Νάπολι - Τορίνο 3-1: Σούπερ Παρτενοπέι με οδηγό Ανγκισά και μόνοι στην κορυφή (vid)

Νίκος Κικίδης
Νάπολι - Τορίνο 3-1: Σούπερ Παρτενοπέι με οδηγό Ανγκισά και μόνοι στην κορυφή (vid)

bet365

Η Νάπολι δεν έχασε το μομέντουμ της ούτε από το διάλειμμα των εθνικών, επιβλήθηκε άνετα 3-1 της Τορίνο με μπροστάρη τον φορμαρισμένο Ανγκισά και σκαρφάλωσε προσωρινά μόνη στην κορυφή της Serie A.

Πιστή στη συνταγή των τελευταίων ετών, η Νάπολι δείχνει και φέτος ασταμάτητη στην πρώτη ευθεία του μαραθωνίου της Serie A. Μια ανοδική πορεία που δεν διακόπηκε ούτε από το «παράθυρο» των εθνικών ομάδων, αφού οι Παρτενοπέι επέστρεψαν φορτσάτοι και με φόρα για να «φωλιάσουν» στην κορυφή! Χάρη στον κεφάτο Ανγκισά που άνοιξε το δρόμο της νίκης με δυο γκολ, το σύνολο του Σπαλέτι επικράτησε άνετα 3-1 της Τορίνο, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και βρέθηκε μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά με ματς περισσότερο από την Αταλάντα.

Προτού καλά - καλά μάλιστα η Τορίνο προλάβει να... συνηθίσει το χορτάρι του «Ντιέγκο Μαραντόνα», ο Ανγκισά είχε φροντίσει να χτίσει βάσεις νίκης για την ομάδα του. Έξι λεπτά αγώνα άλλωστε του αρκούσαν για να ανοίξει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μάριο Ρούι, ενώ στο 12΄διπλασίασε τα τέρματα της Νάπολι με γκολ... καριέρας.

Αφού ξεκίνησε μια απίθανη κούρσα δίχως σταματημό με αφετηρία πίσω από την σέντρα, νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ με πλασέ από τη μικρή περιοχή και έγινε ο πρώτος παίκτης των Παρτενοπέι που σκοράρει δυο φορές μέσα στα πρώτα 15΄σε ματς πρωταθλήματος από το μακρινό 1994!

Κάπως η Νάπολι κατάφερε να αποβάλλει από νωρίς το όποιο άγχος, επέβαλλε σχεδόν καθολική κυριαρχία και έφτασε και στο 3-0 με ακόμη ένα γκολ του νέου Golden Boy του ιταλικού Νότου, Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος εκτέλεσε την Τορίνο με φοβερό πλασέ στο 37΄. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με τον Σανάμπρια στο 44΄, δίχως ωστόσο να προβληματίσουν ποτέ τη Νάπολι στο δεύτερο μέρος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα