Γιουβέντους: Πρόταση του αθλητικού εισαγγελέα για νέα αφαίρεση 11 βαθμών

Γιουβέντους: Πρόταση του αθλητικού εισαγγελέα για νέα αφαίρεση 11 βαθμών

Αντιμέτωπη με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την UEFA η Γιουβέντους

bet365

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ιταλικής ομοσπονδίας πρότεινε νέα αφαίρεση 11 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα για τη Γιουβέντους καθώς και ποινή κάθειρξης οκτώ μηνών στον Πάβελ Νέντβεντ κι άλλα επτά πρώην στελέχη.

Το -15 του περασμένου Ιανουαρίου για την υπόθεση Plusvalenza ανεστάλη μέσω της έφεσης που κέρδισε η Γιουβέντους τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει και νέα αφαίρεση βαθμών για τους Μπιανκονέρι, η οποία πιθανότατα θα στοιχίσει την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο της Ιταλίας συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης και ο εισαγγελέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιουζέπε Κινέ, πρότεινε την αφαίρεση 11 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, η εκδίκαση περιλάμβανε τις κατηγορίες των επτά υπόλοιπων μελών από την προηγούμενη διοίκηση, ανάμεσά τους και ο Πάβελ Νέντβεντ, για τους οποίους η πρόταση αφορά ποινή κάθειρξης οκτώ μηνών.

Ο ίδιος εισαγγελέας τον περασμένο Ιανουάριο είχε εισηγηθεί την αφαίρεση 9 βαθμών, με το δικαστήριο εν τέλει να επιβάλλει αυστηρότερη ποινή (15).

Το πόρισμα για την τιμωρία των Μπιανκονέρι αναμένεται μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (22/5) ή το πολύ μέχρι το πρωί της Τρίτης (23/5) κι αν η ποινή επιβεβαιωθεί, η Γιουβέντους θα υποχωρήσει από τη 2η θέση (69 β.) στην 7η (58 β.), προλαβαίνοντας οριακά το «τρένο» για το επόμενο Conference League, αν δεν μεσολαβήσει φυσικά οποιοδήποτε «αγκάθι» με την UEFA αναφορικά με την ομαλή συμμετοχή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Γιουβέντους έχει κατηγορηθεί για παραποίηση των κεφαλαιακών της κερδών μέσω υπερδιόγκωσης της αξίας στις μεταγραφές παικτών της. Η πρόσφατη προσφυγή της στο Collegio di Garanzia ήταν εν μέρει επιτυχής και ακυρώθηκε προσωρινά η ποινή των 15 πόντων εν αναμονή αυτής της τρίτης δοκιμής.

 

SERIE A Τελευταία Νέα