Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο στο Gazzetta: «Ο Μανδάς μου θυμίζει τον Περούτζι στο ξεκίνημα»

Ελλάς

bet365

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους τερματοφύλακες και αποτελεί μία από τις σταθερές επιλογές του Μαουρίτσιο Σάρι για το τεχνικό του τιμ. Ο Μάσιμο Νένσι μοιράστηκε στο Gazzetta όσα είδε στον Χρήστο Μανδά στη Λάτσιο.

Ρέινα, Κέπα, Καμπαγιέρο, Σέζνι, Μπουφόν είναι απλά κάποια από τα κορυφαία ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε, προπόνησε και εξέλιξε με τον δικό του τρόπο. Από το 2015 αποτελεί μόνιμη επιλογή του Μαουρίτσιο Σάρι για όποια ομάδα πήγε ώστε να αναλάβει την προπόνηση των τερματοφυλάκων.

Ο Μάσιμο Νένσι βρίσκεται στο πλάι του έμπειρου προπονητή από την εποχή που ήταν στην άκρη του πάγκου της Νάπολι και έκτοτε φόρεσε τα προπονητικά κορυφαίων κλαμπ όπως της Τσέλσι, της Γιουβέντους και της Λάτσιο, έχοντας στα χέρια του μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

mandas

Στην τελευταία του εμπειρία, στα χέρια του 59χρονου προπονητή έπεσε και ένα ελληνόπουλο και ο λόγος για τον Χρήστο Μανδά, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι και παρότι θα έμενε ως δανεικός στους Κρητικούς, εν τέλει παρέμεινε στο ρόστερ των «λατσιάλι» και μέσα σε χρόνο dt από τελευταίος στην ιεραρχία, έγινε δεύτερος και πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στη Serie A.

Εκτός από τον Σάρι, ένα ακόμα άτομο που ξεχώρισε το ταλέντο του 22χρονου πορτιέρε ήταν ο Νένσι, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη του στην Ιταλία και ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για τον Έλληνα τερματοφύλακα, μεταφέροντας όσα είδε στο ταλέντο του.

- Αρχικά, πότε είδατε για πρώτη φορά τον Χρήστο Μανδά και τι σας άρεσε περισσότερο σε εκείνον;

«Ήταν στο παιχνίδι ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τον ΟΦΗ όπου έδειξε το ταλέντο του. Σε εμένα μου άρεσε ο τρόπος που έπιανε την μπάλα όταν έπεφτε. Έχει δυνατό χέρι και κάνει σωστές εξόδους στον αέρα»

- Ο Μαουρίτσιο Σάρι τι είχε πει στην αρχή για εκείνον;

«Ο Σάρι έμεινε έκπληκτος από το ταλέντο του. Τον... κέρδισε το πόσο γρήγορος είναι στις αποφάσεις του αλλά και πώς ανταποκρίνεται σε κάθε φάση που χρειάζεται»

- Αρχικά ο Μανδάς ήταν να μείνει στον ΟΦΗ ως δανεικός. Τι συνέβη και εν τέλει έμεινε στη Λάτσιο;

«Καταλάβαμε πως μέσα από τη δουλειά που κάναμε στη Λάτσιο, θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και έπρεπε να επιβεβαιώσει την απόφαση μας να τον αποκτήσουμε».

- Τι άλλαξε στο παιχνίδι του όσο είναι στη Λάτσιο;

«Θεωρώ πως βελτιώθηκε ψυχικά αρχικά, στη συνέχεια σωματικά φαίνονται οι αλλαγές ενώ έχει εξελιχθεί και στο τακτικό σκέλος, με τον τρόπο που πρέπει να παίζει».

- Πιστεύετε ότι είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα;

«Και βέβαια! Δουλεύει σκληρά καθημερινά, είναι πάντα συγκεντρωμένος στην εξέλιξη του, είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί και είναι και ένας έξυπνος τερματοφύλακας που ακούει ότι συμβουλή του δώσεις. Έχει το τέλειο... πακέτο για να γίνει ένας μεγάλος τερματοφύλακας και να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο».

- Έχετε κάποια στιγμή που θυμάστε μαζί του;

«Δεν θα ήταν άλλο από το ντέρμπι κόντρα στη Ρόμα. Είναι το ντέρμπι της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη και το γεγονός να παίζει σε αυτό, είναι κάτι ξεχωριστό»

- Ήταν και το ντεμπούτο του...

«Το ντεμπούτο του ήταν απλά... διαφήμιση. Ήμουν ήρεμος μαζί του γιατί μόλις το έμαθε, ήρθε και μου είπε: "Κύριε, είμαι έτοιμος! Είναι το όνειρο μου". Ήταν τόσο χαρούμενος που θα παίξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά δεν είχε άγχος. Σαν να είναι ένα απλό ματς αλλά γνωρίζοντας πόσο βαρύ και ιδιαίτερο ματς ήταν».

- Ποια συμβουλή του έχετε δώσει;

«Να συνεχίσει στον δρόμο που βρίσκεται γιατί είναι ο σωστός και να συνεχίζει καθημερινά την βελτίωση του με ενθουσιασμού και στόχους για όλο και ψηλότερα»

- Ποιον τερματοφύλακα σας θυμίζει;

«Μου θυμίζει τον Αλμπέρτο Περούτζι στο ξεκίνημα του. Όταν ήταν νεαρός τερματοφύλακας, έμοιαζε πολύ με τον Μανδά κυρίως σωματικά αλλά και στις αντιδράσεις του στον αγωνιστικό χώρο»

- Έχετε ξεχωρίσει και άλλους Έλληνες τερματοφύλακες;

«Αυτή τη στιγμή όχι αλλά μετά τον Μανδά, σίγουρα θα το κάνω»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Επίσημος λογαριασμός στα social media του Μέσιμο Σένσι
 

SERIE A Τελευταία Νέα