Ιταλία: Μετά από οκτώ χρόνια έχει εκπρόσωπο στα ημιτελικά όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Βασίλης Μπαλατσός
Ιταλία: Μετά από οκτώ χρόνια έχει εκπρόσωπο στα ημιτελικά όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

bet365

Μετά από οκτώ χρόνια η Serie A θα έχει εκπρόσωπο σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη μόνη διαφορά πως πλεόν είναι τρεις και όχι δύο.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι και πάλι εδώ! Στα προημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έξι από τις 24 ομάδες ήταν της Serie A και είναι χαρακτηριστικό πως ιταλικό στοιχείο έχουμε και στις τρεις διοργανώσεις.

Στο Champions League θα έχουμε σίγουρα τελικό με ομάδα της Serie A, καθώς Μίλαν και Ίντερ θα μονομαχήσουν στα ημιτελικά. Οι Ροσονέρι άφησαν εκτός την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος τους, Νάπολι, ενώ οι Νερατζούρι απέκλεισαν την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Στο Europa League η Γιουβέντους αναδείχθηκε ισόπαλη με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα με 1-1 και χάρη στη νίκη της στο Allianz Stadium με 1-0 προκρίθηκε και θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη στα ημιτελικά. Στο τουρνουά συνεχίζει και η Ρόμα, η οποία στην παράταση απέκλεισε τη Φέγενορντ και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν. Συνεπώς είναι ανοιχτό να έχουμε ακόμα και... εμφύλιο στον τελικό.

Στο Conference League η Λεχ Πόζναν μπορεί να προηγήθηκε με 0-3 στο «Αρτέμιο Φράνκι», όμως η Φιορεντίνα μείωσε σε 2-3 και σε συνδυασμό με το 1-4 της Πολωνίας έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Τελευταία σεζόν που οι Ιταλοί είχαν εκπροσώπηση στους «4» σε όλες τις διοργανώσεις ήταν τo 2014-15. Η Γιουβέντους εκείνη τη χρονιά έφτασε στον τελικό του Champions League, στον οποίο ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 3-1. Στο Europa League είχαν φτάσει στα ημιτελικά τόσο η Φιορεντίνα όσο και η Νάπολι, όμως αμφότερες έμειναν εκτός από Σεβίλλη και Ντνίπρο, αντιστοίχως.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα