Μίλαν - Νάπολι 1-2: Grande διπλό και κορυφή με «τιμωρό» Σιμεόνε (vid)

bet365

Δεν ήταν καλύτερη, αλλά είχε τον τρόπο, τον χαρακτήρα, τον... Σιμεόνε! Η Νάπολι πήρε σπουδαίο διπλό, το τρίτο σερί, στο «Σαν Σίρο» και έσπασε το αήττητο της Μίλαν (1-2), παραμένοντας στην κορυφή με συγκάτοικο την Αταλάντα.

Θρίαμβος στο Μιλάνο, μέρος τρίτο! Η Νάπολι επανέλαβε τη συνταγή των δύο περασμένων σεζόν (πέμπτο σερί ντέρμπι μεταξύ τους που τελειώνει με διπλό) και πανηγύρισε για ακόμη μια χρονιά το τρίποντο μέσα στο «Σαν Σίρο», αυτή τη φορά απέναντι στην πρωταθλήτρια Μίλαν (1-2)! Τι κι αν δεν είχε τον Οσιμέν; Τι κι αν οι Ροσονέρι τής έβαλαν δύσκολα και ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα; Οι Παρτενοπέι του τιμωρημένου Λουτσιάνο Σπαλέτι που έβλεπε από τη σουίτα, παρουσιάστηκαν ανθεκτικοί στην πίεση και χάρη σε σκόρπιες ενέργειες από την περίσσιας ποιότητας επίθεσή της, έμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα της φετινής Serie A παρέα με τη συγκάτοικό της στην κορυφή, Αταλάντα.

Η Μίλαν παρατάχθηκε χωρίς το βαρύ επιθετικό της όπλο, Ραφαέλ Λεάο. Αυτό, όμως, δεν την απέτρεψε από το να μπει με περισσότερη ενέργεια, ένταση και στόχευση να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Σταδιακά βρήκε και τις ευκαιρίες, με βασικότερο εκφραστή τον Ολιβιέ Ζιρού.

Ο Γάλλος ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις, επιχείρησε δύο κεφαλιές χωρίς ισορροπία, ένα αποτυχημένο πλην φιλόδοξο scorpion kick, αλλά ενδιάμεσα άγγιξε το γκολ στο 13', με το εξαιρετικό τελείωμα από την άψογη κάθετη πάσα του Κρούνιτς να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα ο «κέρβερος» Μερέτ ακούμπησε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα. Ο Ιταλός πορτιέρε ήταν καθοριστικός στο πρώτο μέρος (και συνολικά στο ματς), καθώς στο 28' είπε νέο εντυπωσιακό «όχι» σε κεφαλιά του Κρούνιτς.

Η Νάπολι άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της μετά το 35', έχοντας διατηρήσει άθικτη την εστία της. Και στο 36', κατέγραψε τη μοναδική της τελική στο πρώτο μέρος, με τον Πολιτάνο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Μενιάν να βγάζει με το ένα χέρι.

Με την παρουσία του «δαιμόνιου» Κβαρατσχέλια, όμως, η Νάπολι ήξερε ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε μια στιγμή. Κι αυτό ακριβώς συνέβη από νωρίς στο β' μέρος. Ο Γεωργιανός αρτίστας ταλαιπώρησε με τις ντρίμπλες τον νεοεισελθόντα, Ντεστ, ο οποίος τον ανέτρεψε εντός περιοχής και υπέπεσε σε πέναλτι. Η παράβαση καταλογίστηκε μέσω VAR και check στο μόνιτορ από τον ίδιο τον Ιράτι και ο Πολιτάνο την αξιοποίησε για να γράψει το 1-0, έστω κι αν το χτύπημά του από τύχη δεν σταμάτησε πάνω στον Μενιάν.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έδειξε, πάντως, να μην αιφνιδιάζεται. Κράτησε την έντασή της στα ύψη, μετέφερε το παιχνίδι περισσότερο στην πλευρά του Τεό Ερναντέζ και η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 69', ο Γάλλος μπακ μετά από άψογη ομαδική ανάπτυξη έβγαλε ασίστ πάρε-βάλε με υπέροχο γύρισμα χαμηλά για τον συμπατριώτη του, Ζιρού, ο οποίος πλάσαρε άνετα στην κίνηση για το 1-1. Ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος που βρίσκει δίχτυα, κάτι που κάνει πρώτη φορά με τη Μίλαν και που είχε κάνει τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2020 ως παίκτης της Τσέλσι.

Ποιος είπε, όμως, ότι η Νάπολι θα λύγιζε τόσο εύκολα; Μπορεί η ροή του ματς να κυλούσε σε βάρος της, αλλά οι παίκτες του Σπαλέτι βγήκαν (κυριολεκτικά) στην αντεπίθεση και αυτή τη φορά πραγματικά... σόκαραν τη Μίλαν, γράφοντας το 2-1 και σε κανονική ροή παιχνιδιού. Μία επαφή της «χρυσής αλλαγής», του Τζιοβάνι Σιμεόνε, αρκούσε. Ο Αργεντινός στράικερ πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του (εκ των κορυφαίων) Μάριο Ρούι και έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας, ανοίγοντας έτσι λογαριασμό με τη Νάπολι και στο πρωτάθλημα σε μόλις 31 αγωνιστικά λεπτά.

Η Νάπολι, μάλιστα, άγγιξε και το 3-1 στην αμέσως επόμενη φάση με τον Ζερμπίν, όμως ο Μενιάν αυτή τη φορά είχε απάντηση. Έκτοτε ακολούθησε πολιορκία των Ροσονέρι στα καρέ του Μερέτ και μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-2, με τον Καλουλού να σπαταλά το καταπληκτικό τακουνάκι-ασίστ του Ζιρού και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι στο 86'.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (46' Ντεστ), Κιάερ (46' Καλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τονάλι, Σαλεμάκερς (66' Μεσίας), Ντε Κετελάρ (82' Αντλί), Κρούνιτς (66' Ντίαθ), Ζιρού

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (87' Ελμάς), Πολιτάνο (66' Ζερμπίν), Ρασπαντόρι (66' Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (87' Ντομπελέ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα