Το Gazzetta στη Νάπολη: Το «ζέσταμα» των φίλων των Παρτενοπέι πριν τη στέψη (vid)

Το Gazzetta στη Νάπολη: Το «ζέσταμα» των φίλων των Παρτενοπέι πριν τη στέψη (vid)

Newsroom
naples1

bet365

Το Gazzetta βρέθηκε στη Νάπολη και απορρόφησε λίγη από την ποδοσφαιρική τρέλα των οπαδών των Παρτενοπέι, λίγο πριν αυτοί δουν την ομάδα του να ανεβαίνει ξανά στον θρόνο της Serie A μετά το 1987.

Δεν υπάρχει οπαδική βάση που αυτή την περίοδο να αισθάνεται πιο αληθινά τί σημαίνει λύτρωση. Η Νάπολι, των ανέκαθεν παθιασμένων Τιφόζι, βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το πρώτο της Scudetto μετά το 1987. Και μπορεί η εντός έδρας ισοπαλία με τη Σαλερνιτάνα να ανέβαλε τη στέψη, τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει το ατελείωτο πάρτι στους δρόμους της πόλης.

Το Gazzetta βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Καμπανίας και είδε από κοντά τους φίλους των Παρτενοπέι να ξεχύνονται στα σοκάκια σαν γαλάζια λάβα έτοιμη να «κάψει» τα επώδυνα του παρελθόντος, να ζήσει τη δόξα αυτής της ιστορικής στιγμής. Είδε τεράστιους τύπους να αγκαλιάζονται και να χοροπηδούν σαν μικρά παιδιά, αφημένοι στην ποδοσφαιρική παράνοια που τους έχει παρασύρει. Τα καπνογόνα, τα τραγούδια και οι σημαίες που ανέμιζαν στον ουρανό μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα για μια πόλη που δεν θέλει να κοιμηθεί, θέλει μόνο να πανηγυρίσει, να δηλώσει την περηφάνεια της.

Και την ίδια στιγμή τα στενά δρομάκια με τους γκρίζους τοίχους μέσα σε δευτερόλεπτα γίνονταν τεράστια πολύχρωμα πέταλα που σήκωναν στους ώμους τους τόνους συνθημάτων. Το Gazzetta βρέθηκε στη Νάπολη και είδε από κοντά τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει το ποδόσφαιρο. Κι αν κάποιος σας απαντήσει ποτέ με το κλισέ της μπάλας και των 22 παικτών που τρέχουν από πίσω της, τότε δείξτε του τους παρακάτω «μεθυσμένους» από ευτυχία τύπους. Η Νάπολι αργά ή γρήγορα θα είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας και το πάρτι μόλις άρχισε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα