής κι έστειλε τη Φροζινόνε στη Serie B.

Στο Europa League και με τη βούλα η Λάτσιο

Ένας βαθμός ήταν αρκετός για τη Λάτσιο ώστε να κλειδώσει και μαθηματικά το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου. Έτσι κι έγινε, με τους Λατσιάλι να μένουν στο 1-1 απέναντι στην υποβιβασμένη Σασουόλο αλλά να κλειδώνουν την προνομιούχο 7η θέση. Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν στο 60΄με τον Ζακάνι, όμως ο Βίτι ισοφάρισε έξι λεπτά αργότερα για το τελικό αποτέλεσμα.

«Άνοστο» φινάλε για την πρωταθλήτρια η Ίντερ

Εδώ και καιρό αδιάφορη και... πρωταθλήτρια η Ίντερ, δεν μπόρεσε να κλείσει τη σεζόν της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Νερατζούρι δεν μπόρεσαν να φύγουν με το «διπλό» από την έδρα της Βερόνα και υποχρεώθηκαν να συμβιβαστούν με την ισοπαλία 2-2, τη δεύτερη σερί τους στο φινάλε της Serie A. Ο Αρναούτοβιτς άνοιξε το σκορ για την Ίντερ στο 10ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι με τα τέρματα του Νοσλίν (16') και του Σούσλοφ (37') γύρισαν τούμπα το ματς. Ο Αυστριακός φορ της ομάδας του Ιντσάγκι πάντως «χτύπησε» ξανά και ισοφάρισε σε 2-2 στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Η πρωταθλήτρια θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως το τέρμα του Σάντσεθ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Αποχαιρέτησε τα σαλόνια η Φροζινόνε

Η Φροζινόνε μπήκε στην τελευταία «στροφή» της Serie A ως 16η στη βαθμολογία και κατέληξε 18η! Οι Τζαλατζούρι έπαιζαν για δύο αποτελέσματα στην έδρα τους, όμως είδαν την Ουντινέζε να παίρνει το «διπλό» (1-0) και να τους στέλνει στη Serie B. Το γκολ του Ντέιβις στο 76ο λεπτό ήταν αυτό που «σκότωσε» τα όνειρα της Φροζινόνε, η οποία επέστρεψε άμεσα στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.

Η τελική βαθμολογία της Serie A

serie a stand

*Για Αταλάντα και Φιορεντίνα εκκρεμεί το μεταξύ τους παιχνίδι (02/06)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα