Ίντερ - Φροζινόνε 2-0: Έβγαλε την υποχρέωση και «φώλιασε» στην κορυφή (vid)

Νίκος Κικίδης
Inter

bet365

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Ίντερ καθάρισε το ματς απέναντι στην Φροζινόνε με 2-0, διεύρυνε το νικηφόρο σερί και επέστρεψε στην πρώτη θέση της Serie A.

Η πρωτιά δεν αλλάζει χέρια στην Ιταλία. Όσο και να πασχίζει η Γιουβέντους που τρέχει το μεγαλύτερο σερί στη Serie A, η Ίντερ δεν δείχνει έτοιμη να παραδώσει τα ηνία. Πράγμα που απέδειξε και στην αναμέτρηση απέναντι στη Φροζινόνε, με τους Νερατζούρι να αποφεύγουν τις παγίδες και με τη νίκη 2-0 να επιστρέφουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έπειτα από ένα πρώτο τέταρτο με... σβηστές τις μηχανές, η Ίντερ φούλαρε και απείλησε για πρώτη φορά με τον Λαουτάρο σε δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ και... φανατικός οπαδός των Νερατζούρι, Στέφανο Τουράτι (19΄).

Ο επαγγελματισμός ωστόσο του τερματοφύλακα της Φροζινόνε δεν αρκούσε για να κρατήσει το μηδέν μέχρι το ημίχρονο, μιας και ο Ντιμάρκο στο 43΄παρουσίασε την έμπνευση της καριέρας του. Έχοντας περάσει τη γραμμή του κέντρου ο Ιταλός έπιασε εκτός εστίας τον αντίπαλο κίπερ και με αδιανόητο σουτ τον «κρέμασε» για να ανοίξει το σκορ.

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη η Ίντερ επέστρεψε στο β΄μέρος για να καθαρίσει το ματς και το πέτυχε στο 48΄. Ο Τουράμ χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και κέρδισε το πέναλτι σε αντίπαλο μαρκάρισμα, με τον Τσαλχάνογλου να το μετουσιώνει σε γκολ από την άσπρη βούλα για να δώσει καθαρό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η Φροζινόνε αναγκάστηκε να πάρει ρίσκα και να ξεμυτήσει από το δικό της μισό, αγγίζοντας το γκολ στο 57΄σε διαγώνιο σουτ του Τσεντίρα που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Μια επέμβαση του Ζόμερ στο 63΄«έσβησε» το κεφάτο δεκάλεπτο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις σε χαμένο τετ-α-τετ του Λαουτάρο.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ζόμερ, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντιμάρκο (81΄Κάρλος Αουγκούστο), Ντάμφρις (61΄Ντε Φράι), Μικιταριάν (69΄Φρατέσι), Τσαλχάνογλου (81΄Σένσι), Μπαρέλα, Λαουτάρο, Τουράμ (69΄Αρναούτοβιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα