Φραντσέσκο Καμάρντα: Το παράλογα... τέλειο wonderkid της Μίλαν (vids)

Φραντσέσκο Καμάρντα: Το παράλογα... τέλειο wonderkid της Μίλαν (vids)

Νότης Χάλαρης
Φραντσέσκο Καμάρντα: Το παράλογα... τέλειο wonderkid της Μίλαν (vids)

bet365

485 γκολ σε 89 ματς. Όχι δεν είναι η κατηγορία Beginner στο FIFA αλλά ο Φραντσέσκο Καμάρντα που έχει βαλθεί να... τρελάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ας είναι μόλις 14 ετών.

«Δεν έχω δει ποτέ παιδί με παρόμοιες ικανότητες» ήταν το πρώτο σχόλιο του Πιέρο Κολάντζελο, ο οποίος αυτή την στιγμή καμαρώνει που ανακάλυψε το επόμενο μεγάλο αστέρι της Ευρώπης. Ήταν στα μέσα του 2014 όταν η Φεντερίκα Καμάρντα πήγε τον γιο της, Κρίστιαν Τσιρίλο στην προπόνηση της Αφορέζε και μαζί ακολούθησε και το κατά τρία χρόνια μικρότερο παιδί της οικογένειας, Φρανσέσκο Καμάρντα προκείμενου να δει τον αδερφό του να παίζει.

Ήταν μόλις έξι ετών όταν ο κύριος πίσω από την παραπάνω φράση αποφάσισε να αποδεχθεί το... ταλέντο του και τον έριξε αμέσως στα βαθιά. Μέσα σε οκτώ χρόνια, το συγκεκριμένο αγόρι δεν άργησε να τον βγάλει «ασπροπρόσωπο» καθώς θεωρείται ως ένα εκ των κορυφαίων ταλέντων αυτή την στιγμή στον πλανήτη και ας είναι μόλις 14 ετών (!).

Το Gazzetta σας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του παιδιού- «θαύματος» της Μίλαν που έχει εξελιχθεί στον φόβο των τερματοφυλάκων στα μικρά κλιμάκια της Ιταλίας και σας παρουσιάζει γιατί υπάρχει η πίστη ότι θα γράψει... ιστορία.

Με αφετηρία ένα... δίχτυ

Γεννημένος στις 10 Μαρτίου του 2008 στο Μιλάνο της Ιταλίας, ο Φραντσέσκο Καμάρντα είχε από πολύ νεαρή ηλικία την... τρέλα να παίξει ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να βρεθεί εκείνο το απόγευμα στην προπόνηση του μεγάλου του αδερφού. Επειδή ήταν τρία χρόνια μικρότερος, δεν υπήρχε αντίστοιχα τμήμα στην ακαδημία (από 2007 και πάνω) με αποτέλεσμα να κάτσει έξω από το γήπεδο και να κλωτσάει το προστατευτικό δίχτυ αντί για την μπάλα.

Τότε ήταν που τον Πιέρο Κολάντζελο και του πρότεινε αν θέλει να μπει μέσα και να παίξει έστω και λίγο με τα υπόλοιπα παιδιά παρότι ήταν μικρότερος. Από τις πρώτες του στιγμές στο γήπεδο ο μικρός Φραντσέσκο μαγνήτισε πάνω του όλα τα βλέμματα και ο προπονητής του γκρουπ έκανε λόγο για ένα παιδί «που μπορεί να κάνει... θαύματα στο γήπεδο. Κάνει καλύτερα τις ασκήσεις από παιδιά που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερα από εκείνο».

Αυτό ήταν. Η αρχή είχε γίνει με τον 6χρονο Καμάρντα να μονιμοποιείται στην ομάδα και λιγότερο από χρόνο να τραβάει τα βλέμματα όλων των σκάουτερ από την Ιταλία.

Τρέλανε τους ανθρώπους της Μίλαν!

Εκείνοι που έμειναν... άναυδοι από το ταλέντο του ήταν οι άνθρωποι της Μίλαν οι οποίοι έκαναν και πρώτοι την κίνηση να τον αποκτήσουν, με τους γονείς του να αποδέχονται κατευθείαν την πρόταση της ομάδας. Έτσι από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών, ο υπερταλαντούχος επιθετικός ξεκίνησε να τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα στα μικρά κλιμάκια της Ιταλίας.

Η πρώτη... λάμψη ήρθε την ίδια χρονιά κόντρα στη Φιορεντίνα, όταν από δικό του τέρμα οι «ροσονέρι» κατέκτησαν το πρωτάθλημα της U8 για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Ωστόσο η πιο σημαντική στιγμή του μικρόσωμο επιθετικού ήταν όταν συναντήθηκε με τον Ρομπέρτο Τραπάνι. Δίπλα στον έμπειρο προπονητή ο Καμάρντα έμεινε για τρία ολόκληρα χρόνια και εκεί ουσιαστικά εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα.

Πρότυπο ο Ιμπραϊμοβιτς αλλά θυμίζει... Μπενζεμά

Φυσικά ένα τέτοιο αστέρι δεν γινόταν να απουσιάζει από το μυαλό του ένα μεγάλο πρότυπο και αυτό δεν είναι άλλο από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη Μίλαν. Ο υπεραλαντούχος φορ έχει παραδεχθεί πολλές φορές την αγάπη που έχει προς τον Σουηδό φορ και πως ένα από τα όνειρά του είναι να παίξει μαζί του στο γήπεδο (όταν γεννήθηκε ο Καμάρντα, ο Ζλάταν έπαιζε στην Ίντερ και έγραφε ιστορία).

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο 14χρονος φορ μοιάζει αρκετά στον Καρίμ Μπενζεμά. Συγκεκριμένα οι επαφές που έχει με την μπάλα στο επιθετικό τρίτο, οι κινήσεις που κάνει σε θέση φορ αλλά και η σπάνια εκτελεστική ικανότητα που έχει ως επιθετικός προς την αντίπαλη εστία, ταιριάζουν πολύ στον Γάλλο επιθετικό. Ο ίδιος προτιμάει να... αντιγράφει κινήσεις του Ιμπραϊμοβιτς και το αποτέλεσμα φαίνεται πως θα είναι μία υγιή αλλά και απίθανη μίξη των δύο μεγάλων επιθετικών.

αρης

Αδιανόητοι αριθμοί...

Και πάμε τώρα στον λόγο που το όνομα του Φραντσέσκο Καμάρντα είναι πρώτο σε όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή ο νεαρός επιθετικός έχει συνολικά 485 γκολ στο παλμάρε του σε μόλις 89 παιχνίδια (!) που έχει παίξει στις ακαδημίες της Μίλαν. Δηλαδή σκοράρει 5,5 γκολ μ.ο. ανά παιχνίδι, κάνοντας την αγωνία των φίλων της Μίλαν ακόμα μεγαλύτερη για το άμεσο μέλλον του συλλόγου.

Το αποκορύφωμα ήρθε σε μία φιλική αναμέτρηση της Primavera (ένα στάδιο πριν την πρώτη ομάδα), η οποία έπαιξε με ομάδα 4ης επαγγελματικής κατηγορίας όπου ο Καμάρντα πήρε λεπτά συμμετοχής και κατάφερε να ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα όχι μία αλλά δύο φορές (!) προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο πανικό γύρω από το όνομά του.

Ο σκάουτερ Φραντσέσκο Παγκάνι παρατηρούσε τον 14χρονο φορ από νεαρή ηλικία και υποστηρίζει ότι τη σεζόν 2018/19 (δηλαδή στα 10 του χρόνια) πέτυχε 172 τέρματα σε 31 εμφανίσεις ενώ ένα χρόνο μετά, είχε 64 γκολ σε 16 συμμετοχές. Οι αριθμοί του είναι... εξωπραγματικοί και ήδη στις τάξεις των «ροσονέρι» επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να ενταχθεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Γιουσουφά Μουκοκό που φέτος βρέθηκε και στο Μουντιάλ με την Εθνική Γερμανίας ενώ είναι από τα ταλέντα που μπορούν να αποτελέσουν τη νέα γενιά του ποδοσφαίρου. Μέχρι τότε, ο Φραντσέσκο Καμάρντα συνεχίζει να απολαμβάνει τον... τίτλο του κορυφαίου ταλέντου της Ευρώπης και ας είναι μόλις 14 ετών.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα