Ρόμα - Νάπολι 2-0: Ξύλο, αποβολές και επιστροφή στις νίκες

Βασίλης Μπαλατσός
Πελγκρίνι

bet365

Σε ένα ματς με μπόλικο... ξύλο, εννέα κίτρινες κάρτες και δυο αποβολές η Ρόμα επικράτησε της Νάπολι στο «Ολίμπικο» με 2-0 χάρη στα γκολ των Λορέντσο Πελεγκρίνι και Ρομέλου Λουκάκου.

Επιστροφή στα τρίποντα για τη Ρόμα. Μετά την ισοπαλία με τη Φιορεντίνα και την ήττα από την Μπολόνια η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε της Νάπολι στο «Ολίμπικο» με 2-0. Ντέρμπι με πολλή ένταση, εννέα κίτρινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές, από μία σε Μουρίνιο - Ματσάρι και δυο αποβολές για τους πρωταθλητές Ιταλίας. Οι Ρωμαίοι ανέβηκαν στην 6η θέση με 28 βαθμούς και ξεπέρασαν για έναν τους 7ους Παρτενοπέι.

Οι Τζιαλορόσι απείλησαν στο 19' αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Μποβ, ο οποίος δυο λεπτά αργότερα νικήθηκε από τον Μερέτ. Στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κριστάντε έκανε φάουλ στον Κβαρατσχέλια, ο Ζοσέ Μουρίνιο φώναξε στον Γεωργιανό, οι δυο τους ήρθαν κεφάλι με κεφάλι, αλλά στη συνέχεια αγκαλιάστηκαν.

Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 66' όταν ο Ζαλέφσκι τράβηξε τον Πολιτάνο από τη φανέλα, ο Ιταλός εξτρέμ τον κλώτσησε και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ομάδα του Special One πήρε το προβάδισμα στο 76'. Μετά από προσπάθεια του Ελ Σαράουι ο Λορέντσο Πελεγκρίνι ευνοήθηκε από τις κόντρες και με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο αρχηγός της Ρόμα βρήκε δίχτυα πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Η κατάσταση για τους Ναπολιτάνους έγινε ακόμα πιο δύσκολη στο 86'. Ο Βίκτορ Οσιμέν έκανε φάουλ στον Ελ Σαράουι, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε την ημέρα που ανακοινώθηκε η ανανέωση του με τους Παρτενοπέι.

Στις καθυστερήσεις ο Νέιταν τραυματίστηκε και άφησε την ομάδα του με οκτώ παίκτες. Στο 90+6' η Ρόμα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Εντικά έβγαλε τη σέντρα, ο Λουκάκου άδειασε τον Ρασπαντόρι και με δυνατό σουτ με το αριστερό διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Γιορέντε, Εντικά, Κρίστενσεν (75’ Τσέλικ), Κριστάντε, Παρέδες (71’ Αζμούν), Μπόβε, Ζαλέφσκι (71’ Ελ Σαράουι), Λουκάκου, Μπελότι (71’ Πελεγκρίνι)

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζεσούς (87’ Ναταν), Μάριο Ρούι (81’ Τσέρμπιν), Ανγκισά, Λομπότκα (55’ Καγιούστε), Ζιελίνσκι (87’ Γκαετάνο), Πολιτάνο, Κβαρατσκέλια (87’ Ρασπαντόρι), Οσιμέν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα