Ουντινέζε - Νάπολι 1-1: Ο Οσιμέν «υπέγραψε» το τρίτο πρωτάθλημα και έβαλε φωτιά στον ιταλικό νότο

Οι παίκτες της Νάπολι πανηγυρίζουν το γκολ πρωτάθλημα του Οσιμέν

bet365

Η Νάπολι αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε και χάρη στο χρυσό γκολ του Βίκτρο Οσιμέν κατέκτησε το τρίτο της πρωτάθλημα μετά από αναμονή 33 χρόνων.

Έπρεπε να περάσουν 12.058 ημέρες από τη μέρα που ο Ντιέγκο Αρμάντπο Μαραντόνα σήκωσε το δεύτερο πρωτάθλημα της Νάπολι, όμως η λύτρωση ήρθε. Μετά από 33 χρόνια οι Παρτενοπέι είναι με κάθε επισημότητα πρωταθλητές Ιταλίας! Οι Ναπολιτάνοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε μπροστά σε 10.000 οπαδούς τους και χάρη στο ιστορικό γκολ του Βίκτορ Οσιμέν κατέκτησαν το τρίτο τους πρωτάθλημα, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν στη Serie A.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά αλλά δεν είχαν ουσία και δέχτηκαν «ψυχρολουσία» στο 13ο λεπτό. Ο Ουντότζι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Λόβριτς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή «τίναξε» τα δίχτυα του Μέρετ. Οι παίκτες του Σπαλέτι δεν πατούσαν καλά όντας εμφανώς αγχομένοι και το 1-0 έμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Οι Ναπολιτάνοι βρήκαν γρήγορο γκολ ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος. Στο 52' μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ουντινέζε ο Κβαρατσχέλια σούταρε, ο Σιλβέστρι απέκρουσε με δυσκολία, ο Οσιμέν πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ ισοφάρισε και ξέσπασε. O Νιγηριανός φορ μετράει 27 γκολ σε 34 εμφανίσεις και 22 σε 26 ματς στη Serie A.

Ουσιαστικά μετά το γκολ το ματς είχε κριθεί. Ο ρυθμός πάγωσε και ο χρόνος ήταν διαδικαστικός για το... πάρτι που ακολούθησε σε Ούντινε και Νάπολη μετά την επιστροφή των Παρτενοπέι στην κορυφή.

Ουντινέζε: Σιλβέστρι, Μπεκάο, Μπίγιολ, Πέρες, Εχιζιμπούε, Σάμαρτζιτς, Γουάλας, Λόβριτς, Περέιρα, Νεστορόβσκι

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα, Εντομπελέ, Έλμας, Όσιμεν, Κβαρατσχέλια

Επιστροφή στις νίκες για την Έμπολι

Η Έμπολι λύγισε με 3-1 την Μπολόνια των Λυκογιάννη - Κυριακόπουλου κι έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Serie A. Το αυτογκόλ του Λουκούμι μόλις στο 1΄ έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους που διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 45΄ με τον Άκπα Ακπρο. Ο Καμιπάγκι στο 68΄έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, με τη Μπολόνια απλώς να μειώνει στο τελικό 3-1 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ορσολίνι λίγο πριν από το φινάλε.

καναντι

 

SERIE A Τελευταία Νέα