Νάπολι - Γιουβέντους 2-1: Ο Ρασπαντόρι τη «λύτρωσε» στο φινάλε

Ρασπαντόρι

bet365

Η Γιουβέντους ισοφάρισε στο 81ο λεπτό του ντέρμπι με τη Νάπολι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» αλλά ο Ρασπαντόρι σκόραρε επτά λεπτά αργότερα για το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ευκαιρία της Ίντερ για +15.

Η Νάπολι πήρε την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι στην τρέχουσα Serie A και «βλέπει» ξανά... Ευρώπη! Οι Παρτενοπέι με «λυτρωτή» τον Ρασπαντόρι στο φινάλε πήραν τη νίκη επί της Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με 2-1, προσπέρασαν την 7η Φιορεντίνα για ένα βαθμό και είναι στο -3 από την 6η Αταλάντα. Οι Μπιανκονέρι έμειναν στους 57 βαθμούς και με νίκη επί της Τζένοα (4/3, 21:45) η πρωτοπόρος Ίντερ θα... εκτοξευθεί στο +15.

Οι πρωταθλητές είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 28' όταν ο Πολιτάνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Σέζνι έχασε την μπάλα και ο Ανγκισά από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πολωνό κίπερ. Στο 30' ήταν η σειρά του Ίλινγκ να σπαταλήσει μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς αστόχησε με πλασέ μέσα αππό την περιοχή. Στο 34' ο Βλάχοβιτς έπιασε όμορφο πλασέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι εν τέλει πήραν το προβάδισμα στο 42ο λεπτό με το εκπληκτικό βολέ του Κβαρατσχέλια. Ο Βλάχοβιτς είχαν ευκαιρία για άμεση απάντηση, στο 44', όταν μετά από αδράνεια ο Βλάχοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Μερέτ αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Το ματς ήταν αμφίρροπο και η Γιούβε στο 81' βρήκε την ισοφάριση, με το εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Κιέζα. Έπειτα από έξι λεπτά χάρη σε παρέμβαση του VAR η Νάπολι πήρε πέναλτι για ανατροπή στον Οσιμέν από τον 18χρονο Νόνζε, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 76' και έγινε αλλαγή έπειτα από ένα τέταρτο. Ο Νιγηριανός ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σέζνι τον νίκησε, αλλά ο Ρασπαντόρι πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 2-1. Οι Μπιανκονέρι είχαν ευκαιρία στο 90+2' για να «κλέψουν» τον βαθμό αλλά ο Ρουγκάνι αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Βαθμολογία

serie a table

 

SERIE A Τελευταία Νέα