Ρόμα - Τορίνο 1-1: Ο Μάτιτς έσωσε τον βαθμό στο 90+4΄(vid)

Ρόμα - Τορίνο 1-1: Ο Μάτιτς έσωσε τον βαθμό στο 90+4΄(vid)

Νίκος Κικίδης
Ρόμα - Τορίνο 1-1: Ο Μάτιτς έσωσε τον βαθμό στο 90+4΄(vid)

bet365

Ο Νεμάνια Μάτιτς φόρεσε την κάπα του ήρωα για τη Ρόμα και έσωσε βαθμό και προσχήματα κόντρα στην Τορίνο (1-1) με απίθανο γκολ στο 90+4΄! Αποβολή για Μουρίνιο στο 89΄, έχασε πέναλτι ο Μπελότι στο 90+2΄.

Φινάλε θρίλερ, με τη Ρόμα να σώζει έστω τον βαθμό! Στο τελευταίο τους ματς για το 2022, οι Ρωμαίοι έζησαν ένα roller coaster συναισθημάτων στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στην Τορίνο με αποβολή του έξαλλου Μουρίνιο, χαμένο πέναλτι και... λύτρωση με Μάτιτς στο 90+4΄για να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από το ναυάγιο (1-1) και να αγκυροβολήσουν στην 7η θέση!

Πριν ωστόσο φτάσουμε σε αυτό το δραματικό τέλος είχε προηγηθεί μια αναμέτρηση γεμάτη νεύρα για τους Ρωμαίους. Παρά την παραγωγή φάσεων, οι Τζιαλορόσι δεν έβρισκαν τρόπο για να παραβιάσουν την εστία της Τορίνο, η οποία τιμώρησε την δυστοκία των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ με με τον Λινέτι στο 55΄. Η Ρόμα αναγκάστηκε να πάρει περισσότερα ρίσκα, με τον Μουρίνιο να ρίχνει στη μάχη στο 69΄τον Ντιμπάλα που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Από τα πόδια του Αργεντινού μάλιστα λίγο έλειψε να έρθει η λύτρωση για τους γηπεδούχους όταν στο 90+2΄κέρδισε πέναλτι, με τον Μπελότι ωστόσο να χάνει την ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι! Παρόλα αυτά, η Ρόμα δεν είχε πει την τελευταία της λέξης! Στο 90+4 και έπειτα από νέο δοκάρι από φοβερό curler του Ντιμπάλα, ο Μάτιτς πήρε το ριμπάουντ και με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ένα αποτέλεσμα που χάρισε έστω τον βαθμό για το σύνολο του Μουρίνιο, ο οποίος πάντως δεν... κατάφερε να δει τη λύτρωση της ομάδας του μιας και είχε αποβληθεί από τον πάγκο στο 89΄για έντονες διαμαρτυρίες.

«Ανάσα» για την Σπέτσια στην Βερόνα

Τεράστιας βαθμολογικής σημασία νίκη πέτυχε η Σπέτσια στην έδρα της ουραγού Βερόνα (1-2) καταφέρνοντας να αποκτήσει διαφορά σχετικής ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Ενζολά ήταν ο πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους σκοράροντας δις (53', 69') για την ανατροπή του γκολ του Βέρντι που είχε ανοίξει το σκορ στο 30'. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γκότι αποσπάστηκε με 6 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ η Βερόνα παρέμεινε τελευταία με μόλις 5 πόντους σε 15 ματς.

Αποχαιρέτησε το 2022 με τριάρα η Μόντσα

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2022 η Μόντσα, καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Σαλερνιτάνα και ανέβηκε στην 14η θέση της Serie A. Η ομάδα του Μπερλουσκόνι άνοιξε το σκορ στο 24΄με τον Κάρλος Αουγκούστο, προτού ο Ντάνι Μότα διπλασιάσει τα τέρματά της έντεκα λεπτά αργότερα. Η αποβολή και το πέναλτι που τους χάρισε ο Καντρέβα στο 74΄απλοποίησε ακόμα περισσότερο το έργο των γηπεδούχων, με τον Πεσίνα να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα για το τελικό 3-0.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα