Γιουβέντους - Έμπολι 1-1: Οι Μπλε έσπασαν το σερί των Μπιανκονέρι

Βασίλης Μπαλατσός
juve

bet365

Η μαχητική Έμπολι έφυγε με τον βαθμό από την έδρα της Γιουβέντους (1-1) και έσπασε το νικηφόρο σερί πέντε αγωνιστικών που έρεχαν οι Μπιανκονέρι. Καθοριστική η αποβολή του Μίλικ στο 18'.

Εντός έδρας απώλεια βαθμών για τη Γιουβέντους. Μετά από πέντε διαδοχικές νίκες στη Serie A η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έμεινε στην ισοπαλία στο Τορίνο κόντρα στην Έμπολι με σκορ 1-1. Οι Μπινακονέρι συνεχίζουν να προπορεύονται με 53 βαθμούς, καθώς είναι στο +2 από τη δεύτερη Ίντερ, όμως οι Νερατζούρι έχουν δυο ματς λιγότερα. Στην πρότελευταια θέση οι φιλοξενούμενοι με 17 βαθμούς, όσους έχει και η Βερόνα, στο -1 από Κάλιαρι και Ουντινέζε. Οι δυο βασικές διεκδικήτριες του τίτλου θα αναμετρηθούν την ερχόμενη αγωνιστική στο Μιλάνο (4/2, 21:45)

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 6' όταν ο Καπρίλε απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλάχοβιτς. Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν από νωρίς, μόλις στο 18', καθώς ο Μίλικ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λουπέρτο. Με άλλα λόγια η Γιούβε έπαιξε για περισσότερα από 70 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα.

Παρόλο που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες η Γιουβέντους ήταν η ομάδα που προηγήθηκε. Στο 50' ο Μιρέτι εκτέλεσε κόρνερ, από κακή απομάκρυνση η μπάλα έφτασε στον Βλάχοβιτς, ο οποίος με σουτ από κοντά έκανε το 1-0. Η Έμπολι ήταν μαχητική κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε στο 70' με το συρτό σουτ του Μπαλτάντζι με ωραίο συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Γιουβέντους: Σέζνι, Γκάτι, Άλεξ Σάντρο, Μπρέμερ, Κόστιτς, Καμπιάσο(78’ Ίλινγκ), Λοκατέλι, ΜακΚένι, Μιρέτι(59’ Γουεά), Μίλικ, Βλάχοβιτς

Έμπολι: Καπρίλε, Ισμάιλι, Βαλούκιεβιτς, Λουπέρτο, Κακάτσε, Γκιασί, Μαλέ, Γκράσι(56’ Κανσελιέρι), Ζουρκόφσκι(90’ Φατσίνι), Τσέρι(56’ Μπαλτάντζι), Καμπιάγκι(90+4’ Μαρίν)

Νίκη τετράδας για την Αταλάντα

Στο Μπέργκαμπ η Αταλάντα επικράτησε της Ουντινέζε με 2-0 και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A. Η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και άνοιξε το σκορ στο 33’ με τον Αλεξέι Μίραντσουκ για τον 1-0. Τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Τζιανλούκα Σκαμάκα, ο οποίος έγραψε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45+1’, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Βαθμολογία:

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα