Επανήλθε ο Ντίνο Μπάτζιο για το θέμα του ντόπινγκ στη Serie A δίνοντας εξηγήσεις

Newsroom
Επανήλθε ο Ντίνο Μπάτζιο για το θέμα του ντόπινγκ στη Serie A δίνοντας εξηγήσεις

bet365

Ο Ντίνο Μπάτζιο προχώρησε σε νέες δηλώσεις μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αρχικές σχετικά με το ντόπινγκ στην ιταλική λίγκα και τις υπόνοιες ότι ο θάνατος των Βιάλι-Μιχαΐλοβιτς σχετίζονται με αυτό.

Ο παλαίμαχος στόπερ των Πάρμα, Γιουβέντους, Λάτσιο και εθνικής Ιταλίας, Ντίνο Μπάτζιο, μίλησε στο κανάλι «TV7» και παραδέχθηκε πως στη «χρυσή» για το ιταλικό ποδόσφαιρο δεκαετία του '90 υπήρξε μαζική χρήση απαγορευμένων ουσιών, κι άφησε να εννοηθεί ότι αυτές ενδέχεται να προκάλεσαν συνέπειες σε βάθος χρόνου στην υγεία των ποδοσφαιριστών.

Οι δηλώσεις του ήρθαν στον απόηχο του θανάτου δύο θρυλικών μορφών του ιταλικού ποδοσφαίρου. Των Τζιανλούκα Βιάλι και Σίνισα Μιχαϊλοβιτς κι όπως ήταν αναμενόμενο είχαν μεγάλο αντίκτυπο.

Μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport», διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε σε «νόμιμα συμπληρώματα»: «Μην φαντάζεσθε ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να μας δίνουν ουσίες ντόπινγκ, αφού είχαμε ελέγχους κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Απλά, θα ήθελα να μάθω από τους επιστήμονες εάν τα -νόμιμα- συμπληρώματα που παίρνουμε, μπορούν, μακροπρόθεσμα, να δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό μας. Θα ήθελα η επιστήμη, να μπορέσει να μας δώσει απαντήσεις για τα φάρμακα που μας έχουν χορηγηθεί, προκειμένου να επανέλθουμε από έναν τραυματισμό ή να ανακτήσουμε ενέργεια».

Επιπλέον τόνισε: «Το σκεπτικό μου, πηγάζει από τον πόνο που νιώθω για την απώλεια του Βιάλι, τον οποίο πάντα θεωρούσα φίλο και που με βοήθησε τόσο πολύ, αλλά και του Μιχαϊλοβιτς και άλλων πρώην παικτών, οι οποίοι όπως εγώ, έπαιξαν ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '90. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι φαρμακευτικές ουσίες που ελήφθησαν εκείνη την περίοδο».

 

SERIE A Τελευταία Νέα