Σουλούκου: «Ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα»

Newsroom
Σουλούκου: «Ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα»

bet365

Η Λίνα Σουλούκου μίλησε για τον Ολυμπιακό αλλά και την τωρινή της πορεία ως γενική διευθύντρια της Ρόμα.

Έτοιμη να κλείσει έναν χρόνο ως τεχνική διευθύντρια της Ρόμα είναι η Λίνα Σουλούκου, η οποία μίλησε στο «Business of Football summit» που διοργάνωσαν οι «Financial Times».

Εκεί αναφέρθηκε τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τις εξελίξεις στον ιταλικό σύλλογο από τη μέρα που ανέλαβε.

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, είναι μεγάλη τιμή να είσαι Έλληνας και να δουλεύεις εκεί».

Για τον Ντνιέλ Φρίντκιν που την έπεισε να μετακομίσει στην ιταλική πρωτεύουσα: «Βλέποντας τα επιτεύγματα της ECA και τις προκλήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αυτό με έκανε να θέλω να εξερευνήσω αυτή τη νέα περιπέτεια εκτός Ελλάδας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και ο αθλητισμός γενικά. Αλλά ποτέ δεν το σκέφτηκα πραγματικά ως εμπόδιο ή κάτι που θα μπορούσε να είναι πρόβλημα».

Για τους οικονομικούς στόχους και τους χαμηλότερους μισθούς των παικτών: «Στην οικογένεια Φρίντκιν βλέπουν τους εαυτούς τους ως θεματοφύλακες ενός θεσμού που αγαπούν οι οπαδοί και θέλουν να τον κάνουν βιώσιμο και ισχυρότερο. Η οικογένεια Φρίντκιν είναι εδώ για να μείνει. Είναι πραγματικά πιστοί στη δέσμευσή τους προς τους οπαδούς και πάντα σέβονταν την ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ περισσότερο από μια επιχείρηση. Έχουν σχέδια για ένα νέο γήπεδο και η Ρόμα συνεργάζεται πολύ στενά με τον δήμο και άλλους ενδιαφερόμενους. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα γήπεδο που να είναι το σπίτι μας. Το πόσο σημαίνει η Ρόμα στην καθημερινότητά των φιλάθλων είναι κάτι που νιώθεις μόνο όταν ζεις σε αυτή τη σπουδαία πόλη».

Η Ρόμα απέρριψε πρόσφατα τους ισχυρισμούς ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια ανανεωμένη ευρωπαϊκή Super League: «Είμαστε ανοιχτοί σε μεταρρυθμίσεις και χωρίς αποκλεισμούς, αλλά πάντα μέσα στις παραδοσιακές δομές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», λέει η Σουλούκου και ολοκληρώνει: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μία φορά την εβδομάδα, ή δύο φορές την εβδομάδα, βρίσκεσαι στο επίκεντρο, αλλά ταυτόχρονα η μόνη απάντηση σε αυτό είναι να είσαι ενωμένος με τους ιδιοκτήτες, τον προπονητή, τους παίκτες και τους φιλάθλους».

 

SERIE A Τελευταία Νέα