Γιουβέντους - Νάπολι 0-1: Απόδραση με λυτρωτή Ρασπαντόρι

Ο Ρασπαντόρι πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στη Γιουβέντους

bet365

Η Νάπολι σε ένα ματς... ροντέο στο δεύτερο μέρος βρήκε «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις με τον Τζιανκόμο Ρασπαντόρι και νίκησε με 1-0 τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Ακυρώθηκαν δυο γκολ των Μπιανκονέρι.

Ακόμα ένα βήμα τίτλου για τη Νάπολι! Οι Παρτενοπέι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού με την Γιουβέντους στο Τορίνο και με φοβερό γκολ του Τζιανκόμο Ρασπαντόρι στο 90+3' πήραν τη νίκη με 0-1 και ακόμα και μέσα στις επόμενες δυο αγωνιστικές μπορούν να σφραγίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ακυρώθηκαν γκολ των Ντι Μαρία και Βλάχοβιτς.

To πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Η Γιουβέντους κυκλοφορούσε την μπάλα στην αρχή, όμως μετά το 25' η Νάπολι πήρε τον έλεγχο. Στο 15' ο Κόστιτς έβγαλε μια από τις κλασικές φαρμακερές σέντρες του, ο Μίλικ πήρε την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Μερέτ. Στο 37' η Νάπολι έβγαλε αντεπίθεση με τρεις παίκτες εναντίον δύο της Γιουβέντους. Ο Λοσάνο κουβάλησε την μπάλα, δεν πάσαρε ούτε σε Οσιμέν ούτε σε Κβαρατσχέλια, έκανε αδύναμο σουτ από τη ημικύκλιο και σπατάλησε τη φάση.

Στο δεύτερο μέρος η Νάπολι είχε τον έλεγχο και η Γιούβε προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Το ματς απέκτησε ρυθμό μετά το 60'. Στο 63' ο Κβαρατσχέλια σούταρε, η μπάλα κόντραρε, πήγε στον Οσιμέν, ο οποίος εκτέλεσε ξανά και αστόχησε. Στο 70΄ο σέντερ φορ των φιλοξενούμενων βγήκε εκ νέου σε θέση βολής, εκτέλεσε, αλλά η μπάλα πέρασε χιλιοστά μακριά από το δοκάρι. Στο 73' ο Ντι Λορέντζο με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Οσιμέν στη μικρή περιοχή αλλά ο Νιγηριανός δεν βρήκε ξανά στόχο.

Ο ρυθμός... ξέφυγε στα τελευταία δέκα λεπτά. Στο 82' ο Ντι Μαρία έφυγε στον κενό χώρο, βγήκε τετ α τετ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής μετά από εξέταση στο VAR έδωσε φάουλ σε μαρκάρισμα του Μίλικ στον Λομπότκα στην αρχή της φάσης. Στο 90+1' Βλάχοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα είχε βγει στην προσπάθεια του Κιέζα.

Εν τέλει η Νάπολι βρήκε το «χρυσό» γκολ. Ο Ελμάς έβγαλε τη σέντρα και ο Ρασπαντόρι με φανταστικό βολέ άνοιξε το σκορ και χάρισε το τρίποντο στους Παρτενόπεϊ, ο οποίοι είναι στο +17 από τη δεύτερη Λάτσιο.

Γιουβέντους: Σέζνι, Γκάτι, Ρουγκάνι, Ντανίλο, Κουαδράδο, Μιρέτι (61' Ντι Μαρία), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (61' Κιέζα), Σοουλέ (66' Φαγκιόλι), Μίλικ (90' Βλάχοβιτς)

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ζεζούς, Ολιβέρα, Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα (90+6' Ραχμάνι), Εντομπελέ (68' Εντομπελέ), Λοσάνο (68' Ελμάς), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια (86' Ρασπαντόρι)

Bαθμολογία:

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα