Λάτσιο - Ρόμα 1-0: Αφεντικό στη Ρώμη κι επιστροφή στη δεύτερη θέση (vid)

Newsroom
Λάτσιο - Ρόμα

bet365

Η Ρώμη βάφτηκε γαλάζια! Σε ένα ντέρμπι με τα νεύρα στο... κόκκινο, η Λάτσιο λύγισε με 1-0 τη Ρόμα των δέκα παικτών από το 32΄κι ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση.

Νεύρα, αψιμαχίες, κόκκινες, ένταση. Αλλά και γκολ, θέαμα, πανηγυρισμοί, λύπη. Το Derby della Capitale παρέδωσε για ακόμα μια χρονιά όλα όσα υπόσχονταν πριν από τη σέντρα, καλά και άσχημα! Και σε ένα ντέρμπι που χαρακτηρίστηκε από... υψηλούς τόνους, η Λάτσιο κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια, καθώς επικράτησε της Ρόμα των δέκα παικτών από το 32΄με 1-0 επιστρέφοντας προσωρινά στη δεύτερη θέση της Serie A.

Με τον τιμωρημένο Ζοσέ Μουρίνιο να απουσιάζει από τον πάγκο, η Ρόμα είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σε μακρινό σουτ του Βαϊνάλντουμ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (18΄), δείχνοντας από την αρχή πως είναι έτοιμη για μάχη. Ο υπερβάλλων ζήλος του Ιμπάνιεζ ωστόσο της στοίχισε στο 32΄, με τον Ιταλό να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα η ένταση μάλιστα μεταφέρθηκε κι εκτός αγωνιστικού χώρου, με μέλος του επιτελείου της Ρόμα να τα λέει σε έντονο ύφος με τον Πέδρο, προτού οι ψυχραιμότεροι δράσουν για να επαναφέρουν την ηρεμία.

Στο β΄μέρος η αριθμητική ανισορροπία άρχισε να παραδίδει τη σκυτάλη της πρωτοβουλίας στη Λάτσιο, η οποία απείλησε αρχικά με μακρινό σουτ του Λουίς Αλμπέρτο που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Πατρίσιο (53΄), ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Πέδρο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από δύσκολη γωνία. Τη λύση τελικά για τους Λατσιάλι έδωσε ο Τζακάνι στο 65΄όταν βρέθηκε απέναντι από την εστία και νίκησε τον Πατρίσιο με υπέροχο πλασέ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως η Ρόμα βρήκε δίχτυα με αυτογκόλ του Κασάλε, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στο 77΄ήταν η σειρά του Προβεντελ να στερήσει την ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους με εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Σπινατσόλα, διατηρώντας το μηδέν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, το οποίο προκάλεσε δεύτερο κύμα έκρηξης ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων που οδήγησε στην αποβολή των Μάρουσιτς και Κριστάντε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα