Τορίνο - Νάπολι 0-4: Τεσσάρα και αγκαλιά με τον τίτλο (vid)

Τορίνο - Νάπολι 0-4: Τεσσάρα και αγκαλιά με τον τίτλο (vid)

Η Νάπολι πέρασε με τεσσάρα από το Τορίνο

bet365

Η Νάπολι διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας την Τορίνο, βρέθηκε στο +21 από την Ίντερ και πλέον μετρά αντίστροφα για τον τίτλο.

H Νάπολι πέρασε... αέρας από το Τορίνο, διέλυσε με 4-0 τη «Γκρανάτα» βρέθηκε στο +21 από την Ίντερ (με ματς περισσότερο) και πλέον μετρά αντίστροφα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σούπερ ο Οσιμέν με δυο γκολ, ματσάρα ο Κβαρατσχέλια.

Oι Ναπολιτάνοι μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν την αντίπαλό τους, πήραν τον έλεγχο και με το... καλησπέρα άνοιξαν το σκορ. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Οσιμέν με ιδανικό τελείωμα, πέτυχε το 1-0 κι έκανε την κατάσταση ευκολότερη για την ομάδα του. H Tορίνο πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά στο 22′ αλλά ο Μέρετ απέκρουσε το σουτ του Ρίτσι και στην επαναφορά ο Σανάμπρια σημάδεψε δοκάρι.

Η Νάπολι συνέχισε την πίεση και στο 34′ ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Λινέτι ανέτρεψε τον Κβαρατσχέλια και ο Γεωργιανός με εύστοχη εκτέλεση έφτασε τα 12 γκολ στη σεζόν. Στο 51' η Νάπολι σφράγισε τη νίκη, όταν από σέντρα του Ολιβέρα ο Οσιμέν πέτυχε το 3-0 φτάνοντας τα 21 γκολ στη σεζόν. Μάλιστα, ισοφάρισε το ρεκόρ του Ετό (2010-2011) για τα περισσότερα γκολ από έναν Αφρικανό στη Serie A. Ο Νιγηριανός θα μπορούσε να πετύχει χατ τρικ, όμως το τέταρτο γκολ της Νάπολι πέτυχε ο Ντομπελέ στο 68', έπειτα από τη 12η ασίστ του Κβαρατσχέλια.

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι (72′ Οστιγκαρντ), Κιμ, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα (85′ Γκαετάνο), Ζιελίνσκι (65′ Ντομπελέ), Λοσάνο (65′ Ελμάς), Κβαρατσχέλια, Οσιμέν (72′ Σιμεόνε).

Χτίζει σερί η Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Conference, επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Λέτσε. Οι Βιόλα πέτυχαν την έβδομη διαδοχική τους νίκη και πλησίασαν την εξάδα της Serie A. To μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 27', όταν από σέντρα του Σαπονάρα, ο Γκάλο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λέτσε προσπάθησε στην επανάληψη να βάλει δύσκολα στη Φιορεντίνα, αλλά τόσο ο Στρεφέτσα όσο και ο Κολόμπο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τερετσιάνο.

Αγχώθηκε αλλά πήρε νίκη-ανάσα η Σαμπντόρια

Ήταν ματς χωρίς αύριο. Απέναντι στην 18η της βαθμολογίας, Βερόνα, και μετά την ήττα της 17ης, Σπέτσια, η Σαμπντόρια είχε τη μοναδική ευκαιρία να πιστέψει στη σωτηρία και να μειώσει σε μονοψήφια τιμή την απόσταση από τις θέσεις ασφαλείας. Κι αν και αγχώθηκε προς το φινάλε, την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο νικώντας με 3-1, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο ώστε να νιώσει μέσα στο κόλπο της παραμονής.

Ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς με δύο προσωπικά γκολ στο πρώτο μέρος έγραψε το 2-0 (το δεύτερο με φανταστικό ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής). Η Βερόνα μπήκε στο β' μέρος για την ανατροπή, είδε δύο φορές να της ακυρώνεται γκολ μέσω VAR και η τρίτη ήταν η... φαρμακερή, με τον Φαραόνι να μειώνει στο 89'. Ωστόσο, ήταν αργά. Οι Μπλουτσερκιάτι τελικά σφράγισαν το τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα χάρη στον Τζανόλι και μείωσαν στο -9 από τη Σπέτσια.

 

SERIE A Τελευταία Νέα