Κεραμίτσης και Μπότης «έχτισαν» βιογραφικό!

Γιώργος Μανταίος
''

bet365

Σούπερ σεζόν για τους δύο Έλληνες της Primavera που προετοιμάζονται για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους

Μια «γεμάτη» σεζόν είναι το μείζον ζητούμενο για έναν νέο ποδοσφαιριστή πριν πραγματοποιήσει το πρώτο αποφασιστικό βήμα στην καριέρα του. Τέτοια είναι η περίοδος που διανύουν οι δύο Έλληνες του πρωταθλήματος Νέων της Ιταλίας, ο Δημήτρης Κεραμίτσης και ο Νίκος Μπότης.

Ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Ρόμα ο πρώτος, βασικός τερματοφύλακας της Ίντερ ο δεύτερος, ολοκληρώνουν εφέτος τον κύκλο τους, μεστοί εμπειριών και παραστάσεων σε επίπεδο υποδομών και από το καλοκαίρι αλλάζουν «πίστα». Παράλληλα, αμφότεροι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προσπάθεια της εθνικής Νέων για πρόκριση στους τελικούς του EURO U19, αφού βρίσκονται στην αποστολή για τους αγώνες με Ιρλανδία, Εσθονία και Σλοβακία.

Οι δυο τους είναι συνομήλικοι, έχοντας γεννηθεί με λίγους μήνες διαφορά το 2004. Παιδιά του EURO και των Ολυμπιακών Αγώνων δηλαδή! Η περιπέτειά τους στην Ιταλία ξεκίνησε ταυτόχρονα, το καλοκαίρι του 2020. Ο Λαρισαίος Μπότης πήγε στο Μιλάνο και τις ακαδημίες των «νερατζούρι», ενώ ο Θεσσαλονικιός Κεραμίτσης μετακόμισε στην Τοσκάνη και την Έμπολι, απ΄όπου τον απέκτησε η Ρόμα το 2021.

Αναντικατάστατος ο Κεραμίτσης

Ο σέντερ μπακ Κεραμίτσης ήταν από πέρσι βασικός στην Primavera, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο του έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2022. Εφέτος είναι αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα Νέων, όπου η Ρόμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση τρεις βαθμούς κάτω από την πρωτοπόρο Λέτσε. Από τους 23 αγώνες της σεζόν έχει παίξει στους 19 πετυχαίνοντας δύο γκολ, το τελευταίο την περασμένη Δευτέρα (13/3) εναντίον της παλιάς του ομάδας, της Έμπολι. Έχει απουσιάσει από τέσσερα ματς καθώς ο Μουρίνιο τον είχε πάρει στην αποστολή με την πρώτη ομάδα. Στόχος του είναι ο τίτλος της Primavera, τον οποίο βέβαια έχει κατακτήσει με την Έμπολι το 2021 αλλά με ελάχιστες συμμετοχές αφού ήταν πολύ μικρότερος ηλικιακά.

Πρώτη χρονιά βασικός ο Μπότης

Ο Μπότης αντίθετα είναι εν ενεργεία πρωταθλητής Νέων Ιταλίας, αφού η Ίντερ κατέκτησε τον τίτλο το 2022. Ωστόσο είχε πάρει λίγες συμμετοχές (11). Την τρέχουσα σεζόν αναβαθμίστηκε και έχει ήδη 15 ματς στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο και 2 στο Youth League. Το μεγάλο «παράσημο» που κέρδισε εφέτος ήταν ότι συμπεριλήφθηκε δύο φορές στην αποστολή των μεγάλων για αγώνα του Champions League! Ο 19χρονος Έλληνας γκολκίπερ ήταν η «ρεζέρβα» του Ονάνα στις αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα τον περασμένο Οκτώβριο! Στο ίδιο διάστημα βρέθηκε στην αποστολή και σε δύο ματς της Serie A, εναντίον της Ρόμα και της Σασουόλο.

Οι δύο Έλληνες που εντυπωσιάζουν στην Primavera θα αναμετρηθούν δύο φορές μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. Η πρώτη αύριο (18/3) στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και η δεύτερη στις 5 Απριλίου στον ημιτελικό κυπέλλου. Με μία μικρή επιφύλαξη όλα αυτά, αφού ο Κεραμίτσης προπονείται με την πρώτη ομάδα και είναι μονίμως stand by για μια θέση στην αποστολή. Πάντως, αυτές θα είναι και οι τελευταίες φορές στις οποίες θα τεθούν αντιμέτωποι σε επίπεδο Νέων, αφού την επόμενη σεζόν θα πραγματοποιήσουν το μεγάλο βήμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα