Σάκι για Ίντερ: «Αν πάρει το Scudetto θα είναι κλεψιά»

Σάκι για Ίντερ: «Αν πάρει το Scudetto θα είναι κλεψιά»

Νίκος Κικίδης
Ιντερ

bet365

Ο θρυλικός προπονητής της Μίλαν άφησε αιχμές για την Ίντερ και την οικονομική της κατάσταση, κάνοντας λόγο για απάτη αν οι Νερατζούρι κατακτήσουν τη Serie A.

Το debate γύρω από το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής στην Ιταλία έχει εξασθενήσει εδώ και αρκετό καιρό, με την Ίντερ να προπορεύεται με 14 βαθμούς διαφορά και μόλις επτά αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε.

Η κατάκτηση του Scudetto λοιπόν μοιάζει απλώς με θέμα χρόνου, αλλά για τον θρυλικό Αρίγκο Σάκι αυτός ο τίτλος δεν θα είναι απολύτως «καθαρός». Μπορεί άλλωστε οι Νερατζούρι να βρίσκονται σε εντυπωσιακό επίπεδο εντός του γηπέδου, όμως στο οικονομικό «τερέν» η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική...

Για την ακρίβεια ο σύλλογος παρουσιάζεται ως ''χρεωκοπημένος'' με χρέη που αγγίζουν τα 828 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός πάνω στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο άλλοτε τεχνικός της Μίλαν κάνοντας λόγο για ''κλεψιά''.

«Αν η Ίντερ κατακτήσει το Scudetto ενώ έχει τέτοιο χρέος σημαίνει ότι κλέβει» τόνισε αρχικά, προτού προσθέσει ένα γενικό σχόλιο για τον τρόπο που λειτουργεί το ιταλικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχει μια τάση από τις ομάδες να επιτυγχάνουν τους στόχους τους με ''έξυπνους'' τρόπους. Πρέπει να ξεφύγουμε από τέτοιες λογικές, αλλιώς θα είμαστε πάντα σε κρίση».

Οι δηλώσεις του Σάκι μάλιστα καταφτάνουν έπειτα από μια παρόμοια τοποθέτηση του Jdentità Bianconera Foundation, ενός δικηγορικού συλλόγου προσκείμενου προς τη Γιουβέντους, ο οποίος είχε εκφράσει έντονες ανησυχίες για την επιχειρηματική σταθερότητα της Ίντερ.

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση που έχει συντάξει η δικηγορική εταιρεία μετά από «βαθιά έρευνα στα αντίστοιχα γραφεία, η Ίντερ δεν θα πληρούσε τις ελάχιστες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορεί να εγγραφεί τακτικά στο πρωτάθλημα της Serie A».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα