Μίλαν - Αταλάντα 2-0: «Λύγισαν» και τους Μπεργκαμάσκι οι Ροσονέρι και χτίζουν σερί (vid)

Ιάσονας Θεριός
Μίλαν - Αταλάντα 2-0: «Λύγισαν» και τους Μπεργκαμάσκι οι Ροσονέρι και χτίζουν σερί (vid)

bet365

Σε τέταρτη διαδοχική νίκη με ισάριθμα clean sheets μπόρεσε να φτάσει η Μίλαν, η οποία επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα εντός έδρας και «έπιασε» τη συμπολίτισά της Ίντερ στη 2η θέση της Serie A.

Τρίποντο βάλσαμο για την πληγωμένη από τον καταστροφικό Ιανουάριο ψυχολογία της κατάφερε να πάρει η Μίλαν, η οποία υπέταξε στο «San Siro» την Αταλάντα με 2-0 και ανέβηκε στους 47 βαθμούς και την 3η θέση της Serie Α, στην ισοβαθμία με τη 2η Ίντερ. Αυτή μάλιστα, ήταν η τέταρτη σερί νίκη των Ροσονέρι σε όλες τις διοργανώσεις, που έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε κάθε μια από αυτές. Οι Μπεργκαμάσκι από την πλευρά τους παραμένουν 6οι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7' έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν με τον Ζιρού να μην μπαίνει σωστά στην πορεία της μπάλας μετά την εξαιρετική σέντρα του Λεάο. Στο 25ο λεπτό πάντως, τα χαμόγελα ζωγραφίστηκαν στο Μιλάνο, μιας και η πλάτη του άτυχου Μούσο μετέτρεψε σε... αυτογκόλ τον εναέριο κεραυνό του Τεό Ερναντές, που άρχικα τράνταξε το κάθετο δοκάρι, για το 1-0.

Γενικά, η ομάδα του Πιόλι είχε τον έλεγχο, έχασε ευκαιρίες να κάνει δύο τα τέρματά της με το άστοχο πλασέ του Λεάο στο 33' και την προσπάθεια του Μεσίας στο 71'. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 78' πέρασε ως αλλαγή και επέστρεψε στη δράση μετά από εννιά μήνες, με την... αύρα του να «κλειδώνει» το παιχνίδι. Στο 86ο λεπτό ο Λεάο «έκοψε» την άμυνα της Αταλάντα με φοβερή κάθετη και ο Μεσίας με ωραίο τσιμπηματάκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ, τυλίγοντας για το... σπίτι των Ροσονέρι και τους τρεις βαθμούς.

Ξέσπασμα για Σαλερνιτάνα με τριάρα στη Μόντσα

Τρεις σερί ήττες αποδείχθηκαν πολλές για τη Σαλερνιτάνα, η οποία βρήκε το τέλειο «θύμα» για να ξεσπάσει στο πρόσωπο της Μόντσα την οποία και νίκησε με 3-0. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν νωρίς στο β΄μέρος, με τον Κουλιμπαλί να γράφει το 1-0 στο 65΄. Ακολούθησαν δυο ακόμα γκολ από τους Κάστανο (65΄) και Καντρέβα (71΄) για το τελικό 3-0 των γηπεδούχων που ξέφυγαν στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, με τη Μόντσα να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ντονάτι στο 87΄.

Ατσάλινη Σπέτσια, «απάντησε» στην ανατροπή της Ουντινέζε

Με τον βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να δραπετεύσει η Σπέτσια από την έδρα της Ουντινέζε, καθώς περιόρισε τους γηπεδούχους στο 2-2 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενζολά. Ο Αφρικανός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Δημήτρη Νικολάου (έπαιξε σε όλο το ματς) μόλις στο 6΄, προτού η Ουντινέζε ανατρέψει τα δεδομένα με γκολ των Μπέτο (22΄) και Περέιρα (55΄). Παρόλα αυτά ο Ενζολά είχε ακόμα έναν άσο στο μανίκι του και ισοφάρισε για τη Σπέτσια στο 72΄, η οποία πήρε τον πολύτιμο βαθμό που την έστειλε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

 

SERIE A Τελευταία Νέα