Στην καλύτερη ενδεκάδα της Primavera ο Κεραμίτσης

Στην καλύτερη ενδεκάδα της Primavera ο Κεραμίτσης

Κεραμίτσης

bet365

Νέα σημαντική διάκριση του 19χρονου Έλληνα σέντερ μπακ, ο οποίος επελέγη στην κορυφαία ομάδα της σεζόν 

Ακόμα μία διάκριση πρόσθεσε στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του ο Δημήτρης Κεραμίτσης. Ο Έλληνας αμυντικός της Ρόμα επελέγη στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν της Primavera, δηλαδή του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Νέων της Ιταλίας.

Λίγο πριν εγκαταλείψει το «σύμπαν» του ποδοσφαίρου υποδομών και περάσει οριστικά σε επίπεδο ανδρών, ο Κεραμίτσης πραγματοποιεί ακόμα μία εντυπωσιακή και «γεμάτη» σεζόν. Στο πρωτάθλημα (26 συμ., 2 γκολ) προκρίθηκε με τη Ρόμα στα μπαράζ, όπου την Κυριακή (3/5) αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα με στόχο ένα «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς. Παράλληλα, στέφθηκε κυπελλούχος Primavera καθώς στον τελικό οι «τζαλορόσι» επικράτησαν 2-1 (επίσης) της Φιορεντίνα με δικό του γκολ έξι λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης (114΄)!

Βασικός στέλεχος της εθνικής Κ19 που προκρίθηκε στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Δημήτρης Κεραμίτσης κλείνει τα 19 του χρόνια τον Ιούλιο και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, έχοντας ήδη συμπληρώσει μία τριετία στα ιταλικά αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Το 2021 στέφθηκε πρωταθλητής με την Έμπολι, πέρσι (2022) έφτασε έως τον τελικό με τη Ρόμα και ηττήθηκε από την Ίντερ του Νικόλα Μπότη και φέτος κατέκτησε το κύπελλο, ενώ συνεχίζει στα play off του πρωταθλήματος. Έχει ήδη κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Ρόμα, ενώ το συμβόλαιό του «τρέχει» έως το καλοκαίρι του 2024.

Στους κορυφαίους 11 ο «Κεράμ» έχει συμπαίκτες τους:

Τερματοφύλακας: Λορέντσο Παλμιζάνι (Ιταλία, 2004, Φροζινόνε)
Αμυντικοί: Μάικλ Καγιόντε (Ιταλία, 2004, Φιορεντίνα), Αλεσάντρο Ντελαβάλε (Ιταλία, 2004, Τορίνο), Δημήτρης Κεραμίτσης (Ελλάδα, 2004, Ρόμα), Πάτρικ Ντοργκού (Δανία, 2004, Φιορεντίνα)
Μέσοι: Ρικάρντο Παγκάνο (Ιταλία, 2004, Ρόμα), Αλεξάνταρ Στάνκοβιτς (Σερβία, 2005, Ίντερ), Λορέντσο Αματούτσι (Ιταλία, 2004, Φιορεντίνα)
Επιθετικοί: Κενάν Γιλντίζ (Τουρκία, 2005, Γιουβέντους), Ράρες Μπουρνέτε (Ρουμανία, 2004, Λέτσε), Λούκα Ντ΄Αντρέα (Ιταλία, 2004, Σασουόλο)

''

Η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς αναδείχθηκε για τρίτη χρονιά στην ειδική τελετή που μεταδόθηκε ζωντανά από το Sportitalia. Πρόκειται για το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει τα δικαιώματα της Primavera και μεταδίδει σταθερά αγώνες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου κάθε Σαββατοκύριακο. Στην Ελλάδα εφέτος δεν μεταδόθηκε κανένας αγώνας Κ19.

 

SERIE A Τελευταία Νέα