Ίντερ - Νάπολι 1-0: Αφεντικό με Τζέκο οι Νερατζούρι και τέλος στο αήττητο! (vid)

Νίκος Κικίδης

bet365

Κι όμως, η Νάπολι... χάνει! Στην «αυγή» του 2023 η κυρίαρχη Ίντερ υπέταξε με γκολ του Τζέκο τους Παρτενοπέι (1-0) για να δώσει τέλος στο εγχώριο αήττητο και σε ένα νικηφόρο σερί έντεκα αγώνων!

Σε ολόκληρο το δεύτερο μισό του 2022 κάθε ομάδα της Ιταλίας έψαχνε μάταια έναν τρόπο για να βάλει φρένο στο ασταμάτητο τρένο της Νάπολι. Σαν ένα μαγικό πέπλο άλλωστε να τους προστατεύει, οι Παρτενοπέι διατηρούσαν ένα αδιανόητο αήττητο κι ένα νικηφόρο σερί έντεκα αγώνων, το οποίο ωστόσο εξαφανίστηκε απότομα στην αυγή του 2023. Και ο λόγος ακούει στο όνομα.... Ίντερ. Χάρη σε μια κυρίαρχη εμφάνιση και γκολ του αειθαλή Τζέκο, οι Νερατζούρι έσπασαν ψυχολογία και εγχώριο αήττητο για την πρωτοπόρο (1-0), κάνοντας παράλληλα και μια αναπόφευκτη χάρη στη συμπολίτισσα Μίλαν που μείωσε την απόσταση στο -5 από την κορυφή!

Η Ίντερ μάλιστα φρόντισε να μην χάσει χρόνο και έκανε γνωστές τις διαθέσεις της από νωρίς κόντρα στη Νάπολι! Η πρώτη προειδοποιητική βολή συνέβη στο 4΄όταν έπειτα από αντεπίθεση και υπέροχη σέντρα του Λουκάκου, ο Ντιμάρκο βρέθηκε απέναντι από τον Μέρετ αλλά σημάδεψε πάνω από την εστία. Η Νάπολι προσπάθησε να ηρεμήσει το τέμπο και να διατηρήσει τη μπάλα στα πόδια της για τη συνέχεια, όμως περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή που δεν αποτελούσε κανέναν κίνδυνο για την εστία του Ονάνα!

Αντίθετα, η στρατηγική των γηπεδούχων βασιζόταν σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, από τις οποίες λίγο έλειψε να βρουν το προβάδισμα πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Νταρμιάν (26) και Λουκάκου (40΄) ωστόσο σπατάλησαν μοναδικές ευκαιρίες απέναντι από την εστία, τη στιγμή που οι Παρτενοπέι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στις καθυστερήσεις του α΄μέρους με προβολή του Ανγκισά.

Ήταν φανερό πως οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αλλάξουν ρότα αν ήθελαν να γλιτώσουν την παρθενική τους ήττα στο πρωτάθλημα, όμως τα καμπανάκια του πρώτου ημιχρόνου τελικά δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να τους ξυπνήσουν. Και στο β΄μέρος η Ίντερ βρήκε τον τρόπο να τους τιμωρήσει. Στο 56΄κι έπειτα από υπέροχη σέντρα του Ντιμάρκο, ο Τζέκο πήρε ολομόναχος την καρφωτή κεφαλιά στην μικρή περιοχή και νίκησε τον Μερέτ για το 1-0.

Η Νάπολι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά υπέφερε από μηδενική φαντασία στο παιχνίδι της, τη στιγμή που οι Νερατζούρι είχαν οχυρωθεί στο δικό τους μισό με βλέψεις στην κόντρα επίθεση. Κι αφού ο Ονάνα στέρησε από τον Ρασπαντόρι το γκολ της ισοφάρισης στην κορυφαία στιγμή των φιλοξενούμενων στον αγώνα (90΄), η Ίντερ σφράγισε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο που την έστειλε ολομόναχη στην τέταρτη θέση και στο -8 από την κορυφή.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντιμάρκο (64΄Γκόσενς), Νταρμιάν (76΄Ντάμφρις), Μπαρέλα, Μικιταριάν (83΄Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Τζέκο (76΄Κορέα), Λουκάκου (64΄Λαουτάρο)

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Λομπότκα, Ανγκισά (76΄Ντομπελέ), Ζιελίνσκι (64΄Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (64΄Λοσάνο), Κβαρατσχέλια (76΄Ελμάς), Οσιμέν


Μια από τα ίδια η Ουντινέζε, 1-1 με Έμπολι

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν μοιάζει πλέον ως μια μακρινή ανάμνηση για την Ουντινέζε που αγνοεί τη νίκη από τις αρχές του προηγούμενου Οκτώβρη! Και ο... χρυσός δεν βρέθηκε ούτε στην αρχή του 2023, αφού έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Έμπολι που από το 79΄μαχόταν με δέκα παίκτες.

Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων μόλις στο 3΄ η Ουντινέζε κατάφερε να πιστέψει στο τέλος στην ανατροπή χάρη στην ισοφάριση με τον Περέιρα στο 70΄αλλά και στην αποβολή του Ακπρό εννιά λεπτά αργότερα. Ακόμα και με αριθμητικό πλεονέκτημα ωστόσο, η Ουντινέζε δεν κατάφερε να δώσει τέλος στην λειψιδρία και μοιραία έμεινε στο 1-1 που την περιόρισε στην 8η θέση.

Βαθμολογία:

adada

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα