Serie A: Επέστρεψε στις νίκες και... ανεβαίνει η Λάτσιο, «ξέρανε» στο 87' τη Σασουόλο η Τζένοα

Ιάσονας Θεριός
lazio_win_1

bet365

Η Λάτσιο πέρασε με 2-0 από την έδρα της Έμπολι, η οποία... βυθίζεται, και γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης, ανεβαίνοντας στο -3 από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σόκαρε με ανατροπή μέσα στο σπίτι της τη Σασουόλο η Τζένοα (2-1).

Ο στόχος ήταν εξαρχής ξεκάθαρος για τη Λάτσιο που ταξίδεψε στην έδρα της Έμπολι θέλοντας πάση θυσία το «διπλό». Και με αυτό έφυγαν από την Τοσκάνη οι Ρωμαίοι που επικράτησαν 2-0 και άφησαν πίσω τους την ήττα από την Ίντερ και την ισοπαλία με τη Βερόνα. Χάρη σε αυτό το τρίποντο μάλιστα, ανέβηκαν στην 9η θέση της Serie A, τρεις βαθμούς πίσω από τα πλασαρίσματα που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μόλις στο 9' μπόρεσαν να πάρουν τα ηνία του ματς οι Λατσιάλι, με τον Ματέο Γκεντουζί να ανοίγει το σκορ με σουτ εντός περιοχής σε φάση διαρκείας στο αντίπαλο «κουτί». Η Λάτσιο συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο 67' κλείδωσε το παιχνίδι χάρη στο τέρμα του Τζακάνι από κοντά. Στη 18η θέση και τη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Έμπολι μετά από τη νέα ήττα.

Σόκαρε τη Σασουόλο η Τζένοα

Σπουδαία νίκη μπόρεσε να πάρει η Τζένοα που «ξέρανε» με ανατροπή τη Σασουόλο στο «Μαπέι» (2-1) και απομακρύνθηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας τους Νεροβέρντι τρεις βαθμούς από κάτω της. Ο Πιναμόντι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 28', όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τζιλαρντίνο έβαλε μπρος στην αντεπίθεσή της.

Ο Γκούντμουνσον ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι στο 64' και στο 87ο λεπτό ο Εκουμπάν με ωραίο τελείωμα χάρισε το τρίποντο στους Γενοβέζους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα