Κάλιαρι - Φιορεντίνα 2-3: «Κλείδωσε» στα... χασομέρια την Ευρώπη πριν από τον τελικό με Ολυμπιακό!

bet365

Ανατροπή στην ανατροπή και του χρόνου Ευρώπη! Η «εφτάψυχη» Φιορεντίνα προβλημάτισε αλλά σε τρελό φινάλε πήρε τη νίκη επί της Κάλιαρι (2-3) κι έδειξε τα δόντια της πριν το ταξίδι στην Αθήνα.

Ίσως το τρίποντο να την... κολακεύει. Από την άλλη όμως δείχνει το πείσμα και την επιμονή της μέχρι το φινάλε. Η Φιορεντίνα υπέφερε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην έδρα της Κάλιαρι, είδε την ομάδα του Ρανιέρι να ανατρέπει το σκορ, αλλά δεν σταμάτησε να παλεύει ποτέ. Και με δυο γκολ σε 89΄και 90+11΄, οι Βιόλα τα έφεραν όλα τούμπα για να δραπετεύσουν με τη νίκη (2-3), κλειδώνοντας την έξοδο στην Ευρώπη μόλις λίγες μέρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αφού το γήπεδο υποκλίθηκε στον Κλαούντιο Ρανιέρι στο τελευταίο του ματς μετά από 38 χρόνια στους πάγκους, η Φιορεντίνα πήρε τα ηνία της πρωτοβουλίας στο πρώτο εικοσάλεπτο που ήταν και το καλύτερό της διάστημα στον αγώνα... τουλάχιστον μέχρι τις καθυστερήσεις. Στο 20΄ο Σκουφέτ απέτρεψε με όμορφη επέμβαση το 0-1 των Βιόλα στην κεφαλιά του Μπελότι κι από εκεί και πέρα ανάλαβε δράση ο... Τερατσιάνο για να κρατήσει ζωντανή τη Φιορεντίνα. Μέσα σε τρία λεπτά ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε ισάριθμες επεμβάσεις σε κεφαλιές των Ντεϊολά και τετ-α-τετ με τον Λουβούμπο, διατηρώντας το μηδέν.

Κι αφού το 1-0 δεν έγινε ποτέ, η Φιορεντίνα χτύπησε κόντρα στη ροή και άνοιξε το σκορ με τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Μποναβεντούρα στο 39΄. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σκουφέτ απέτρεψε το 0-2 στο τετ-α-τετ με τον Καστροβίλι, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λαπαντούλα σκόραρε για την Κάλιαρι αλλά από θέση οφσάιντ.

Ακόμα χειρότερη στο β΄μέρος, η Φιορεντίνα επέτρεψε στην Κάλιαρι να κυριαρχήσει και τελικά να ισοφαρίσει, όταν στο 64΄ο Νταϊολα κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και έγραψε το 1-1 με κεφαλιά και τις... ευλογίες του VAR. Η ισορροπία παρέμενε, όμως τα πάντα ανατράπηκαν σε ένα τρελό φινάλε. Στο 85΄η Κάλιαρι με ένα φανταστικό σουτ του Μουτάντουα έξω από την περιοχή σημάδεψε τη γωνία για το 2-1, αλλά η εφτάψυχη Φιορεντίνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Ενώ είχε να απειλήσει από... το πρώτο μέρος, στο 89΄ο Νίκο Γκονζάλες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι για να γράψει με προβολή το 2-2. Το ηθικό των γηπεδούχων καταποντίστηκε και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 90+11΄και την τελευταία φάση του αγώνα. Ο Νίκο Γκονζάλες ανατράπηκε στην περιοχή και ο Αρτούρ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το τελικό 3-2 που εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους Βιόλα.

Κάλιαρι (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σκουφέτι, Ζάπα, Μίνα, Ομπέρτ, Αουτζέλο, Πράτι, Ντεϊολά (78΄Σουλεμάνα), Λουβούμπο (79΄Μουταντουά), Νάντες (90+4΄Ντι Πάρδο), Βιόλα, Λαπαντούλα

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο - Ντόντο, Μιλένκοβιτς (66΄Κουάρτα), Ρανιέρι, Μπιράγκι - Μποναβεντούρα (74΄Μπελτράν), Μαντράγκορα (65΄Αρτούρ) - Ικονέ (56΄Νίκο Γκονζάλες), Καστροβίλι, Μπαράκ - Μπελότι (74΄Ενζολά)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα