Νάπολι - Έμπολι 2-0: Νίκη με άγχος και στο +9 από Μίλαν (vid)

Νίκος Κικίδης
Νάπολι - Έμπολι 2-0: Νίκη με άγχος και στο +9 από Μίλαν (vid)

bet365

Η Νάπολι βρήκε τη λύση στον αμυντικό γρίφο που της έθεσε η Έμπολι και με δυο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο πήρε μια αγχωτική νίκη με 2-0 που την έστειλε προσωρινά στο +9 από τη Μίλαν.

Οι αντίπαλοι συνεχίζουν να παρακαλούν για μιά της γκέλα που θα τους τονώσει το ηθικό στο κυνήγι του πρωταθλήματος, όμως η Νάπολι κάθε φορά αρνείται να τους κάνει τη χάρη. Το τρένο του Σπαλέτι άλλωστε έχει μάθει να παίρνει το ζητούμενο ακόμα και σε βραδιές που δεν... τρομάζει, όπως έπραξε και απέναντι στην Έμπολι. Με ένα παραγωγικό ξέσπασμα στο τελευταίο 20λεπτο, οι Παρτενοπέι έλυσαν τον γόρδιο δεσμό των φιλοξενούμενων και πήραν τη νίκη με 2-0 που τους έφερε προσωρινά στο +9 από τη δεύτερη στη βαθμολογία, Μίλαν.

Η νευρικότητα πάντως ήταν διάχυτη στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μιας και η Νάπολι - αν και κυρίαρχη- δεν έβρισκε τρόπο για να παρακάμψει την αμυντική γραμμή της Έμπολι. Οι ευκαιρίες των Ντι Λορέντζο και Ρασπαντόρι δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν το προβάδισμα στους Παρτενπέι, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο απόλυτο μηδέν.

Η Νάπολι ήξερε πως έπρεπε να ανεβάσει ρυθμούς στην επανάληψη αν δεν ήθελε να κάνει... στάση στη Serie A και τελικά κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό χάρη στην επιμονή του Οσιμέν. Στο 68΄ο Μαρίν ανέτρεψε τον Νιγηριανό που έκλεψε τη μπάλα στην περιοχή, ο Λοσάνο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έγραψε το 1-0 για τη Νάπολι εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Έξι λεπτά αργότερα το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο εύκολο με την αποβολή του Λουπέρτο και πλέον ο δρόμος της νίκης είχε ανοίξει διάπλατα. Για να είναι... σίγουροι πάντως οι Παρτενπέι πρόσθεσαν και ένα δεύτερο γκολ στο 88΄, όταν ο Λοσάνο βρήκε με υπέροχη σέντρα τον Ζιελίνσκι στο ύψος του πέναλτι και ο Πολωνός εκτέλεσε με τη μια για το 2-0.

Η επέμβαση του Μερέτ σε τετ-α-τετ στιγμές αργότερα απλώς σφράγισε το απαραβίαστο για τη Νάπολι, η οποία στο φινάλε έκαμψε την αντίσταση των μαχητικών φιλοξενούμενων και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί.

Μοιρασιά για Σπέτσια και Ουντινέζε

Σπέτσια και Ουντινέζε αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν ισόπαλες με 1-1 στην έδρα της πρώτης για τη Serie A. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο 20ο λεπτό πίστεψαν ότι άνοιξαν το σκορ, το γκολ του Σαξές όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκαναν το 1-0 στο 33'. Ο Ίθαν Αμπάντου πέρασε όμορφα την μπάλα στον Ρέτσα κι αυτός με καλό πλασέ νίκησε τον Σιλβέστρι. Οι «Φριουλάνι» απάντησαν πολύ γρήγορα, μολις δέκα λεπτά αργότερα.

Ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Σαξές γύρισε από αριστερά την μπάλα στο Λόβριτς και ο Σλοβένος από κοντά τελείωσε σωστά τη φάση, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το σκορ παρέμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Ουντινέζε βρίσκεται πλέον στην 8η θέση της βαθμολογίας ενώ η Σπέτσια είναι 16η.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα