Νάπολι - Ουντινέζε 3-2: Άντεξε στην... αντεπίθεση και έδωσε συνέχεια στο σερί (vid)

Νίκος Κικίδης
Νάπολι - Ουντινέζε 3-2: Άντεξε στην... αντεπίθεση και έδωσε συνέχεια στο σερί (vid)

bet365

Αν και έκανε τα εύκολα - δύσκολα δεχόμενη δυο γκολ «εξπρές» στο φινάλε, η Νάπολι απέφυγε την... αυτοχειρία κόντρα στην Ουντινέζε και πήρε τη νίκη με 3-2, κάνοντας Χριστούγεννα στην κορυφή!

Η δύση του 2022 την βρίσκει στην απόλυτη κορυφή! Στο (προσωρινό) +11 από τις Μίλαν και Λάτσιο που... παλεύουν να μείνουν στο κυνήγι και σε ένα νικηφόρο σερί ιστορικών διαστάσεων, με τη Νάπολι πλέον να φτάνει τα έντεκα διαδοχικά τρίποντα για πρώτη φορά ever στη Serie A. Τελευταίο θύμα ενός ονειρικού πρώτου μισού στη σεζόν η Ουντινέζε, η οποία αν και μείωσε από 3-0 σε 3-2 μέσα σε τρία λεπτά προς το φινάλε, τελικά δεν κατάφερε να εκτροχιάσει τους Παρτενοπέι που... άντεξαν στη μίνι αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και ανακηρύχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο πρωταθλητές χειμώνα!

Σε αντίθεση πάντως με το φινάλε που βρήκε τη Νάπολι να... φλερτάρει με την αυτοχειρία, το ξεκίνημα βάφτηκε γαλάζιο! Οι Παρτεννοπεί μπήκαν με διάθεση να καθαρίσουν το ματς από νωρίς και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 15΄όταν ο Οσιμέν νίκησε άπαντες στον αέρα και άνοιξε το σκορ με σκαστή κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, έφταναν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή και τελικά σημείωσαν το 2-0 στο 31΄.

Ο Ζιελίνσκι βρήκε χώρο από το ύψος της περιοχής και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα της Ουντινέζε, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Ο αγώνας πλέον κινούνταν στον ρυθμό που πρόσταζαν οι Παρτενοπέι, οι οποίοι προς στιγμήν φάνηκαν να καθαρίζουν το ματς όταν βρήκαν και τρίτο γκολ με υπέροχη ενέργεια και τελείωμα του Ελμάς στο 58΄. Το 3-0 ωστόσο σαν έριξε σε... λήθαργο τους παίκτες του Σπαλέτι που κατέβασαν μηχανές και επίπεδα συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα να το πληρώσουν.

Αρχικά στο 79΄ο Νεστορόφσκι μείωσε σε 3-1 με δυνατό σουτ εντός περιοχής και πριν καλά - καλά προλάβει να συνέλθει, η Νάπολι δέχθηκε και δεύτερο γκολ μετά από τρία λεπτά από φανταστικό curler του Σάμαρντιτς! Η αναμέτρηση ξαφνικά μετατράπηκε σε... ντέρμπι και κατήφορο προς την εστία των γηπεδούχων.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η Νάπολι κατάφερε να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα μέχρι τέλους και να αποφύγει μια γκέλα εκτός προγράμματος (τουλάχιστον έτσι όπως κύλησε το ματς), χαλυβδώνοντας τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Serie A.

 

SERIE A Τελευταία Νέα